Pazar, Mayıs 07, 2006

İş işten geçti (mi?)

Yeni iş yerimdeki yeni iş arkadaşlarımdan biri, geçen gün bir olay anlatıyordu. Olay ve kişiler önemli değil ama söylediği birşey vardı ki, birkaç yıl önce hissedipte kelimelere dökemediğim herşeyi açıklıyordu. Hani şefler vardır ya, dedi, her işi onlar yaparlar ama müdür olamamışlardır, arada biryerlerde kalmışlardır, detayları konuşur halleder ama son onay için mutlaka müdürlerine çıkmalıdırlar ya, dedi. Anlattığı olayda böyle bir hanımdan bahsediyordu. Birkaç yıl önce bana olan da tam buydu. İşleri halledipte bunları tepside başkasının sunmasına katlanamayıp, bana önerdikleri suya sabuna dokunmayan departmanı da reddedip, istifa etmiştim. Bundan sonraki hiçbir iş yerimde oradaki düzeni bulamadım ve hala orayı özlüyorum. Keşke dediğim çok fazla şey yoktur benim. Hatta şimdi düşünüyorum da galiba iki tane: Biri "bu bahsettiğim iş yerinden ayrılmasaydım keşke", diğeri ise "gelin olurken saç modelimi ve gelinliğimi daha uzun süre araştırsaydım keşke".
Neden durup dururken aklıma geldi şimdi bilmiyorum ama, konunun çok dışında bir başkasından, aslında sadece bana ait olmayan ve başkalarının da yaşadığı belli olan bir gerçeği duymak beni etkiledi herhalde. Oldukça iddialı ve başı çekmeye meraklı biri iken, şimdiki işimde bana ne söylenirse yapmaya ve sivrilmemeye karar verdim. Sanırım... Aslında olmadığım biri gibi davranmaya çalışınca ne olacak bakalım. Keşkelerimin sayısı artsın istemiyorum, o yüzden adımlarımı daha yavaş atarsam, belki hala özlediğim iş yerimi unutabilirim. Şu da bir gerçek ki, birlikte çalışılan insanların kalitesi çok önemli. Şimdiki iş yerimde bu var ve bence bu çok iyi bir başlangıç.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

İnsanın kendini birden bire değiştirmesi pek mümkün olmuyor annelogcum. Gerçi niyet önemli ve zamanla istediğin noktaya geliyorsun. Yanlız bence geçmişin üzerine bir perde çek, o zaman yaşanmış ve bitmiş. Bundan kendine yarayacak dersleri çıkar ve unut derim.

Günde 9, haftada 45 saatimizi birlikte geçirdiğimiz insanların kaliteli olması gerçektende önemli bir nokta. Bu açıdan iyi bir başlangıç yapmışsın.

Sevgiler
Neşeli

huysuz dedi ki...

annelog, insan kalitesi gerçekten de çok önemli. aslında daha da önemlisi iyi niyet ve saygı çalışma ortamında bence.
umarım bu işinde herşey gönlünce olur :)

crystalsdreams dedi ki...

Annelogcum,dilerim bu yeni işin sana eski işyerine olan özlemini, sen lider olma özelliğini korurken unutturur sana..Tabi ki çok sivri olmak başa bela olabilir ama ben eminim ki sen orta yolu bulup en başarılı şekilde kendini ve yeteneklerini ortaya koyucaksın..E bi de insanlar da istediğin gibiyse,o işyerine sabahları koşarak gitmemek için hiçbi sebep yok..En önemlisi huzur..Huzurlu bir ortamda çalışıyosan gerisi gelir zaten:)
iyi haftalar!

sevilay dedi ki...

Belki yeni ortama alismak zor geliyor ama umarim bu senin icin en iyi is yeri olur ve sen bundan pisman olamasin. Evet bence de adimlarini yavas yavas at, alisincaya kadar ama bence kendince davran, bu simdi ve ilerdeki zaman icin iyi olur.

Sevgilerimle
sevilay

kedi dedi ki...

Gelinliğimi ben çizmiş,diktirmiştim,saçım fena değildi hatta hoş bi topuzdu taçlı, ve makyajımı kendim yapmıştım,bak bu yaşytayım(34)daha bir başkası makyaj yapmadı bana,yaptırmadım.

Yani resim öğr.avantjım varken en iyi ben yapıyormuşum gibi geliyor.Ama çok istiyorum bir makyaj yaptırma tecrübesi yaşamak.

Düğünümüzde hoş bi kokteyl oldu ama hep içimde uktedir annelogum,eşimle 20.yılımızda (yani ben muşmula olduğumda ;P )nikah tazelemek,sandalyeleri saten kumaş+kurdaleli,yanardöner meyveli,kızlarım nedimem olarak kuyruğumdan tutcak bööle bi düğün var içimde kalan.Nikah tazelemek yani.

Yok lannn!!!
Bu hayalimi ben 5 yıl içinde gerçekleştirdim gerçekleştirdim yoksa harbiden 54 yaşında geçkin,ateşi sönmemiş bi gelin olup dalga geçtiremem kendimle hay allah yaa .tüh be,o kadar da yazdım lan.

