Salı, Aralık 27, 2005

İyi ki Doğdun(uz)!

Bugün oğlumun doğum günü...Hayatımıza katılalı ve daha da renklendireli 1 yıl oldu. Nasıl geçtiğini anlamadığımız, bazen bunalıp yorgunluktan bayıldığımız ama sonsuz keyif aldığımız ve her dakikası için şükrettiğim bir yıl...

Hafta içine rastladığı için, geçtiğimiz Pazar günü kutladık oğluşumun doğumgününü. Yakın akrabalarımız ve yakın arkadaşlarımız ile birlikte olmak, kızımın hem oğluşuma hem de kendine gelen hediye paketlerini açarkenki heyecanını görmek, herkesin konuştuğu bir ortamda sohbet etmeye çalışmak, annemin, kayınvalidemin ve benim yaptığımız ikramların beğenilmesi, diyet programımı bir günlük askıya almak gerçekten harikaydı.

Günün tek olumsuzluğu, benim aniden hastalanmam ve ancak misafirlerin gelişinden kısa bir süre önce ayaklanabilmem oldu. Zaten kısa süre sonra da hastalığımı unuttum. Fotoğraf çekmeye, ikramlardan atıştırmaya, bizim için misafir sayılmayacak kadar yakın olan dostlarımızla sohbet etmeye kaptırdım kendimi.

Kızım artık alıştı kalabalık ortamlara. Oğlum ise biraz şaşkındı, tam olarak neler olup bittiğini anlayamadı önce. Yabancılardan pek çekinmez, dışarıda gördüğü ablalara önce tüm şirinliğiyle gülümser sonra da kucaklarına atılır. Bu kez, önceden gördüğü tanıdığı pek çok kişiyi bir arada görünce hafif bir şaşkınlık yaşadı. Ablasının doğumgününden hafızasında kaldığını tahmin ettiğim birşey yaptı sonra. Üzerinde mumları yanan pastasını görünce kendi kendine alkışlamaya başladı. Böyle bir sahnede bu yapılıyordu diye düşündü galiba. Hepimiz çok güldük. Bir de, ellerini kullanmadan pasta yiyişi vardı ki herkesi yine çok güldürdü.
Uyku saati geldiğinde, eğlence ve hareketi bırakmak istemediği ama yorgunluktan da bitkin halde olduğu her hareketinde belliydi. Yaklaşık iki dakika kadar sürdü uykuya dalması. Ya da sızması demeliyim belki. Küçücük vücudu için yoğun bir gündü. Deliksiz uyudu sabaha kadar.

Bilerek sipariş vermemiştim ama, pastasında 6 tane mum olması iyi oldu. Böylece, ablası da pastada kendi yaşı ile ilgili birşeyler bulup kendini kötü hissetmedi. Yapılan hazırlıkların her ikisi için de olduğunu söylemiştim önceden. Mumları bu şekilde görmek ve kardeşi yerine üflemek de çok hoşuna gitti.

İkisini de neşeli, canlı, hareketli görmek, birlikte böyle günler yaşamak aslında anne ve babaları olarak bize verilmiş ödüller. Çok yoruldunuz, gerildiniz, bazen birbirinizi kırdınız, yapmak istediklerinizi ertelediniz, ama bakın bu anlar da sizin ödülleriniz...Yaptıklarınızın karşılığını bu şekilde görüyorsunuz ve asıl hediye bugün size verildi, diyor derinden bir ses. Ben buna inanıyorum. Zorlandığım her anda ödülümü aklıma getiriyorum. Ve hiç yanılmıyorum...

Minik oğlum ve şeker kızım, iyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız!

27 yorum:

Deniz dedi ki...

Iade-i ziyaret olsun diye seyetmistim, bak denk gelmis! Iyi ki dogmus oglun, nice yaslara!

mom dedi ki...

oglusunun dogum gunu kutlu olsun, bi omur boyu mutlu ve saglikli bir cocuk olur insalla daha nice dogumgunlerine dogru soylemissin onlar birer odul bize...

Sardunya dedi ki...

Prensinin dilekleri hayatına denk gelir inşallah

Annelog Atölye dedi ki...

