Salı, Aralık 04, 2007

4 Aralık

Meğerse bugün 4 Aralık'mış. Belki parti kısmını Cumartesi yapacağımız ve o güne hep hazırlık yaptığımız için, belki telaştan, uykusuzluktan, yorgunluktan, artık hangi nedendense bu sabah kızıma iyi ki doğdun demeyi unuttum. İşe geldiğimde asistan arkadaş bugün büyük gün diyerek gülümsedi. Ne vardı diyorum hala. İnanılır gibi değil! Geç kalmadım tabii, akşama öpüp sarılıp şımartabilirim ama sabah hatırlamamış olmam çok üzdü beni. Benim için mazereti olmayacak bir durum bu. Cumartesi günkü partimizde değişik bir etkinlik yapıyor olacağız bu yıl. Başarılı geçer memnun kalırsak paylaşacağım. Dün, annem pastasını da sipariş verdi. Her yıl her ikisinin de pastalarını annem alır. Dedelerinden der. Alışveriş ve ikram listelerimiz de hazır. Cuma günü hazırlayacağız hep birlikte. Bu yıl mekan olarak bir miktar küçük bir yerde toplanıyoruz. Biraz endişe etmiyor değilim. 20'ye yakın 8 yaşında kızlı erkekli bir grubun bu durumdan biraz sıkılmalarından korkuyorum açıkçası. Ama eğer planladığımız etkinlik zevkli geçerse bir süre için sorun olmayabilir. Geleceklerin hiçbiri yabancı değil, hepsi çok sevdiğimiz kimisi ile sadece doğumgünlerimizde karşılaşsak da, hiç kopmadığımız arkadaşlarımız. Kızımın arkadaşlarının aileleri ile de arkadaş olduğumuz için, ben de en az kızım kadar sabırsızlıkla bekliyorum bu haftasonunu. Bir de kızıma şöyle bir öneri götürdüm. Dedim ki, bak hayatım artık büyüyorsun, her yıl parti yapmak yerine, evimizde ufak bir pasta kesip bizden, çok istediğin iki hediyeyi alabilirsin. Kabul etti. Kendisine söylemedim ama her yıl yaşı kadar da fidan alırız Tema'dan diye düşünüyorum. Tabii seneye farklı düşünebilir.
Gelelim oğluşuma. Bir kere ilk günler hiç de korktuğum gibi geçmedi. Biraz genel oyunlara katılımda çekinik kalsa da, bıcır bıcır sürekli konuşmuş, yemeklerini yemiş, öğyetmenine bayılmış. Bakıcı abla alışana kadar bekliyor ama görünmüyor. Hatta dün sabah okula kendi girmiş ve dönüp ablaya beni almayı unutma demiş. Haftasonu okulun neden kapalı olduğunu da anlayamadı önce. Bak ablan da gitmiyor, biz de işe gitmedik, ama iki günlük tatilden sonra okul tekrar açılacak ve gidebileceksin dedik. Okul tatil dediğimizde ilk sorduğu, ev ayakkabılarım okulda kaldı, nasıl alacağız dedi. Almaya gerek yok, gidince yine kullanacaksın dedik, rahatladı. Tabii beklenen oldu ve hastalandı oğluşum. Dün de halsiz olmasına rağmen gitmek istedi. Ama bugün epey kötüledi ve neyse ki bugün gitme olur mu? önerime itiraz etmedi. Öğlen tatilinde doktora gideceğiz. Acı ilaç vermemesi şartıyla tabii. İlk faaliyetlerini de dolabımıza astık hemen. Büyüdü. Büyüdü de pamuktan kardan adamlar yapıp, okul çantasına kitap bile seçiyor. İnanılmaz! İnanılmaz!

14 yorum:

BoriPori dedi ki...

Ahhhh nasıl isterdik o partide sizinle olmaayı, güzel doğumgünü partilerinizin demirbaşları olarak:) Canım kızımın yeni yaşı kutlu olsun, çoook uzun güzel yıllar onunlar olsun..

Küçük delikanlıya da geçmişler olsun, biliyorsun biz geçen yılı tamamen hasta geçirdik ama bu yıl maşallahı var..

çok özledim sizi yaaa..

renkler dedi ki...

