Pazartesi, Haziran 22, 2009

Cehalet Mutluluk Mudur?

Dün akşam bitirdim bu kitabı..İçimden, çocuğu olan herkese okuyun bu kitabı, ne dediğini duyun demek geldi şiddetle. Sanal tuzakların bu kadar yakın, bu kadar iğrenç, bu kadar hayatın içinde olduğunu bilmiyordum. Kitabın anlattığı çirkinlikler yeni çıkmadı ortaya. Hep vardı..İnternetle daha kolay hale geldi sadece. Bunu öğrendim. Rakamlarla dehşete düştüm, uzman görüşlerini okurken ise rakamlar anlamlandı . Tüm bunları bilmeden yaşıyor olmayı ister miydim diye düşünüyorum. Okumayıp bilmeseydim..Dünyanın ne denli çirkin olabileceğini okumasaydım..Daha mutlu mu olurdum?
Kafamızı kuma gömme zamanı değil bu çağ. Soğukkanlı olmak, bilmek, tedbir almak, aklı selim yaklaşmak gerekiyor herşeye. Kitabı özetleyecek değilim. İçimden gelmiş olmasına rağmen, okunmalı diyecek de değilim. Her bünye kaldırır mı bilemem. Kendi adıma iyi ki okudum diyebilirim sadece.
Çocuklar hızlı büyüyorlar. Geriden gelmemek gerek.

2 yorum:

sinem (adacim) dedi ki...

Neredesin ne zamandır?
Merak ettim kitabı. Az çok biliyoruzaslında.Az bildiklerimiz bie dehşet verici. Meraklandım ama yazdıklarından sonra okuyup daha kafayı sıyırma noktasına gelmekten de korktum açıkçası.

Annelog Atölye dedi ki...

evet Sinemcim..oku diyemiyorum..okuma da diyemiyorum.
bugün karamsar günüm galiba, yarın daha iç açıcı olurum sanırım:)