Salı, Haziran 13, 2006

Yaz Faaliyetleri Listesi

Pazar günlerini mümkün olduğu kadar dışarıda, değişik yerler görmeye çalışarak geçiriyoruz. Hiçbir planımız olmazsa da, sahile gidip yürüyüş yapıyoruz. Öncelikle çocuklar için. Farklı mekanlar ve insanlar görsünler diye. Hepimiz keyif alıyoruz bu gezilerden. Havalar düzelince gitmeyi planladığımız yerler oluyor zaman zaman. Ama bunların bir listesini yapalım ve sırayla hepsine gidelim diye karar verdik. Yaz faaliyetleri listesi yani. Bu iş benim görevim. İlk aklıma gelenler;
1.Koç Müzesi (daha öne gitmiştik, kızım çok küçüktü, tekrar görmeli, oğlum da arabalara bayılacak)
2.Miniatürk (hiç gitmedik, artık zamanıdır)
3.Boğaziçi Hayvanat Bahçesi (Hemen hemen her yıl gidiyoruz, bu yıl oğlum görmeli)
4.Kapalı Çarşı (Hem Cumartesi hem de kalabalık, zor olabilir, deneyebiliriz yine de)
5.?
Takıldım....Biraz daha düşüneyim...

14 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Yerebatan sarnıcı, gülhane parkı,soğukçeşme sokağı, eminönünde vapurlara baktırmadan olmaz..
Kesinlikle Tatilya...
pier loti,galata köprüsü,maçka parkı..

KUGUU dedi ki...

Asortik cok guzel listelemis. Ben de Moda'da denize nazir tepeden bir sabah ma-aile"cingene kahvaltisi" yapin derim (Bomonti degil, gecince hani buyuk cay bahcesi). Cingene vapurundan esinlenerek bu ismi taktim, hani hersey evden simitler ve cay oradan usulu:) Aaa cocuklar cingene vapuru gezisini de gorsunler. Topkapı ve Dolmabahce icin erken mi olur dersin Annelogcugum??

Adsız dedi ki...

Fulya' da Bilim Müzesi var Annelog, bizde gitmek istiyoruz. Yazın ortalık durulsun diye bekliyoruz. Ben 10 sene kadar önce yeğenlerimle gitmiştim, özellikle küçük hanım için güzel olabilir.

Şişli' de Atatürk evi var, ardından Dolmabahçe sarayı görülmeye değer biryer bence. Sultanahmet Pınar' ın çok hoşuna gitmişti. Tavsiye edilir. Gülhane Parkındaki dev ceviz ağaçlarının gölgeside bu sıcaklarda hoş olabilir.

Dur bende takıldım...

Ha birde tekne ile Boğaz Turu, Anadolu Hisarı, Yıldız Parkı çok iyi gider.

İlginç yerler bulursanız yazın olur mu? Bizde gideriz.

Sevgiler
Neşeli

Adsız dedi ki...

Daha önce gittiniz mi bilemiyorum ama oyuncak müzesinede gidin derim. Eşin ve senin için çok nostaljik olacağına eminim.

Neşeli

Yaz dedi ki...

Ablam 5 yaşındaki erkek yeğenimi Yeşilköy de havacılık müzesine götürdü geçenlerde. Çok hoşuna gitmiş. heyecanla anlata anlata bitiremedi :)

Adsız dedi ki...

Bence Polonezköyde kendin pişir kendinye veya orman yürüyüşü ve havuz keyfi ,kesinlikle anadolu kavağı ve balık , ayrıca sapanca gölü kıyısında piknik(tuzlaya yakın) birde hidiv kasrında bir gezinti sanırım hiç te fena olmaz.....Sevgiler
Seyhan

kedi dedi ki...

Aynı listeyi ve Asortiğin eklemeleri dahil İstanbula gelince isterim Annelogggg:))

Aslı'ya dair dedi ki...

