Pazartesi, Nisan 28, 2008

Troya

Henüz kendisini gidip görmedim Çanakkale'de. Ama geçtiğimiz Cuma, Homeros'tan efsanesini dinledim ve çok benzer beyaz bir maketini görebildim. Troya, tek kelime ile müthişti. Uzun zamandır görmek istiyordum bu topluluğu ancak bir önceki gösterilerine bir türlü fırsat olup da gidememiştim. Okul aile birliğinden birkaç hafta önce gelen yazıyı gördüğümde çok heyecanlandım. Nihayet gidebilecektim.
Gösteriyi soluksuz izledim. Müthiş bir disiplin, özen, etki, ihtişam..Bu topraklara yakışır bir gösteri ile Troya'nın hikayesini, muhteşem müzikler, kostümler, zımba gibi dansçılar, harika kostümler ve dekorlar eşliğinde dinledim.
Fırsat bulunursa izlenmesini şiddetle tavsiye ederim. Kızım da gelmek istedi ancak sonuna kadar dayanabilir mi diye endişe ettik ve biz eşimle gittik. Hem de gecikmiş doğumgünü hediyem oldu bu gösteri.

Dünkü gazetelerden birinin ekinde, Mustafa Erdoğan röportajı vardı. Konu Troya idi. Öğrendim ki, çocuklar için de bir müzikal projeleri varmış ve Troya'dan bile büyük bir proje imiş bu. Merakla ve heyecanla bekliyorum ben.
Dönüşte aynanın üzerinde kocaman bir kalp bulduk. Kızım hazırlamış. Beni, babasını ve kardeşini çok sevdiğini yazmış ve bizi hiç unutmayacağını eklemiş. "Aşkıııııım" diye de imzalamış. Sanırım bu kısmı Şahika gibi söylememiz gerekiyor. Dönüşte kocaman bir kalple karşılanmak çok hoştu doğrusu. Gece bizsiz, gayet sorunsuz geçmiş. Büyüyorlar. Büyüdükçe kolaylaşıyor herşey. Bence.

5 yorum:

KUGUU dedi ki...

Gece guzel gecmis ama eve donus - karsilanis - muhteseeeeeeeeem olmus sevgili ANNELOGcugm:)) Mashallah ASKIMa

Annelog Atölye dedi ki...

Aynen dediği gibi Kuğucum, bakıp bakıp gülümsüyorum kalbime:)

gulece dedi ki...

ne zamandir ne yaziyorum ne okuyorum.ozlemisim..
Troya muthis.canakkale sehitligi de.anzak sehitligi de.gitmeli,gormeli.
sunger bob bizim de favorimiz. kasif dora ile atbasi gidiyorlar.
ve
iyi ki dogmussun:)
sikan seyler de her ne iseler bir gun duzelecegini ya da hallolacagini dusunmekte fayda var.her zaman olumluyu cagirmali.ki olumlu olsun.

uykucu dedi ki...

vay kıskandım şimdi bende izlemeyi çok istiyorum umarım olur:)sen çifte doğum günü hediyesi almışsın desene!!

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Gülececim:) Ben de sana uğrayamadım, bakayım hemen ve hepsi için çok teşekkürler.

Kesinlikle öyle Figen:)