Ha bu arada ben şu dişli eski işini,şimdiki sönük işini çok merak ettim.Bana blogumdaki yorumunda yazarsan ben okur silerim,hadiiii ;)))

elma dedi ki...

kaybedecek cok da fazla seyi olmayanlar bu kadar cesurca ve sivri hareket edebilirler annelog...ama ben de buyuk ve kurumsallasmis bir sirkette calisiyorum ve goruyorum ki, yukselmenin yarisi karakter gosterisinden geciyor, ben de cok sahit oldum, bolum sefinin haftalarca kafa yorarak calisip, sabahlayarak teslim ettigi isi, bolum mudurunun bir cirpida musteriye onemsizce sunup, taktir topladigini...
ben sahsen isime madi manevi ve duygusal acidan muhtac oldugum icin, icimden gelen herseyi hersekilde disa vuramiyorum. ve esimden gorup dogruluguna inandim ki aslien dogrusu da bu..
gelinlik konusunda iseee, benim de dugunum icime oyle bir oturmustur ki annelogcuum, okadar ilgisiz ve duzensiz ve rastgele bir dugunum oldu ki, benim kadar detayci birine gore degil, kaseti bile izleyemedim. bitek gelinligim, davetiyem ve nikah keseciklerimle ben ilgilenmistim allahtan, onun disindaki hersey esimin ailesine kaldigi icin, tam bir facia idi bence...
ama senve en coook sansliyiz bu konuda baak, elmam 4 yasina basar basmaz, oyle dillere destan oyle ozenip her diledigimi gerceklestirircesine bir sunnet dugunu yapmaliyim ki, icimde kalanlar silinsin gitsin:) ben hayallere ve organizasyon detaylarina simdiden basladim:) sana da tavsiye ederim, ozellikle tuvaletin ve sacin icin:)

Pareo Anne dedi ki...

sevgili annelog, ben iş hayatında raporların altından şefinin imzasını daksille silip kendi adını yazacak kadar aciz müdürler gördüm.
elemanının fikrini kendi fikriymiş gibi sunup, puan toplayan yöneticiler gördüm.
dünyanın her yerinde, her millette var böyle tipler.
keşkeler ise her insanın hayatında var demek.
ben zamanında bana cankurtaran gibi gelen işimden, geçtiğimiz kasım ayında şirketin kapanması nedeniyle zorunlu olarak ayırılmış oldum. şimdi diyorum ki, keşke o eski işimde kalmış olsaydım. sıkıntılarım şimdiye kadar çoktan çözümlenmiş olacaktı. ben de şu andaki gibi işsiz kalmamış, sevdiğim bir sektörde çalışıyor olacaktım. üstelik kaliteli insanların arasında..
benim keşkelerimden biri de seninkiyle aynı yani. ama sen yine de yanlış kararlar vermemiş, iş hayatına güzel bir yönde devam edebiliyorsun.
bense bunu yapamadım. şimdi kimbilir ne zaman, iyi kötü bulabildiğim bir işe razı olup, hiç olmazsa işsiz kalmayayayım diye çalışacağım muhtemelen.
neyse, sevgiler...

Annelog Atölye dedi ki...

Neşelicim teşekkürler, ekip küçük ama gülmeyi biliyorlar:)

Huysuz ve Tatlı Merhaba:) Gerçekten çok önemli. Koca bir gün birlikteyiz sonuç olarak.

Crystal çok teşekkürler:)Ben de böyle birşeyler yapmaya çalışacağım, şimdilik iyi gidiyor:)

Sevilay Merhaba:)İnsanın kendisi olması en doğrusu. Törpüleniyoruz bir yandan da.

Annelog Atölye dedi ki...

Bilge Merhaba:)Keskin dönüşlerden sonra insan karşısına ne çokacağını bilemiyor değil mi? Duruma adapte olmak en iyisi, umarım senin de istediğin gibi olur herşey.

Biyonik hemen uğrayıp detayları yazayım:) Bak ikinci nikah çok iyi fikir, o zamanları görebilirsek neden olmasın ama değil mi? O yaşta pek zarif olunacağını sanmıyorum ama olsun:))

Elmaşekeri Merhaba:)Yaş ilerledikçe o cesaret köreliyor aslında. Tabii bir yere kadar maddi manevi rahat olabilmek, seçim yapmakta etken.
Bak sünnet çok iyi fikir! Benim oğluşum sünnet oldu, düğününü de büyüyünce yaparız diyorum, ben hemen hayal kurmaya başlıyim bu durumda:)))

Nefin Merhaba:)Evet onlardan ben de gördüm:(Ama şimdi olsa o kadar da dert etmezdim diye düşünüyorum. Herhalde insan kendini ispatlamaya çalışıyor veya kompleksleri oluyor (yani bende öyle oldu herhalde) bilmiyorum işte. Keşke dediğin şeyi düzeltemiyorsan, yeni bir hedef (senin yaptığın gibi) belirlemekten başka çare yok.Üzülme, umulmadık birşeyler her an çıkabilir, umutlu ol bence:)

kedi dedi ki...

Canım,yazmışsın detaylı ama yayınlayıp yayınlamamam konusunda bişey söyememişsin.

Ben sorayım yinede bi mahsuru olmasın:

Yorumunu yayılayım mı?

Bende mi saklı kalsın?

nimetin.blogspot.com dedi ki...

özel iş yerlerinde ağzınla kuş tutman beklenir. gece yarılarına kadar çalışman gerekir. tüm bunları yapıp ta yine de bişey olamamak demek senin hadi bana eyvallah demeni gerektirir. Sabır çok önemli bir davranış!!!!
saç mevzuuna gelince:))) sorma annelog sorma evlilik deyince benim keşkelerim çoookkkk fazla:))))

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Sende kalırsa sevinirim Biyonik:)

Nimet Merhaba:)Düğün döneminde herkesin birşekilde keşkesi olmuş galiba:)

KUGUU dedi ki...

Annelogcugum,
yeni işyerinde keske lerden uzak iyiki lerin cok olmasini diliyorum senin icin...
Kuguboynu:)

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Kuğu:)Ben de öyle umuyorum.