Annelog valla imrendim listeyi görünce birden gezme isteğim depreşti biz kızımdan önce çok gezerdik eşimle ama şimdi Aslıyla daha kısa mesafede yerlere gitmek zorunda kalıyoruz malum uyku ve bez sorunu yüzünden en son darıca kuş cennetine gittik kızımı da dahil edip güzeldi.Rahat rahat gezeceğimiz günlerin tez zamanda gelmesini diliyorum...

Annelog Atölye dedi ki...

Asortik bak hiçbiri aklıma gelmemişti saydığın yerler. Listeye ekliyorum hemen birkaçını:))

Kuğu Moda'da kahvaltıya bayılıyoruz biz de. Saraylar için bir miktar erken ama, Moda çok iyi olur tekrar. Ekliyorum:))

Neşelicim, süper fikirler:) Birkaçını ekliyorum listeme:) Oyuncak müzesini biz göremedik ama hatun okulla gitmişti, biliyor:)Bu arada, tatilin de çoooooook güzel geçer umarım:)

Yeşilköy'de Playbarn'a gidiyor arkadaşlarımız. İkisi birleştirilerek bir program yapılabilir Yaz. Not ediyorum teşekkürler:)

Sapanca'ya geçen haftalarda gittik Seyhan, ama Hidiv Kasrı iyi fikir, ekliyorum hemen:)

Tabii Biyonik ne demek:)))

Everything dediğin gibi çocuklar küçükken zor oluyor ama gezdikçe onlar da o düzene alışıp adapte oluyorlar. Yorgunluk oluyor tabii ama çocukların bu zamanları bir daha geri gelmeyecek diye düşününce yorgunluğun geçiyor. Biz de bazen gezerken çok stresli olduğumuz anlar oluyor ama sakin olup halletmeye çalışıyoruz. Kızım ele avuca gelmeye başladığından beri geziyoruz biz. Şimdi de hem oğlum hem de kızım için, her ikisinin de sıkılmayacağı, süresi çok da uzun olmayan, uyku saatleri ile mümkün olduğu kadar çakışmayan geziler yapıyoruz. Tabii bu bir günde gidilebilecek yerleri oldukça sınırlıyor. Hiçbir yer ayarlayamadıysak alışveriş merkezlerine gidiyoruz. O bile sosyalleşmeleri ve farklı ortamlar görmeleri için iyi oluyor. Kızım şimdi 6 yaşında ve rahatlıkla heryeri gezebiliyor. Senin de bebişin gözçıp kapayana kadar büyüyecek ve daha mobil olabileceksiniz, emin ol:))

Annelog Atölye dedi ki...

Akıl akıldan üstün işte Arkadaşlar:))Bir sürü yer tavsiye ettiniz. Çoğu aklıma gelmezdi hatta bilmiyordum. Çok teşekkürler:))Herbirine gittikçe yazmayı planlıyorum. Bu hafta listeye başlıyoruz:))

zeyno dedi ki...

Annelog ne güzel, biz şu malum tadilat işini hala bitiremediğimizden henüz gezme lere geçemedik ve ben artık çok sıkıldım:((

Annelog Atölye dedi ki...

Kısa zamanda biter umarım Zeyno:) Tam gezme havaları:)

Zeynep B. dedi ki...

ya ne çok yer var şu istanbul'da?? biz avuç içi kadar yerde yaşıyoruz valla. 1 günde tamamlarız herhalde görmek istediklerimizi. Var mı ki zaten görülmesi gereken yerler izmir'de. Şehir olarak düşünüyorum tabi, şehir dışında çok yer var, onları saymıyorum....Düşünüyorum da sanki bulamıyorum galiba ???

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Mutfak Robotu:) Öncelikle blog ismine bayıldım:))İzmir Bornova'da yedi yıl kaldık biz. Kemeraltı hala aklımda. Şimdi çok değişmiştir mutlaka ama orası gibi cıvıl cıvıl heryer olur bence:))