Çarşamba, Şubat 22, 2006

Hoşuma Gider #2

Taze pişmiş kurabiye kokusunda birşey vardır. Hoşuma gider. Akşamları çocuklar uyuduktan sonra ve beklediğimiz filmlerin saati gelmeden mutfağa dalarım. Yeni tarifler denerim sık sık. Akşamın o vaktinde, fırsat varken bir sonraki günün yemeğini yapmak daha faydalıdır muhakkak ki, ama yine de aklım kurabiyelerde kalır. Denemediğim bir tarifi karıştırmaya koyulurum hemen. Kurabiye pişirmek ciddi bir iştir benim için. O arada başka şeylerle uğraşmam. Bir çeşit hobi gibi.
Eve dolan kurabiye kokusu ise, farklı bir hava yaratır bende. Kurabiye iklimi hüküm sürer ve çocukların da bu kokudan etkilenip güzel rüyalar göreceklerini düşünürüm. Gerçekten görürler mi bilmiyorum. Ama böyle hayal ediyorum.
Kurabiyelerimin tadına mutlaka önce ben bakarım. Not veririm kendime ve tarife. Bir dahaki sefere fırında daha az tutulacak, şekeri az olmuş bizimkiler sevmeyecek, fazla yoğurdum herhalde çok sert olmuş, nefis bir tarifmiş bir daha yapılacak gibi...
Ve sonra eşim, vakit çok geç değilse bir fincan kahve eşliğinde, tadına bakar. Beğenir. Ya da bana öyle söyler. Eminim fikrini söylemesini beklerken, beğenmediğini söylese, sanki gözyaşlarına boğulacakmışım gibi duran yüz ifademin bunda etkisi vardır. Birkaç kez daha sorarım nasıl olmuş diye. Neyse ki, bu sırada film başlar ve ben de nihayet susarım. Tabii bir sonraki tarifi deneyene kadar...

19 yorum:

sevilay dedi ki...

Ne tuhaf, benim düsüncem de öyle, birseyler yaparim ve mutlaka karsi kisinin yorumunu beklerim. Esim bilir bu huyumu ve denedikten sonra hemen fikrini söyler, beni kizdirmak icin, ehh iste idare eder der:))

Pasta olsun, yemek, kurabiyeler bende cok severim yapasini, ama suan aksamlar oglusumuz uyudugunda zor geliyor bana birseyler yapmak, söyle bir otursamda rahat tvi izlesem diyorum.

Adsız dedi ki...

Bak bak annelog dün yine şu nefis kurabiyelerinden yaptın galiba. Ayyy ne canım istedi şimdi. Yapılır mı bu bana :))

Neşeli

Adsız dedi ki...

Sen bu kurabiye işine çok takıntılısın anlaşıldı,ne bu kızım gecenin vakti kurabiyelerle uğraşmak.Çok zevkli olsa gerek.Bende severim böyle şeyleri ama yapamam.Geçen gün İlayda sever diye kek yaptım ve üzerine çikolata sosu döktüm.Keşke dökmeseydim,hiç beğenmedi nasıl üzüldüm,eşimde 2dilim yedi.Böyle oluncada insanda tekrar yapma hevesi kalmıyor.Zaten ben yiyemiyorum.Ama senin şu çikolatalı kurabiyelerinin tadı hala damağımda.
ayşen

zeyno dedi ki...

Annelog, biz de ailece tam bir kurabiye canavarıyız, nerede değişik bir tarif duysam kulaklarım anten kesiliyorve sayısını bilmediğim kaç gece kurabiye yapmışlığım vardır benim de. Saat kaç olursa olsun, ne kadar yorgun olursam olayım, hiç üşenmem zevk verir bana.adeta transa geçiyorum mutfakta.
Bu arada iyi olduğuna sevindim, hakikaten tedirgin olmuştum....

sevil dedi ki...

ellerine saglik canim ben hic kurabiye yapmam sevmiyorum diye ama esim ve cocuklar seviyor hep babaannemiz yapiyor bana guzel bir tarif verde onlara supriz yapayim hı olurmu?

nimetin.blogspot.com dedi ki...

demek akşam cocuklar uyuyo ha anne:)) darısı benim kızımı insallah:)) biz uyuyoruz nazan bizden sonra uyuyor hep:( 12 lerde kavga döğüş yataya gidiyoruz yaw

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Sevilay Merhaba:) insanda enerji kalmıyor değil mi? Kurabiye Samet'ini öp benim için.

Neşelicim, diyet tarifler üzerinde çalışayım bir süre en iyisi. Diyet tereyağ var mıdır?:)

Mrsucar Merhaba:), evet evet bi bağ var galiba, çocukluğumla mı alakalı nedir? Sonucun hüsran olduğu da oluyor tabi.

