Çarşamba, Kasım 28, 2007

Bu öğlen, oğlumu kreşe yazdırdım. Zaten planlıyorduk ama içten içe de ayak diriyordum. Kış geçsin, şimdi hastalık çok olur, bahara gider filan diyordum. Tamam itiraf edeyim, kıyamıyordum. Ablası iki buçuk yaşında başlamıştı. Şimdiki gibi içimize sinen bir bakıcımız olmadığı için. Şimdi ise hem bakıcımız çok iyi hem de annem hemen hemen hergün yanlarında. Çok da güzel ilgileniyorlar. Annem hayatından son derece memnun. Ama artık net şekilde anlaşılıyor ki, ev ona dar geliyor. Yetmiyor. Çabucak sıkılan bir çocuk değil. Oyalanabiliyor oyuncaklarıyla. Etrafında yaşıtları da olmalı ama.
Aslında korktuğum ve çekindiğim hep kreşin ilk günleri. Acaba sevecek mi, gitmek isteyecek mi diyerek bu zamana kadar ve evdeki rahatlığın da sayesinde, bugünü erteledim. Yani yarın sabahı. Bu kez farklı biryol izleyeceğiz, okula babasıyla gidecek. Benimle olursa içeri girmek, beni bırakmak istemeyebilir. Yarım günle başlıyoruz. Alıştıkça ve biraz daha büyüdükçe tam güne çıkacağız. İlk günleri atlatalım da.
Kayıttan dönüşte ablasından da gördüğü ve okullu olma ile ilişkilendirebileceği bir çanta aldım ona. Sevdiği oyuncakların (kablolar, cetveller, el fenerleri gibi) bir kısmını yanına alabilir ve yeni kalem kutusuna biraz boya kalemi koyabilir.
Öğretmeni ile de tanıştım. Şeker bir hanım.
İçimde öyle bir his var ki, ya çok sevecek okulu ya da hiç. Göreceğiz.
Bu arada, akşamları uykuya birlikte yatıyoruz. Yani kendisi yatağında, ben de hemen yatağın yanında yerde. Uyumamak için türlü bahaneler, sorular ve hikayelerin eğlencesi bir yana, elimi sıkı sıkı tutup öpmesi yok mu, başını oraya koyma acıyabilir demesi yok mu, bitiriyor beni.
Yakında 4.yaşına basacağını hesaplıyor, inanamıyor, bir daha toplama çıkarma yapıp aynı sonucu bulunca şaşırıyorum.
Yarın önemli bir gün.
Yarın akşam anlatacaklarını çok merak ediyorum.

22 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

Sevgili annelog,
hadi hayırlı olsun diyelim.Umarım küçük bey kreşi çok sever, yeni arkadaşları olur, güzel şeyler öğrenir.Darısıda başımıza

Benim Hayatim dedi ki...

Bence çok sevecek.

Alphecca dedi ki...

Yuvaya giden çocuklar beni her zaman neşelendirir Annelog' um, hergün güle oynaya gideceğini sanmam ama bu yuvaya gittiği için mutsuz olduğunu da göstermiyor :)

Aaaaa bak merak ettim şimdi, bu arada oğluşu eşinin götürmesi fikrini beğendim, sen götürsen gideceği varsa da gitmezdi bizim küçük bey :)))))

Annelog Atölye dedi ki...

Darısı başınıza Tabiat Ana:)

İnşallah Mücevher Kutusucum:)

Evet Neşelicim, umarım işe yarar:)

BoriPori dedi ki...

Hadi hayırlısı canım arkadaşım, ne zaman doğurduk ne zaman büyüdü bunlar yaaa??

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Hayırlı olsun bakalım Küçük Bey'in kreşi. Umarım çok sever. Sever bence. Gelip bıcır bıcır anlatır bir de.:)

Annelog Atölye dedi ki...

Sorma Ebruşum, büyüdüler:))

Teşekkürler Fikriminincegülücüm, arıyorum sürekli iyi gidiyormuş:)Tabi yarın vaz da geçebilir.

Jilfeym dedi ki...

acaba ne diyecek akşam:))

Annelog Atölye dedi ki...

Dönmek istememiş Findukzade:)

karamelize dedi ki...

güzel bir karar almışsınız annelog, umarım hiç sorunsuz bir şekilde alışır yeni düzenine.. onların hayatındaki her değişim bizim içimizde nasıl bir fırtına yaratıyor di mi.. sevgilerimle...

Annelog Atölye dedi ki...

Aynen öyle Karamelizecim, onlar için de bizim için de önemli adımlar. Sağlıkla böyle günler yaşabilmeyi diliyorum ben tüm kalbimle.

renkler dedi ki...

Canım, hayırlı olsun. Bence çok iyi yapmışsınız, hiç üzülme. Sosyal bir çocuk olacak orada. Ben bakıcı, bir ton konu komşu ve yarım gün çalışan annem ile bol kadınlı, bol günlü bir ortamda büyüdüm. Ama çok isterdim anaokuluna gideyim. Daha başka olurdu kesinlikle... Bence Türkiyede en iyi eğitim anaokullarında veriliyor. Kızından biliyorsundur o yaşta öğrendikleri şeyleri hiç unutmuyorlar...

Benim Hayatim dedi ki...

Sobe!

gulece dedi ki...

yuva gunleriniz hayirli olsuuuunnn:) biz de yeni basladik,kasim basinda.ve haklisin,bir ayda iki defa antb kullandirdi maalesef.ben de tirsmis vaziyetteyim.yine de cok iyi vakit geciriyor olmasi-evde cok sikiliyordu-,pek cok sey ogrenmesi-benden baska birinden bisey ogrendigini duymak oyle guzel ki-,sosyallesmesi,ben okula gidiyorum diye konu komsu ve dukkan sahiplerine hava atmasi cook hosuma gidiyor,darisi basina canim.

Annelog Atölye dedi ki...

Anaokulu gerçekten çok önemli Renklercim, keşke her çocuk için bu imkan olabilse!

Hemen bakıyorum Mücevher Kutusucum:)

Hava atıyor ha? Öp benim için havalımı Gülece'cim:)

david santos dedi ki...

I come to give to my feelings to all the Turkish population for the death of 56 citizens in the disaster of Airplane that had today in Turkey.

çatlak dedi ki...

Eee merak ettim ben ilk günü. Nasıl geçti?

Adacim

Annelog Atölye dedi ki...

Thank you David. We are all so sad.

Adacım, çok iyi gidiyor, ilk fırsatta detayları not edeceğim.

uykucu dedi ki...

hiiiç merak etme annelog çabuk alışır arada gitmem istemezsede sakın telaşlanma naz yapmaya bayılıyorlar.gerçektende bizimki kreşe başladıktan sonra inanılmaz değişim gösterdi en azından yaşıtlarıyla beraber evde eğitim vermek çok zor.umarım güzel haberler alırız gelişmeleride anlat.

sevil dedi ki...

neler yaptı merak ettim çabuk yaz arkadaşım

Aslı Cin dedi ki...

Eee, kreşin ilk günü nasıl geçti?

Annelog Atölye dedi ki...

Yazdım Sevilcim:)

Gayet iyi Aslıcım:)