Deniz Hoşgeldin, Hollanda'da kimse yok ofislerde, umarım sen de tatil yapabiliyorsundur. teşekkürler dileklerin için:)

Sevgili Yonca, çok teşekkürler. Yorucu ama güzel bir doğumgünü yaşadık:)

Sardunya gelmene çok sevindim:) linklere eklememde mahsur var mı? Sevgiler...

gulece dedi ki...

oglusunun dogum gunu kutlu olsun annelog.minik oglun ve seker kisin iyi ki dogmus,ve biz iyi ki anne olmusuz,binlerce sukur:)
sevgiler

Annelog Atölye dedi ki...

Hoşgeldin Gülece:) çok teşekkürler. Linklere eklememde mahsur var mı?
Sevgiler...

ece dedi ki...

iyiki doğurmuşun bu şeker afacanları pek şekerler maşallah...ya diyorum ki bizler iyi iş çıkarıyoruz dimi kızlar baksanıza şunların şekerliğine maşallahhhh tu tu tu nazar değmesin inşallah...
canım prensinin doğum günü kutlu olsun seninde anneliğini bir kez daha kutlarım...
sevgiyle kal...

Annelog Atölye dedi ki...

Ece Merhaba, en kısa zamanda bir fotğraf makinası edinmen iyi olur zira güzel kareler yakalayacağına eminim. Merakla bekliyorum. Çok teşekkürler dileklerin için. Lünklere ekleyebilir miyim?
Sevgiler...

ece dedi ki...

tabiki ben ekledim bile :))

ibeking dedi ki...

pazartesi sendromu için yazdığın iç rahatlatıcı yorumun için teşekkürler....iyi ki doğmuşlar ve de iyi ki doğurmuşsun..daha nice nicelerine...

sevgiler
ipek

Adsız dedi ki...

Nice nice yıllara.Her zaman birlikte olsunlar ve mutlu bir hayat sürsünler.

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Ibeking, çok teşekkür ederim. Linklerime ekleyebilir miyim siteni?
Aslı, çok teşekkürler. Hepimizinki için öyle olsun.
Sevgiler:)

Annelog Atölye dedi ki...

Bilge Merhaba, çok teşekkürler dileklerin için:) Oğluşunun sayfasını açamadım ama daha sonra tekrar deneyeceğim.
Pastayı ben yaptım demeyi çok isterdim ama maalesef öyle değil:)

Adsız dedi ki...

Oglunun dogum gunu kutlu olsun sumrucum nice mutlu yıllara annesi, babasi ve ablasıyla birlikte. İyiki dogmus, iyiki dogurmussun :)

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkür ederim Sevilcim:)))

bgm dedi ki...

Nice saglıklı ve sanslı yılları olsun hem oglunun hem de kızının..

pinomino dedi ki...

Minik oglusunun dogum gunu kutlu olsun:)
kocaman opucukler:)))

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Pino, çok teşekkür ederim:)))

sevilay dedi ki...

Allah iki cocugunu sizler bagislasin. Ve dogum gününü candan kutluyorum. Sayfama yorum birakmissin, cok sevindim, aslinda ben hemen cevaplarimi yazarim ama su son günlerde baya bir yogundum. Ancak simdi yazabildim. Seni arkadaslisteme eklemek istiyorum eger kabul edersen tabii. Seninle cok ortak düsüncelerimiz var anlasilan:)) Selamlar

sevilay dedi ki...

simdi gördüm, sen beni eklemissin bile. O zaman sorun yok yani, bende seni ekledim.

Sardunya dedi ki...

Ekle tabi ki:))) hem de çok mutlu olurum ben buna

ibeking dedi ki...

tabiki ekleyebilirsin..iyi seneler...ipek

Annelog Atölye dedi ki...

Sevilay çok teşekkürler dileklerin için:)Görüşmek üzere, sevgilerimle:)

asliberry dedi ki...

Yazmakta geciktim, nice güzel yaşlara...
Sizlere çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür dilerim.
Sevgimle,
Aslı Ateş

Annelog Atölye dedi ki...

Çoook teşekkürler Aslı:) İyi seneler dileklerimle...

BoriPori dedi ki...

ski defterleri karıştırayım dedim:) dün gibi hatırladım bu günü, hatta üstündeki kıyafeti bilem hatırladım:) ay bu zaman deden şey su mudur mübarek, ne hızlı akıyor yaa..

Annelog Atölye dedi ki...

Öyle öyle su gibi akıyor Ebruşum:)