Salı, Şubat 06, 2007

Beş Bilinmeyen

Sevgili Sevil ve Zeyno hakkımda bilinmeyen 5 şeyi yazmam için sobelemişler. Teşekkür ediyor ve hemen cevaplara geçiyorum:

Aslında öyle çok da şeffaf bir günlük tutmadığım için, hakkımda bilinmeyen beşten fazla şey saymak mümkün, ama yine de aralarından seçim yaparak şunların da biliniyor olmasını isterdim diyerek bir liste yapayım.

1.Eşimle dört yıl boyunca aynı fakültede okuduk ama hiç konuşmadık, selamlaşmadık, bu sandalye boş mu bile demedik. O zamanlar aklımın ucundan değil evlenmek, çıkmak bile geçmemişti tabii. Sırt sırta veya yanyana oturmuş, çakışan dersleri belki birlikte almış olsak bile, gelecekte olacaklardan habersiz başka başka hayatlar yaşıyorduk. Tam bugün evliliğimizin dokuzuncu yılını bitirip onuncu yılımıza başlıyoruz. Hem de nüfus olarak ikiye katlanmış şekilde. İnanamıyorum hala!

2.Çocuklarım olmadan önce, Türkiye'nin ilk kadın tersane müdürü olmak istiyordum. Hatta bu durumda sanırım Dünya'da bir ilk olacaktı. Şimdi hem bana uzak bir hayal bu, hem de pek bir önemi kalmadı benim için.

3.Babamı, tam üniversite son sınıfta bitirme finallerine gireceğim hafta kaybettik. Ertesi günkü sınava hazırlanırken gelen ani bir telefonla İstanbul'dan İzmir'e Dokuz Eylül Üniversite'ne gitmek üzere apar topar yola çıktığımızı hatırlıyorum net şekilde. Bir hafta hastanede yoğun bakım kapısında, ex olan hastaların çıkışını izleyerek bekledik annemle. Yazılı olandan kaçamadık. Herşey bittiğinde okula döndüm ve tüm hocalar kaçırdığım sınavları tekrar ve daha önce sorulan sorularla yaptılar. Ancak o şekilde sınavları verebildim. Bu andan itibaren bana yardım eden, destek olan insanları unutmuyorum hiçbir zaman. Altından kalkamayacağım ağırlıkta anlar oldu ve onlar sayesinde üstesinden geldim herşeyin. İlk işime başladığımda cebimde hiç para yoktu. Nerden nereye diye düşünüp hayretler içinde kalıyorum bazen. Şu an bulunduğum yerde olmamda bir şekilde emeği geçen herkese minnettarım. Beni yetiştiren aileme de tabii.

4.Eğimli yerlerden aşağı inemem. Düşerim diye çok korkarım çünkü.

5.Dikiş dikmeyi bilmiyorum ve öğrenmeyi istiyorum. Anneanne veya babaanne olabilecek kadar şanslı olursam, bilmem lazım gerekenlerden biri de bu diye düşünüyorum.

Göründüğü kadar kolay değilmiş bilinmeyenleri yazmak. Şimdi akşam için rezervasyon yaptırmalıyım. Öğlenleri sıkça buluşup başbaşa yemek yiyoruz. Ama yılda sadece bir kez akşam yemeğine başbaşa çıkabildiğimiz için biraz heyecanlıyım. Bakalım nasıl geçecek?

20 yorum:

ciceklibahce dedi ki...

Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun:)) Daha nice nice yıllar birlikte olun:))
Şu öğlenleri başbaşa yemeğe çıkmanızı çok kıskandım. Benim için imkansız bir olay:(

renkler dedi ki...

4 numaraya aynen uyuyorum. Hatta tavşan gibiyim derim, yokuş aşağıya inenem... 2 numarayı gerçekleştiremediğine üzüldüm. Ben de kendi mimarlık büromu kurmak, çok ama çok ünlü olmak isterdim, hem de çocukluğumdan beri işim ne olursa olsun kendi işimi yapmak ve çok zengin olmayı hedeflerdim (maddiyatçılığa bak:-)) Hatta en iyi çocukluk arkadaşım da avukat olacak, bana yardımcı olacaktı (avukata ne diye ihtiyacım olacaksa artık, mafyayı mı hedeflemişim ne:-)) Hayal işte...

Ayçiçeği dedi ki...

Ben de arabayla yokuş yukarı çıkarken panikliyorum. Sanki geriye doğru kayacakmışım gibi geliyor bana.

Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun :))

zeyno dedi ki...

Annelogcum, yıldönmünüz kutlu olsun, daha nice 10 yıllara çocukarınız ve tüm sevdiklerinizle birlikte...

