Çarşamba, Ocak 14, 2009

Kendime Kendim İle İlgili

Bu moral bozukluğu ne zaman geçecek bilmiyorum. Geçen yıl ortasından bu yana o kadar çok hastalandım, o kadar çok sağlık problemiyle karşılaştım ki, burnum aksa moralim sıfırın altına iniveriyor artık. İlk kez bu yıl vücudumda farklılıklar hissetmeye başladım. Artık çok daha çabuk yoruluyorum; beyazlarım, görünce ay ne şirin dediğim dönemi çoktan geride bırakıp, ordan burdan saçlarımda bolca görünmeye başladılar. Boyatmam diyorum şimdilik ama bilemiyorum tabii yine de. Gri saç hoşuma gidiyor ama alacalı bulacalısının da göze hitap etmeyeceği açık. Neyse..
Moralim bozuk kısaca. Şubat ayında tiroid bezim alınıyor. Şikayetlerimin çoğunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum, doktor da söyledi gerçi. Sonrasında hayatım boyunca ilaç kullanmam gerekecekmiş. Geçen yılın başında çekapa gitmeseydim bu tiroid de ortaya çıkmayacaktı ve her geçen gün artan şikayetlerimin sebebini bilemiyor olacaktım. Bir yerde iyi oldu..Pekçok kişide varmış bu tiroid belası. Şimdilerde bizim çocuklarımız iyotlu tuz yiyorlar neyse ki, ancak bundan 30 yıl önce bizim kuşağın çocukları iyotlu tuz yemediği için, şimdi ortalıkta pekçok tiroid hastası varmış. Bu konuda nette pekçok yazı okudum. Erkeklerden ziyade kadınlarda ortaya çıkıyor. En hararetli ve hareketli hormon yapısı biz hanımlarda var zira. Ve daha önemlisi kalıtsalmış. Annemde vardı mesela. 12 yaşına gelince de kızımı kontrol ettirmem gerekiyormuş.
Doktoruma güveniyorum. Daha tanışmadan internetten hakkında pekçok şey öğrenmiştim bile. Umarım herşey yolunda gider.
Öfke patlamaları? Evet oluyor. Daha önceleri de oluyordu, ben de ne oluyor bana diyordum. Sebebi bu minik bezciklermiş. Geçecek umarım.
Ani kilo artışı, çarpıntı, deride kuruluk, vs. vs..Moral bozucu pekçok şey işte..
Şubata kadar sabretmem ve çok da endişelenmemem gerek.
Yapabilir miyim?

12 yorum:

Benim Hayatim dedi ki...

Geçmiş olsun Annelog. Troid gerçekten çok yaygın bir hastalık haline geldi. Yakın çevremde o ilacı için çok insan var. En önemlisi ablam da var. Kendi kendine isim takmıştı bir ara ben "Mutsuzluk Hastalığına" yakalandım diyordu. Etrafında olan hiç birşeyden mutlu olmuyor, sinirli,asabi,yorgun... Şimdi ilacın etkisiyle normale döndü. Çevrende olanlarla için de zor inan. Dilerim ameliyatın başarılı geçer.

Sevgiyle...

sinem (adacim) dedi ki...

Geçmiş olsun. Elbette yorucu bir hastalıktır ama en azından tedavisi var. Allah tedavisi olmayan hastalıklardan korusun hepimizi. Son zamanlarda dediğin gibi çok duyar olduk adını. Çabucak atlatman dileğiyle öpüyorum seni...

Tabiat Ana dedi ki...

geçmiş olsun sevgili annelog,
iyi ve güzel haberlerini bekliyorum...

cenebaz dedi ki...

Geçmiş olsun Annelog. Zor bir durum ama şükür tanısı konmuş, tedavi olacaksın. Allah devasız dert vermesin.

Alphecca dedi ki...

Geçmiş olsun Annelog,

Evet hastalıklar sıkıcı, endişelenmek için güzel sebep :(

Ama teşhis edilmiş ve tedavisi olan bir rahatsızlık, güvenilen bir doktora sahip olmakta endişeyi hafifletmeye yeter gibi geliyor :)

Buna da bir macera olarak bakmak işe yarar belki ne dersin ??? İşin güzel yanından bak, bir süre dinlenme ve herkesten özel ilgi görme fırsatı yakalayabilirsin :)))

Anın tadını çıkar :)))))))))

BoriPori dedi ki...

canım arkadaşım, ayrılırken de dediğim gibi moral bozmak yok, moral herşey, örnek ben, gözlerinin önündeyim işte! sakın canını sıkma, geçip gidecek, bırak dermanı olan dertlerimiz olsun, beterin beteri var sakın unutma!özlüyorum seni..

Asortik Krep dedi ki...

Seni özledik..Daha sık yazsan mutsuzluklarını da paylaşmış olursun..Bunu ve güzel düşüncelerimizin senin yanında olduğunu unutma lütfen.
Şimdiden geçmiş olsun,en azından bundan sonra neyi nasıl yapacağını biliyorsun..

mom dedi ki...

gecmis olsun canim ya
moralin bozulmasin bu kadar bak sende soylemissin cogunda olabilen bir hastalikmis
dermansiz dert vermesin Allah
opuyorum seni

enne dedi ki...

Tedavisi olan bir hastalığın var ve en kısa zamanda iyileşeceksin. Ondan sonra ne kadar rahatlayacağını bir düşün. Daha sık yazmanı diliyorum ben de.

Annelog Atölye dedi ki...

Bu kadar iyi gelebilir mi insana yazılanlar? Gelir..Geliyor..
Teşekkürler kızlar, yanlız bırakmadığınız için..

nimetin.blogspot.com dedi ki...

Annelogcum öncelikle geçmiş olsun. Bende kronik troid hastasiyim.
6 yıldır ilaç kullanıyorum ve ömrümün sonuna kadar kullanacakmışım sanırım. Bu can sıkıntıları filan hep troidten kaynaklı. hele sen bi tedaviye başla bak hayat ne kadar güzel görünecek gözüne. :))) bunları teselli olsun diye söylemiyorum. Yaşayan bilir babında söylüyorum.

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Sen de mi Nimetçim!? Geçiyor değil mi? Ben de senin dediğin gibi olacağını ümit ediyorum. Teşekkürler desteğin için.