Yılma Ayşen ablacım, devam et bence:)

Zeyno Merhaba:)Demek sen de geceleri kurabiye canavarına dönüşenlerdensin:) Dolunay filan olması da gerekmiyor hem:)Bu arada tekrar teşekkür ederim sıcak ilgine:)

Yasemin Merhaba:) Olur mu öyle acaba ilerde, böyle kokular tatlar filan transfer edilebilir mi? Hissedilenler transfer oluyor şimdiden mesela. Yazılanları okumak beni çok mutlu ediyor:)

Sevil Merhaba:)O kadar başarılı ve çok yetenekli kişiler ve blogları var ki, ben haddime diye görmüyorum. Benimki kendi çapımda birşeyler yapmak işte. Ama garantili ve ölçüleri kesin tutan bir tarifi memnuniyetle paylaşırım, dediğin gibi sürpriz olur çocuklara:)

Nimet Merhaba:)Uyku konusu önemli çünkü kendimize ve birbirimize ancak bu şekilde zaman ayırabiliyoruz biz. Kararlı davranıp, okuduklarımızı uyguladık biz. Şimdilik ufak itirazlar dışında bir sorun yok. Amam çocukların vaktinde yatmaları hayatı kolaylaştıran bir durum diye düşünüyorum.

Annelog Atölye dedi ki...

Eşekbaşı Merhaba:) Hatırlıyorsun demek:) Harika! Benim istediğim de bu, güzel birşeyler hatırlamaları:)

kedi dedi ki...

Kurabiye kokusunun ve tadının sevilmesi ; çocukluğumuzdan kalan güzel yaşanmışlıkları hatırlatmasıdır.Bu bağlamda olayın psikolojik ve sosyolojık yanı irdelenecek olursaaa(İmdaat!Annelog ;Biyoniğe kurabiye verde sussuuun!)

crystalsdreams dedi ki...

ahh ben de anneciimin kurabiye ve kek kokularını hatırladım şimdii..
hatırlamaz olurlar mi o güzel kokuyu..umarım her daim sürer evdeki kurabiye iklimi ve mutluluğu:)
bu arada abla kardeş 2 si de yay mı?benim burcum die söylemiyorum ama en hakiki burçtur da ondan sordum:)

Deniz dedi ki...

Benim cocugum olsa okuldan gelmeden evvel yapardim kurabiyeleri ki kapiya dogru yururken guzel kokuyu duysun, ici acilsin.

(Kendimi acindirmak icin demiyorum ama karsi komsumuzun evi kurabiye kek falan kokardi hep ben okuldan gelirken, bizim ev camasir suyu kokardi sadece, annem calistigi icin yoktu kimse kurabiye yapacak, bir de temizlikcimiz camasir suyu bagimlisiydi, onun icin)

ibeking dedi ki...

madem itiraf ediyoruz bende edim...pazar öğleden sonraları evde pişen kekin, kurabiyenin kokusu ve de fonda çalışan çamaşır makinesinin sesi bana da huzur veriyor...

Adsız dedi ki...

Yok güzelim sen diyet tereyağı falan boşver. Halis mulis tereyağ koy. Ben onu başka birşeyle dengelerim. Sen merak etme. Madem bir halt işleyeceğiz, hakkını verelim bari. :))

Adsız dedi ki...

Bu arada ben Neşeli idim. Yaw şu ayrı blog işi kötü oldu.

Annelog Atölye dedi ki...

Semra Merhaba:) Ben de yapınca doya doya yiyemiyorum ama bir şekilde dengelemeye çalışıyorum:)

Yok susma devam et Biyonik:)Ben yine de kurabiye ikram ederim sana:))

Crystalsdreams, kızım yay ama oğlum oğlak oldu. Benim annem de yaydır. Yay bence de hakikidir:) Annenin yaptıklarını hatırlıyor olman harika, demek ki ben de doğru birşey yapıyorum.

Deniz Merhaba:) Bak çok iyi fikir okul dönüşü. Evde olmasam bile ayarlayabilirim ben bunu. Dipfrize atılabiliyor bazıları. Üstünde çalışıyim. Kendi kurabiyelerini pişirdiğinde ve çocukların yediklerinde, geçmişten gelen kötü kokuların kaybolacağına eminim:)

Ibeking, tam şöyle uyumalık bir ortam o dediğin:)Fonda ninni gibi çamaşı makinası sesi, hım hım kek yenmiş, bak nasıl güzel olurdu:)

Neşelicim, bence de öyle hakkını vermek lazım:) Değiştirilemiyor mu kayıt ismi blogun?

ece dedi ki...

:))
Ben kış uykusundan uyandım...
Kuyabiye var mı kuyabiye :))

Annelog Atölye dedi ki...

Ece Merhaba:) Nerelerdeydin? Uyanmana sevindim!

yorgungeyik dedi ki...

çocukluğum geldi aklıma hüzünlendim biraz..ben de annem gibi bir anne olabilirim inşallah kızıma

Annelog Atölye dedi ki...

Yorgun Geyik Merhaba:)Umarım dilediğin şekilde gerçekleşir herşey:)