Cuma, Mayıs 19, 2006

Dün Akşam...

...ilk defa 15 gemi inşacı hatun biraraya geldik. Sayıca az olduğumuzdan, bu kadar toplanmamız bile mucizeydi. Artık büyüdüğü için, bir de sevdiği bir arkadaşı geleceği için kızım da benimle birlikteydi. Beyler yine evde kaldılar.
İlk defa yapıyoruz böyle bir toplantıyı. Gerçi gittiğimiz restoranda bizimle ilgilenen garson, bir daha toplanmamamızı dilemiştir kesin ama, biz pek bir rahattık. Yenildi, içildi, sohbet edildi, birbiriyle yeni tanışanlar oldu, bizim işin zorlukları konuşuldu, ikinci bebek niyetleri olanlar öğrenildi, kendi işini kurup tekne yapacak olanlar adına sevinildi, okula girişimizin üstünden 15 yıl geçtiğinin farkına varıldı, doğum izninin insafsızca azlığında hemfikir kalındı, e-mail adresleri toparlandı ve tekrar buluşmak üzere sözleşildi.
Kızım da çok eğlendi. Farkettirmemeye çalışarak, tüm büyük konuşmalarını da kaydettiğine eminim. İleride delil olarak kullanabilir. Böyle bir arkadaş buluşmasını gördüğü de iyi oldu bu arada. Zaten teker teker çoğunu tanıyor. Benimle geldiği için teşekkür ettim dönerken. Gülümsedi. Yorgunluktan hemen uykuya daldı.
Yılda belki sadece 3 kez yapabileceğiz böyle bir yemekli toplantıyı, ama hiç olmamasından iyidir. Biraz gayret edince ve gerekli ayarlamaları yapınca herşeye vakit kalıyor.
Haftasonu Bursa'dayız. Kozahan'a uğramayı planlıyoruz. Yıllar önce gidip azıcık görebilmiştim oraları. Bu kez, biraz dolaşabileceğiz galiba.
Hem Bursa'dakileri çok özledim. Çocuklar da öyle.
Haftaya işler yoğunlaşacak, yazmaya vakit bulabilecek miyim?

9 yorum:

Age35 dedi ki...

Annelogcum sana mail yollamışdım ama az önce sana ulaşmadığını farkettim.Yeniden yazacağım...Ne güzel bir gün geçirmişsiniz.Tabi kızın arkadaşının olması çok iyi olmuş bizimkinin arkadaşı olmazsa 5 dk da bir gitmek istediğini söyler..!!

Annelog Atölye dedi ki...

Hemen bakayım Age:)
Evet arkadaşı olmazsa çabucak sıkılabilirdi bizimki de:)

ibeking dedi ki...

annelog şimdi sen gemi mühendisi mi oluyosun???e peki nasıl bir iştir bu, ne yaparsınız biraz anlatsana da biz cahiller öğrenelim....yani şu büyük gemiler mi yoksa yat, yelkenli vesaire mi??

Aslı Cin dedi ki...

Annelogcuğum, ne kadar farklı bir işin var,eminim çok zevklidir de.

sammy dedi ki...

Böyle arkadaş buluşmalarına bayılıyorum. İyiki yapıyorsunuz. Aynı meslekten olunca da ayrı bir güzelliği oluyor değil mi?

Sumru bu arada seni linklerimin arasına ekledim. Bir türlü fırsat bulamıyor, unutup duruyordum. İzninle tabi:)

Annelog Atölye dedi ki...

İbeking Merhaba:)
Bir gemiyi veya yatı tek bir kişi yapmıyor, ekip işi ve çok çeşitli konular var. Onuncu yılımdayım ama hala sürekli öğreniyorum. Ben hep kimyasal tankerlerle ilgili çalıştım ama yat yapmak daha düzgün ve elit. İleride geçmeyi istiyorum. O da çok farklı ama daha zevkli bir alan.

Annelog Atölye dedi ki...

Aslı Merhaba:) Zevkli evet, bazen çileden çıktığımız oluyor tabii, emek yoğun her sektörde olduğu gibi:(

Sammy çok iyi oldu gerçekten, devam edebiliriz umarım.
Link için çok teşekkürler:))

Adsız dedi ki...

merhaba , gerçekten gemi sektöründe bir bayan çok ilginç geldi...

işte insanlar dedim kimisi anakaranın ortasında, kimisi deniz kenarında, bize kısmet değil istanbul bile. önceden üzülürdüm niye böyle diye ama şimdi memnunum.
seviyorum bu kimsenin sevmediği şehri..
keyfinize bakın
sewgiyle kalın.

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Xabcx:) Yorumunu biraz geç gördüm. Senin de sevgiyle kalmanı dilerim:)