Pazartesi, Nisan 24, 2006

Başka Türlü 23 Nisan

Dün değişik bir 23 Nisan yaşadık. Farklı bir etkinliğe şahit olduk. Ucuz atlattık, ancak çok üzüldük.
Kozyatağı Karfır'a, daha önce satın aldığımız birşeyin iadesi için gittik. Öğleden sonra gidilmemesi gerektiğini ve kalabalığın trajik boyutlarda olacağını biliyorduk ama, yine de gittik. Çekirge bulutu kalabalığının içinde biraz yürümeye çalıştıktan sonra bitkin düşüp, kendimizi starbucks'a attık. İç kısımlarının tenha olmasına hayret ederek, koltuklara gömüldük. Ben çantalar veya kişisel eşyalar konusunda aşırı dikkatliyimdir, hatta hastalık derecesinde kontrol ederim herşeyi. Arabaya biner binmez kapıları kilitlerim mesela. Çantamı gözümün önünde veya hemen uzanabileceğim kuytu bir yerde tutarım hep. Şeytan fısıldadı herhalde, hiç yapmayacağım birşey yapıp, içi oğluşumun eşyalarıyla dolu olduğu için şişkin duran çantamı oturduğum sandalyenin kenarına astım. Bu arada hemen çapraz arka masamıza, yaşları en fazla 15-16 olabilecek iki genç kız oturdu. Burayı tercih edecek tipler değiller ama gelmiş olmaları ilginç diye düşündüm kısacık bir an. Biz çocuklarla ilgilenirken bir anda kızlar ortadan kayboldu. Çantamın yerinde de yeller esiyordu. Kimse birşey görmemişti. Hemen sağa sola bakındık ama, bina çıkışı da çok yakınımızda idi. O kalabalıkta da kaybolmak zor bir iş değil tabii. Hemen güvenlik görevlilerine haber verdik. Üst kattaki danışma bölümüne aldılar bizi. Bu arada da polis çağırdık. Ruhsat ve araba anahtarı da çantada olduğu için, telsizle diğer görevlilere haber verip, bizim arabanın başına da birilerini yolladılar. Ne olur ne olmaz diye.
Danışma kısmı dışarıdan pek görülebilen bir yerde değil. Ben daha önce orada öyle bir ofis olduğunu farketmemiştim. Zabıt tutulurken beklediğimiz süre içinde iki ufak çocuk için kayıp anonsu yapıldı. Neyse ki, sonradan her ikisi de aileleri ile buluşabildiler. Ancak, güvenlik kameralarının bulunduğu odanın kapısında 12 yaşında bir erkek çocuğunun resmi asılıydı. Günlerdir kayıpmış. Resmin altında görüldüğü takdirde ulaşılması istenen telefon numaraları sıralıydı. Hala gülen yüzü gözlerimin önünde. Ailesinin yaşadığı acı dayanılır katlanılır birşey olmasa gerek. Dilerim ki bulunur ve ailesine yuvasına kavuşur.
Bir de 9 tane genç kızın resimlerinin basılı olduğu bir gazete sayfası asılıydı aynı yerde. Hepsi sabıkalıymış. Defalara yakalanıp serbest bırakılmışlar. Eli yüzü düzgün gencecik kızlar hepsi. Tıpkı bize rastgelen kızlar gibi. Temiz giyimli ancak kirletilmiş bakışlı. Ve inanılmayacak kadar cesur, meydan okuyan, korkacak kaybedecek birşeyleri olmayan...
Bir saat kadar sonra, eşimin cep telefonundan bir çantanın bulunduğuna dair mesaj aldık. Ataşehir'de biryerlerde bulunmuş çantam. İçindeki herşey etrafa saçılmış vaziyetteki çantamdan şans eseri eşimin telefonuna ulaşmış bulan kişiler. Eşim ve Karfır güvenlik ekibinden bir kişi, tarif edilen yere gidip çantamı geri getirdiler. Birlikte gittiler, çünkü bazen bu bir tuzak da olabiliyormuş. Çalan kişiler arayıp, çanta için pazarlık edip para kopartmaya çalışıyorlarmış. Kredi kartım ve telefonum dışında herşey yerli yerinde idi. Her ikisini de hemen iptal ettirmiştim zaten. Para ise hiç yoktu.
Bu olaydan en çok etkilenip üzülen kızım oldu. Şimdi biz bu olaydan ne gibi dersler çıkartıyoruz diye konuştuk. Kayıp çocukları görmek ve hırsızlık kavramı ile yakından tanışmak oldukça sarsıcı ancak eğitici oldu onun için. Oğluşum pek etkilenmedi, güvenlik bölümündeki masanı üzerini zevkle dağıtmakla meşguldü.
Başka türlü bir 23 Nisan yaşadık.
O yaşta çocukların farklı bir hayatta, cesaret isteyen gösterilerde rol aldıklarını gördük ve bu konuda kendilerini parlak bir geleceğin beklediğine şahit olduk.
Biz ucuz atlattık. Ancak gençliklerini ve geleceklerini, çaldıkları çantaları darmadağın etmeleri gibi, bilinmeyen bir sokağa fırlatan bu kızlar için üzüldük. Çok üzüldük.