Güzle kızımızın doğumgünü kutlu olsun. O da benim gibi yay burcu ha? Bu arada benim de yaşgünümün yaklaştığını hatırladım. Evdekilere ufak ufak hatırlatsam iyi olacak:-) Hani süprizleri filan unutmasınlar diye:-) Doğumgününü bizimle paylaşırsan sevinirim.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Prensesin doğum günü kutlu olsun. Umarım çok çok güzel geçer. Endişelerinin hepsi boşa çıkar. Nice nice yıllara hep beraber olun inşallah. Allah hep güzel günlerini göstersin.:)

Küçük Bey hafta sonu da mı gidecekmiş okula. Pek mi sevmiş bızdık. Büyüyorlar ya.. ne güzel.:) Geçmiş olsun bu arada. Acı ilaç vermesin doktor amca.:)

Alphecca dedi ki...

Çocukcağız şu anda mikropsuz, steril tabi, yuvaların en kötü yanı ilk bir sene sürekli mikrop bulaştırmalarıdır ama o zor dönemi atlattıktan sonrası kolay.

Demek oğluş hastayken bile okula gitmek istiyor, bu hayra alamet :)

Güzelimizinde doğum günü tekrar tekrar kutlu olsun :))

Bu arada ne çocuk, sabah bugün benim doğum günüm diye bağıra bağıra uyanmadı mı? Dur ben bir ara onun kulağına fısıldayayım, insan doğum günü sabahı herkese hatırlatmalı doum gününü :))))

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkürler Ebruşum:) Biz de sizi çok özledik! Oğluşlarımı öp benim için. Arada resimlere bakıyorum. Ha, 8'li resmimizi buldum, bir şekilde kurtulmuş!! Göndermiş miydim sana??

Evet hatırlat Renklercim. Çok teşekkürler ayrıca. Yay özel ve güzel bir burçtur benim için:)

Çok teşekkürler dileklerin için İncegülcüm:)

Benim Hayatim dedi ki...

Nice mutlu yeni yaşlara! Ne güzel büyüyorlar pekte akıllılar önerini kabul etmesi çok hoşuma gitti. Şımarık bir kız olmadığı belli.

Oğluş, o kadar eğlenmişken birde hastalanmasa süpre olacakmış :)

Ev ayakkabıları kısmına çok güldüm. Nasıl da biliyor malının kıymeti aferin küçük adama.

uykucu dedi ki...

iyiki doğmuş kızın .arada en önem verdiğimiz günleri bile unutabiliyoruz teknolojiyi kullanalım hani telefona falan hatırlatma yapalım(ben eşimin doğum gününde öyle yaptım yoksa geç saatde hatırlıyorum:)
oğluşunada afferin çabuk uyum sağlamış kreşine .demek hafta sonuda gitmek istiyor ,bizimkide cumartesi sabahları erken kalkıp
-kreşe? diyor yok tatil diyoruz o zaman -gezmeye diyor evde durmak yok yani!!

nimetin.blogspot.com dedi ki...

gecen sene iyiki doğdun dediğimiz dün gibi sanki:)) zaman ne çabuk geçiyor annelog be:))

nimet

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Aaaa unutkan ördeğim benim.
Aklımdakiler blogerıda bana"Maviş'e neden hadiye almadın,şimdi kızacam sana"demişti :)
Gelsin de seni okusun.

HainVeMikropBiyo Ehiiiii

Nice yıllara:)

Bir Derin Masalı dedi ki...

Annelog cuğum oğlunun kreşe kolay uyum sağlamasına çok sevindim. Kreş benim de kabusum. Ben de eciktirmek için bahaneler sıralıyorum hep...Darısı başımıza...Öpüyorum...

Nilüfer dedi ki...

Prensesin dogumgunu kutlu olsun, nice mutlu senelere...

Oğluş için de biz de aynılarını yaşıyoruz. İnci hep hasta geçen hafta hafif bronşit diye doktor antibiyotik başlattı. Kontrole gittik, geçmiş. Bu sefer de başka bir hastalık tekrar başlıyordu. Boğazım acıyor diye. Haftasonu çok ateşlendi yine öksürüyor ve iki gundur gondermedim evde. İyice iyileşmeden göndermeyeceğim.

Kreş güzel, her akşam tüm öğrendiği şarkıları söylüyor. Bir çok faliyet yapıyor, ay sonu dosyalarını biriktiriyoruz. :) Amaaa şu hastalıklar olmasa...

Alphecca dedi ki...

Aaaaa Annelog' um,
Hadi ama yaz artık, yoksa dayanamayıp ben yazacağım :)))))

Kuaybe dedi ki...

Geç kalmış bir doğum günü tebriğim var :(( Kabul eder misiniz acaba?

Annelog Atölye dedi ki...

Hepinize tekrar çok teşekkürler arkadaşlar:)