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Çiçekli Bahçe:) Olsun canları sağ olsun da, ileride çıkarsınız siz de nasıl olsa:)

Sen de mi Renkler?:) Hele bir keresinde topuklu ayakkabılarla inmek zorunda kalmıştım, ölüyordum. Olsun yapamasam da öyle bir hayalim vardı diyorum. Senin de hedeflerin oldukça iddialıymış:)

Evet o da var bak Ayçiçeği, ben de hissediyorum öyle, biran önce çıksın araba da düze çıkayım istiyorum. Çok teşekkürler tebriğin için:)

Dileklerin için çok teşekkürler Zeyno:)

EBRU dedi ki...

Sevgili Annelog evlilik yıldönümünüzü kutluyorum. Çocuklarınızla birlikte daha nice nice mutlu yıllar diliyorum sevgiler...

Age35 dedi ki...

Annelogcuum,tebrik eder bu mutluluğunuzun bir ömür daim olmasını dilerim.

elma dedi ki...

Ben cok merak ettim:) tamam hic selamlasmadiniz veya konusmadiniz esinle ama, onu goruyordun degil mi?? hakkinda ne dusunuyordun? Onu merak ettim:)??
2. yazdigin icin ise pek hayal gibi gelmiyor bana, olur insallah Annelog.
Gece guzel gecmistir umarim, senelerce hep mutlu kalmani, babaanne ve anneanne oldugun zaman torunlarina dikis dikecegin gunleri birlikte gormenizi dilerim..

Annelog Atölye dedi ki...

Ebru çok teşekkürler:)

Age çok teşekkürler sana da:)

Elma Şekericim hiçbirşey düşünmemiştim bile. O düşünmüştür herhalde ufak da olsa çünkü kız çok azdı bizim fakültede. Başka kişilerle çıkıyorduk her ikimizde. Nerden nereye değil mi?
Artık hayal diye düşünüyorum çünkü bunun için belirli bir altyapı ve tecrübe gerekiyor. Benim eksiğim çok bu anlamda. Zaten artık hayallerim de değişti:)
Dikiş konusunu nedense takıntı yaptım. Fırsat bulsam halk eğitim kurslarına bile gitmeyi düşünüyorum:)

sevil dedi ki...

evlilik yıldönümün kutlu olsun canım birlikte nice nice yıllara güzel yavrularınla birlikte.

CRESCENT dedi ki...

Nice 10 yıllara demek istiyorum.Bu arada yazdıkların çok içten olmuş,gerçekten anlatmadan bilinmeyecek şeyler, çok güzel yazmışsın...:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

annelog ya bende edizlen sırt sırta oturup derslere katildım dört sene ve hiç konuşmadim. sadece bir kere ediz konuşmuştu "okeye dörtlü lazım kahveye gelirmisin" diye:))))))))
babanın ölümüne üzüldüm:(( umarim Allah bize gecinden verir bu tür kayıpları.

nimet

Gamzeli dedi ki...

Allah daha çok uzun ömürlü yıllar versin hepinize...Allah babanı nur içinde yatırsın, başınız sağolsun ...

KUGUU dedi ki...

ANNELOGcgm guzel anne, esinle bir yastikta saglikla kocayin ve torunlarinizi oksayimn insallah.
Babacigina da Allahtan rahmet diliyorum- mekani nur dolsun.

Annelog Atölye dedi ki...

Sevilcim çok teşekkürler, hepimiz için diliyorum ben de aynılarını:)

Teşekkürler Crescent, sobe konusu olmasaydı ben de uzun zamandır düşünmemiştim bunları. İyi oldu:)

Çok romantik bir ilk diyalog olmuş Nimet:)) Hayat sürprizlerle dolu değil mi?:)

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Gamzeli:) Nur ve huzur içindedir umarım.

Ay ay ne güzel dilekler Kuğucum:) Ben de kat kat güzellerini senin için diliyorum.

Zehra dedi ki...

seni çok seviyorum annelog :) dilerim hayatın sana o kadar güzel gülümser kii :) çook ama çook mutlu olursun inşallah çocukarınla ve eşinle :) bissrü de torunların olur inşallah :)) senii çook kocaman öpüyorum canımm ben,mmm :))))

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Zehra, akşam sürprizi oldu mesajın:)

Nilüfer dedi ki...

Annelog, seni birazcık olsun daha fazla tanıyabilmek güzel. Eşinle ve çocuklarınla nice mutlu güzel sağlıklı yıllar geçirmenizi diliyorum...
Babanın hayatta olmadığına üzüldüm, Allah rahmet eylesin...
Umarım akşamınız güzel geçmiştir ;)
Sevgiler

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkürler Nilüfer:) Geç gördüm yorumunu, cevap da ggeç oldu, kusura bakma lütfen:)