104 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun annelog. Böyle bir olay başına gelince gerçekten aşırı üzülüyor insan. Benimde farklı bir şekilde yaşamıştım bu tür birşeyi. Başına gelen olaydan çok bir insanın bu tür birşey yapmasına üzülüyorsun ve ondan sonra da çevrene hep kuşkuyla bakıyorsun bir süre. Gerçekten eğitici ama kötü bir olay yaşamışsınız. Küçük hanım bu olayın çok etkisinde kalmaz umarım. Geçmiş olsun, bu arada cep olayı ne oldu? Seni cepten arayamayacak mıyız?

Sevgiler
Neşeli

Deniz dedi ki...

Annelog gecmisler olsun, giden mal olsun ama insan bir tuhaf hissediyor kendini degil mi? Karfir'in adamlari Akmerkezinkinden cok daha iyiymis demek ki bu arada, ablam gecen sene cantasini soyunma kabininden caldirdiginda Akmerkezdekiler killarini bile kipirdatmamisti.

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun

Ne yazık ki artık onlar için yapılacak fazla bir şey yok.

Daha dikkatli olmalıyız, ve hiç olmazsa gelecek nesiller için hazırlanacak projelere destek vermeliyiz.

ibeking dedi ki...

çok geçmiş olsun...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

çok geçmiş olsun annelog:( kötü tecrübe hakkaten. çalındığı neyse de karakol işi olmasaymış:(

nimet

elma dedi ki...

cok gecmis olsun annelog, dikkatli olmana ragmen bunlar olabiliyor inanilir gibi degil? En acisi calinan cantalar, cuzdanlar bitti, artik insanlarin cocuklari kaciriliyor, bu ay bu kacinci olay duyugum, dusundukce fenalasiyorum ve sadece iki haber programinda izledik, her gun her gun bu kayip cocuklarin duyurulmasi gerek, bulununcaya kadar savasmak gerek, bu vurdumduymazligi nasil sindirebiliyor insanlar, sozkonusu bir yavru iken???

sevil dedi ki...

gecmis olsun sumrucum. cocuklarımıza sundugumuz bu dunya icin cok endiseleniyorum. zaman kotu daha ne kadar kotu olacagıda mechul.

duygu dedi ki...

off yaa cok uzuldum...
gecenlerde bi arkadasim da buna benzer bi olay yasadi...
bi pazar eve donerken migrosa ugramalari gerekmis arkadasim ve 1,5 yasindaki kizi arabada beklerken esi hemencecik akip donucekmis istediklerini...
minik ece araba koltuunda sikilinca arkadasim baba gelene kadar yanina almis on koltuga...
tam o arada kapi acilmis 2 kucucuk kiz arkadasim sokta tabi aklina sadece eceyi korumak geliyo dogal olarak...
biri tehditkar on kapida dieri arka kapidan bebek cantasini alip kaciyolar...
tuylerim diken diken oldu dinlerken...
cok uzuluyorum hem o kucucuk cocuklara hem de boyle korkular yasayan bizlere...
gecmis olsun tekrar :)

Cerise dedi ki...

Cok gecmis olsun Annelog, artik nerede neye dikkat edecegimizi sasirdik. En uzucu yani da gencecik insanlarin bu islere alet edilmesi. Insan kizsin mi uzulsun mu bilemiyor...

kedi dedi ki...

Okurken bile bi tuhaf oldum ben,çünkü şükür bu tür bir olayı hiç yaşamadığım için,hep ilçelerde yaşadık ve büyüyüp okuduğum Ankarada da o zamanlar bu tür olaylar pek yoktu,Bu yaşayacağınız tek kötü olay olsun işallah canım benim.

