Çarşamba, Nisan 04, 2007

Memnun Kaldıklarımız

Nilüfer ebelemişti beni. İşimize yarayan, alıp memnun kaldığımız, çocuklarla ilgili olan ürünleri yazacaktık. Evde teker teker resim çekeyim de öyle yazayım diye diye epey bir zaman geçti. Ben de arşive başvurdum ve hiç olmazsa bir tane fotoğraf ekleyeyim dedim.
Fotoğraftaki bisikleti ve Thomas treni epey bir ilgisini çekiyorlar (Ebruş trendeki elleri ve ayakları tanıdın mı?). Ara ara ortalıktan yok ediyoruz bu iki oyuncağını. Yeniden ortaya çıkardığımızda yeniymiş gibi ilgileniyor oğlum.
Bu oyuncaklar değil ama,aslında pek çok eşyası ablasından kalma. Mesela mama sandalyesi. Peg-perego marka sanırım, ufak tefek yırtıklar da olsa hala kullanıyoruz ve ayak açıklığı geniş olduğu için devrilme tehlikesi de daha az. Masası çıkan modeller çok daha iyi, temizleyebilme açısından. Puset ve ana kucağı da ablasının. Haşim İşcan Geçidi'nden almıştık epek bir pazarlıkla ama 7 yıl önce bile pahalı idi bu set. Ana kucağını kızımdan sonra oğlumun doğumuna kadar iki üç bebek daha kullandı ve oğlum doğduğunda hala yeni gibiydi. Markası sanırım Graco idi. Puseti de süspansiyonlu janjanlı bir araç olmasına rağmen, her ikisi de puseti değil kucağı veya yürümeyi tercih ettiklerinden daha çok üzerinde çantalarımızı ve kışın kıyafetlerimizi taşıdık. Daha basit bir tekerlekli gereç iş görürmüş. Geçen yıl, bahçeye indiğimizde dolaşabilmek için öyle basit bir puset almıştık ama oldukça küçüktü ve oğluşum çabucacık büyüyünce daha fazla kullanamadık. Bu yıl zaten kendisini tutabilene aşkolsun.
Yine kızım doğmadan önce aldığımız, daha doğrusu annemin hediyesi olan açılınca hem kademeli şekilde yatılabilen, hem de oyun parkı olan bir portatif yatağımız var ki, herhalde gezmediği yer kalmamıştır. Hala da gayet iyi durumda. Oyun parkı niyetine hemen hemen hiç kullanamadık ama tatillerde veya şehir dışı ziyaretlerde, eskiden kızımı şimdilerde ise oğluşumu (büyük yatağa geçme çalışmalarına başlasak da) gönül rahatlığı ile içinde uyutabildik. Bunun da markası Pierre Cardin.
Çok cicili bicili olmasındansa makul fiyatla maksimum emniyetli ve dayanıklı olanı tercih etmek, gereksiz yere servet ödememek en doğrusu bence. Bir de araba koltuğu çok çok önemli tabii. Kızımda Römer'in oldukça dayanıklı ve satıcının da en iyisi budur dediği bir modelini seçmiştik. Sonradan artık büyüyüp de henüz bir kardeş düşüncemiz yokken, koltuğu vermiştik. Hal böyle olunca oğluşumun ikinci el olmayan nadir araç gereçlerinden biri olan Kraft marka bir koltuk aldık. Çok fazla pahalı da olmayan bir modeli. Ama oldukça kullanışlı. Şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Yaşamayız da umarım.
Aklıma gelenler bunlar. Artık o kadar fazla çeşit ve fiyat aralığı var ki, bebekler veya çocuklar için birşeyler almadan önce ciddi bir piyasa araştırması yapmak gerekiyor. En doğrusunu, en kullanışlısını, en uygun fiyata alabilmek için gerekli bu.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ha unutmadan elektronik ateş ölçer değil, eczanede satılan bildiğimiz eski tip termometreler daha güvenilir. Bizim gibi heveslenip almamakta fayda var.

16 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Ann, öncelikle nice yıllara. Pastan harika.

Park yatak ve kulaktan ateşölçer de kesinlikle sana katılıyorum.

Ben de Graco'dan memnun kalmıştım.

Nilüfer dedi ki...

Annelog, benim de alıp yeğene verdiğim bebek arabası, ana kucağı Gracoydu. Çok kaliteli gerçekten ama çok ağır :(

Haklısın fiyat aralığı çok geniş, açıkcası ben ortalarda geziniyorum. Çocuklara alınan çok pahalı şeyler bazen hiç kullanılmayabiliyor, mesela araba koltuğuna Römer alıp da hiç oturmayan çocuğu olduğu için ikinci el satanlar dolu...