Adsız dedi ki...

Annelog çok geçmiş olsun.Neyseki çocuk kaçırma olaylarının hızla arttığı şu son günlerde çocuklarınıza ve size bir şey olmamış.Maddi şeyler nasıl olsa tekrar kazanılabilir.Tekrar geçmiş olsun.
S.Ş

Age35 dedi ki...

Sevgili Annelog böyle anlamlı bir günü ironik olarak "anlamlı" yaşamana çok üzüldüm.İstanbul da yaşamanın cilveleri işte.Her telden insan aynı çatı altında.Varoşların yanında gökdelenler.Haliyle gençlikde kaybediyor kendini..

KUGUU dedi ki...

COK cok gecmisler olsun sevgili Annelogcugum
bununla ilk ve son olsun
kuguboynu:(

zeyno dedi ki...

Annelog, çok geçmiş olsun. Benzer bir olayı ben de yaşadım.İnsan çok kötü hissediyor, tarifi yok...

Annelog Atölye dedi ki...

Neşelicim çok teşekkürler. Cep telefonunu geçici olarak iptal ettirmiştim, ama aynı numarayı kullanıp kullanamayacağımı şu an bilmiyorum. Bugün halledeceğim bu işi.

Deniz Merhaba:)Şunu öğrendik ki, mağaza içlerine bu görevliler karışamıyormuş. Kabinde olan olaydan tamamen mağaza sorumlu oluyor bu durumda ki, onların da ayrıca bir güvenlikleri yok. Tabii hırsız çalıp mağazanın içinde saklanmıyor dışarı çıkıyor, dolayısıyla alışveriş merkezinin güvenliği birşeyler yapmalı bu durumda. Bugün Karfır daki görevlilere bir teşekkür mektubu yazacağım. Çok ilgilendiler çünkü. Ablana da geçmiş olsun bu arada.

Aslı söylediğin çok doğru. Büyük düşünür Cem yılmaz'ın dediği gibi eğitim şart!

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Ibeking.

Nimet Merhaba, yok karakola gitmedik. Karfır ın güvenlik bölümüne gittik, orada bekledik. Ama karakol çok da hoş olmazdı sanırım:(

Ben de işin çantasında değilim Elmaşekeri:( Gözümüzü dört değil ondört açmak lazım.

Çok haklısın Sevil. teşekkür ederim.

Annelog Atölye dedi ki...

Duygu Merhaba, uğramana sevindim:)Çok duyuyoruz böyle eyler, insan kendi başına geleceğini pek düşünmüyor ama oluyor işte.

Ben daha çok korktum Cerise, gençken böyleler, ileride ne olurlar diye:(

Çok teşekkürler Biyonik, yaşamayın da zaten. Tedbiri elden bırakmayın derim yinede.

Annelog Atölye dedi ki...

Seyhan Merhaba, çok teşekkürler. Canımıza birşey olmasın yeter.

Age 35 dediğin gibi gençlik kendini kaybediyor. Çarpık lafı tam bu durum için.

Kuğu çok teşekkür ederim. Umarım tekrarlanmaz.

Zeyno sana da mı oldu? Aman dikkat!

sevilay dedi ki...

Cok gecmis olsun canim, bu isinden sag saglim ciktiniz yaa o önemli, cana gelecegine mala gelsin.

O kayip cocuk icin üzüldüm, ne haberler görüyoruz bir burda, cok üzülüyorum, allah o aileye sabir versin ve insallah o cocuk bulunur, bütün kayip cocuklar bulunsun.

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Sevilay, ben de katılıyorum dileklerine.

DAMLA dedi ki...

Sevgili Annelog,
çok geçmiş olsun. Artık herşeyden korkar olduk di mi?!!...

Annelog Atölye dedi ki...

Çok haklısın Damla, aslında benim çok sevdiğim bir söz vardır:"Cehalet mutluluktur" diye. Çok şey öğrendikçe korkuyoruz galiba.
Bu adara uğramana çok sevindim:)

CRESCENT dedi ki...

Çok geçmiş olsun annelog,ben de senin gibi çok dikkatliyimdir bu konular da ama insanın boş bulunduğu bir an mutlaka oluyor ve o fırsatı da niyeti bozuk kişiler hiç affetmiyorlar demek ki.Yine de ucuz atlatmışsınız diyeceğim ama bu olayın psikolojik etkileri kolay kolay atlatılacak gibi değil sanırım :((

crystalsdreams dedi ki...

Annelogcuum,çok geçmiş olsunn..ah 2 gün blogtan uzak kaldım,bak neler olmuş..Çok var böyle tipler, her an hepimizin başına gelebiliyor..annemin 3 kere başına geldi,3ünde de çanta bi yerlere atıldı,bulundu ama ne cüzdan,ne telefon tabi..Umarım bi daha böyle sinir bozucu bişi yaşamassınız..
Benim kadar sakarsaksı bi tipin de henüz başına gelmedi,umarım gelmez de,çok sinir bozucu bişi hakikaten..

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Crescent:) Tabi artık çok daha fazla diken üstündeyiz ama olacaksa da oluyor işte:(

Annelog Atölye dedi ki...

Crystal Merhaba:)Nasıl gidiyor diş işleri? Hemen sana uğrayayım. Çok teşekkürler, yaşadık böyle birşey işte. Pek yaşanması tavsiye edilir bir durum değil tabii:(

gulece dedi ki...

cok gecmis olsun.biraz gec okudum ve uzuldum senin adina ama cok olagan ,artik ist.da yasayip da bu tur tecrubeleri yasamayan kalmadi gibi birsey..neyseki ucuz atlatmissiniz.oyle cok kayip cocuk ,genckiz var ki etrafta..cok yazik oluyor bu ulkenin cocuklarina:((

ycurl dedi ki...

cok gecmis olsun. Ne zaman Istanbul'a gelsem ablam s1k1 s1k1ya cantani gozonunde gorulecek sekilde tasi sen alisik degilsin bu kapkac olaylarina diye bin kere uyarir. Cok uzucu boyle olaylari yasamak ve duymak

Adsız dedi ki...

cl8or4 The best blog you have!

Adsız dedi ki...

ccVxPj Magnific!

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

Nice Article.

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

Magnific!

Adsız dedi ki...

Please write anything else!

Adsız dedi ki...

crDpim write more, thanks.

Adsız dedi ki...

Magnific!

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

Magnific!

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Magnific!

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Nice Article.

Adsız dedi ki...

Magnific!

Adsız dedi ki...

Magnific!

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

Magnific!

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

Ever notice how fast Windows runs? Neither did I.

Adsız dedi ki...

Oops. My brain just hit a bad sector.

Adsız dedi ki...

Calvin, we will not have an anatomically correct snowman!

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

Please write anything else!

Adsız dedi ki...

Calvin, we will not have an anatomically correct snowman!

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

Good job!

Adsız dedi ki...

640K ought to be enough for anybody. - Bill Gates 81

Adsız dedi ki...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

Adsız dedi ki...

The gene pool could use a little chlorine.

Adsız dedi ki...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

Adsız dedi ki...

Beam me aboard, Scotty..... Sure. Will a 2x10 do?

Adsız dedi ki...

640K ought to be enough for anybody. - Bill Gates 81

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

Beam me aboard, Scotty..... Sure. Will a 2x10 do?

Adsız dedi ki...

C++ should have been called B

Adsız dedi ki...

C++ should have been called B

Adsız dedi ki...

C++ should have been called B

Adsız dedi ki...

Suicidal twin kills sister by mistake!

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

The gene pool could use a little chlorine.

Adsız dedi ki...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

Adsız dedi ki...

Save the whales, collect the whole set

Adsız dedi ki...

Beam me aboard, Scotty..... Sure. Will a 2x10 do?

Adsız dedi ki...

The gene pool could use a little chlorine.

Adsız dedi ki...

Clap on! , Clap off! clap@#&$NO CARRIER

Adsız dedi ki...

Oops. My brain just hit a bad sector.

Adsız dedi ki...

Calvin, we will not have an anatomically correct snowman!

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

Adsız dedi ki...

The gene pool could use a little chlorine.

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

If ignorance is bliss, you must be orgasmic.

Adsız dedi ki...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

Adsız dedi ki...

Give me ambiguity or give me something else.

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

Give me ambiguity or give me something else.

Adsız dedi ki...

Change is inevitable, except from a vending machine.

Adsız dedi ki...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

Adsız dedi ki...

I'm not a complete idiot, some parts are missing!

Adsız dedi ki...

Nice Article.

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

Suicidal twin kills sister by mistake!

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.