Şu park yataklardan alıp almamaya biz bir türlü karar verememiştik ama ikinci çocuğumuz olursa kesin alacağım...

Bir de artık bisiklet almamız gerekiyor, arkadaşlarınınkine imrenip duruyor bizim kız. :)

Teşekkürler cevapların için, sevgiler...

Alphecca dedi ki...

Bizimde Pınar doğduğunda aldığımız ve sadece 4 ay kullanabildiğimiz bir beşiğimiz vardı annelog. Pınar ve ben hastanedeyken babamız almıştı. Dünya para verip sadece 4 ay kullanınca çok içim acımıştı :( ama sonra bebeği olan eş, dost ve tanıdıklara ödünç vermeye başladık. Pınar dahil 5 bebeği 5. aylarına kadar getirdi. Şu anda da bizim personellerden birinin bebeğinin hizmetinde ve hala pırıl pırıl. Bebek ürünleri biraz pahalı oluyor ama ödediğin ücrete göre güvenilir ve sağlam oluyorlar. Bu da önemli sanırım.

Kulaktan ateş ölçer almamıştık ama komşum almış, bu konuda seninle aynı fikirdeyim :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sitemi linklerinize eklerseniz sevinirim.
http://bebekhikayesi.blogspot.com

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Dediğin gibi, artık o kadar çok çeşit ve fiyat aralığı var ki.. kısa bir süre kullanacağın birşeye dünya para ödemenin anlamı yok.
Şu tren benim bile ilgimi çekti valla.. ne şirinmiş.:) Var mıdır ki büyük boy olanı, alsam kendime.:)))

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkürler Aslı:)

Zevkti Nilüfer:) Her çocuğun ihtiyaçları da beğenileri de farklı olabiliyor tabii. Şu bir gerçek ki çok çabuk büyüyorlar, bu eşyalar da yapyeni kalıyor:)

Annelog Atölye dedi ki...

Araştırmadan almamak lazım Neşelicim,şu hasır sepetler de çok gereksiz masraf bence.

Merhaba ve Hoşgeldin Bebek Hikayesi:) Bloğuna uğradım, tümyazılarını okuyamasam da keyifle takipçin olacağımı düşünüyorum. Linkleri de en kısa zamanda güncellemek gerek zaten. Memnuniyetle eklerim:)

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Fikriminincegülü:) Oğlum oturmamı istiyor beni gezdirsin diye. Sığamam diyorum ama içim de gidiyor, dediğin gibi şöyle bir büyüğü olsa:))
Thomas The Train amerika da pek bir ünlü imiş ve animasyon/çizgi filmleri dergileri filan varmış. Bizde bir kanalda başlamış diye duydum ama görmedim henüz. Bize hediye gelmişti bu tren ve çok işe yaradı:)

iremmm dedi ki...

dogum gunun kutlu olsun cnm...yas 35 yilin yarisi eder,dante gibi ortasindasin omrun :)
hayirli yaslar olsun inşallah...
cocuklara alinan seylerden hangisi eskiyor ki zaten :)

cenebaz dedi ki...

Eczanelerde 3 YTL'ye dijital göstergeli ama eski tip termometreler var. Yine koltukaltına koyuyorsun, vücut ısısına ulaşınca "bip" diye uyarıyor. Ekranda derece beliriyor. Hem çok kullanışlı, hem de ucuz, öneririm. Çünkü ben normal derecelerde bir türlü sayıları göremem.

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkürler İremmm:) Bazıları ancak ikinciden sonra eskise de yine de sağlam kalanlar var dediğin gibi.

Onlardan da var bizde Çenebaz, doktorumuz da öyle kullanıyor. O da gayet kullanışlı dediğin gibi. Civayı okumakda bende zorlanırdım, çok mu pratik yaptım ne, şimdi rahatça okuyorum:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

bizim hakkını vere vere kullandığımız tek eşya klozet oturağı:)) hala kullanıyoruz:))

nimet

Zehra dedi ki...

günayydınn :))) güzell bir hafta sonu dilerim ufacıklar ile sanaa :)))

renkler dedi ki...

35. yaşını biraz gecikmeli de olsa kutlarım... 35 güzel bir yaş bence. Nice yıllara...

Bir Derin Masalı dedi ki...

Sevgili annelog seni bloglar arası 3x3 oyunu için davet ediyorum. Yani SOBELİİYOORUMMM!

Annelog Atölye dedi ki...

:) İşe yarayan da tam yarıyor ama değil mi Nimet?

Çok yoğun ama güzel bir haftasonu geçirdik Zehra, ufacıklar da gayet iyi:)

Çok teşekkürler Renklercim:)

Teşekkür ederim Hande, geçmişte yanıtlamıştım sanırım, onu bulup güncelleyeyim en kısa zamanda:)