Cuma, Haziran 22, 2007

Tak-ıntı

Sevgili Minik Meleğin Annesi sobelemişti. Takıntılarımız nelerdir konusunda. Dışardan bakan birisi bu konuyu benim için yazsa daha tarafsız olurdu herhalde. Takıntı olduğunun farkında bile olmadığım huylarım olabilir. Neyse,şimdilik elimizdeki ile idare edip, kendimle ilgili bulabildiklerimi sıralayayım:
-Su. Evet evet su. Her daim su içerim. Gece yatmadan önce, sabah kalkınca ilk iş, gece yarısı uyanınca ve tüm gün. Bak yine susadım.
-Ellerimi çok sık yıkarım. Henüz hastalık derecesinde değil ama, dışardan gelince hiçbir yere dokunmam ve doğru banyoya giderim. Hele mutfakta birşeyler yapıyorsam, yumurta kırdıysam, çöp kovasının kapağını kaldırıp içindeki torbasını düzelttiysem, soğanın kabuğunu ayıkladıysam şeklinde örnekler verilebilecek her türlü durumda ellerimi sabunlarım. Sanırım hastalık olmasına az kalmış. Halbuki öyle çılgın bir temizlik neferi değilimdir. Vardır bir bilinçaltı durumu.
-Kıyafetlerimizde renk uyumu takıntım var sanırım. Aşmaya biraz serbest olmaya hala çalışıyorum.
-En büyük takıntım da, gün boyunca sevdiklerimi periyodik olarak arayıp durumlarını öğrenmek. Psikolojide bunun bir çözümlemesi ve ne anlama geldiği ile ilgili birşeyler olacaktı, okumuştum eskiden. Unuttum. Sebebi çok da önemli değil. Nerdeler, iyiler mi bilmeliyim.
-Aksesuarlarımı kıyafetime göre değiştiririm mutlaka. O kıyafete uygun olmayan bir kolye ile rahatsız olurum mesela.
Şimdilik bu kadar bulabildim ama vardır daha, herhalde. Bir de bu yıl kırabildiğim bir takıntım var. Zeytini hep tek sayıda yerdim. Bu yıl bir iki kez çift sayıda çekirdek kaldı tabağımda, birşey olmadı. Şimdi pek dert etmiyorum. Dedem de tek sayıda yermiş. Genetik kodlarda böyle bir şifre olabilir mi? İlginç.

20 yorum:

Alphecca dedi ki...

Bende de zeytini ve leblebiyi çift sayıda yeme takıntısı vardır annelog :)))))

Nihan dedi ki...

Bak su içmeyi hiç takıntı olarak düşünmemiştim ben, zira ben de aynı senin gibi sabah kalkar kalmaz başlamak suretiyle gece yatmadan önce içtiğim son bardağıma kadar sürekli su içerim (gece uyanınca içmem ama). Çok da iyi ederim. Su insanın içini de temizler değil mi? Gerçi bir arkadaşım sabah daha evden çıkmadan 1.5 lt. suyu bitirdiğimi görüp dehşete kapılmıştı ama olsun, bence bu iyi bir takıntı...

Bir Derin Masalı dedi ki...

Annelog cuğum hayatımda hiç zeytini, leblebiyi tek-çift yemeyle ilgili bir batıl inanç yada takıntı duymamıştım doğrusu... Çok değişik geldi :))

Annelog Atölye dedi ki...

Zeytin nispeten kolay da, leblebi de zor olmuyor mu Neşelicim?:)

:)Yok ben o kadar içmiyorum Nihan, az az sık sık:) Ama su içmek gibisi de yok hani.

Değil mi Hande? Var işte öyle insanlar:)

---OPTiO--- dedi ki...

en sonuncusu cidden cok ilgincmis :))) tek sayida cift sayida ..bi de dedeninde öyle yemesi...genetik takinti :))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Sen zeytinleri yerkene bir de sayıyosun öyle mi?:)) Bütün kadınlar biraz takıntılı galiba. Olsun biz böyle mutluyuz.:))

zeyno dedi ki...

Annelogcum, 1. ve 2. madde aynı bende de:)
Ama o kadar suyu içince adım ..şliye çıkıyor sonra her gittiğim yerde wc arıyorum....

Unknown dedi ki...

BENDE BİR ARA BOĞACA FALAN YAPARKEN MUTLAKA ÇİFT SAYI YAPARDIM TEK SAYI OLUNCA TEK KALACAĞIMA İNANIRDIM NE KADAR SAÇMA DEĞİLMİ O HUYUM KALMADI.

BALDAN TATLI dedi ki...

Sevgili Annelog zeytin takıntısı diyince aklıma bir tek,anneannemin kendi kayınvalidesinin yaptığı zeytin yeme olayı geliyor. Rahmetli olmadan anlatmıştı şaşmış kalmıştım. Senin takıntınla pek bir alakası yok ama anlatmak istedim bende. Sabah kahvaltılarda zavallı anneannem daha fazla yediği sanılsın diye zeytin çekirdeklerini onun tarafına iteklermiş kendi yedikleri görünmesinde anneannem yemiş görünsün diye. Neyse anlatmak istedim bir an. Herkesin takıntıları öyle yada böyle var işte. Yeterki bunlar hayatımızı etkiler konumda olmasınlar değilmi hayatım. Sevgiyle kal.

Alphecca dedi ki...

Yerken sayıyorsun Annelog.
Ben avucuma hep çift sayıda leblebi alırım. Batıl inanç falan değil, takıntı, çift sayı takıntısı. Ne yararı var, ne de zararı, zihin jimnastiği diyelim :))))

uykucu dedi ki...

bencede takıntılarımızı başkalarının farketmesi gerekir. çogu kez yaptıklarımızın takındı olduğunun farkına varmayız.en normal işimizi yapıyoruz çünki.bende mutfakta sürekli el yıkayanlardanım .salata yaparken domates doğrarım elimi, tahtayı, bıçağı yıkarım. salatalık,maydanoz hepsinin arkasından mutlaka yıkarım sanki birbirine karışmayacak gibi,helede sular kesikse mutfağa girmek bile istemem.şu çift sayı olayınada çok güldüm ,hiç aklıma gelmezdi:O)

Adsız dedi ki...

Birinci madde hariç hepsi hatta daha fazlası bende var. Yazmaya hatta düşünmeye bile korkuyorum. Sanırım bu da bir takıntı:))

anemon dedi ki...

SEN BENİM TAKINTILARI OKUMADIN SANIRM Kİ ONLAR O ANDA AKLIMA GELENLERDEN BAZILARIYDI
BENDE BİR DE PİLAV TABAĞINDA BİR TEK BİLE PİRİNÇ BIRAMMAMA TAKINTISI VADRII

sevil dedi ki...

takıntı konusu berbat bisey biseye takmamaya çalışıyorum sevdiklerimi arama konusu bendede var hergün arar bakarım annemlere cocuklara napıyorlar diye.

tekirovaya nereye gidiyorsun bu arada???

Annelog Atölye dedi ki...

Evet Optiocum, ilginç değil mi? Öğrenince ben de çok şaşırmıştım:)

Öyle Fikriminincegülücüm, dediğin gibi böyle mutluyuz:)

Olsun su hayattır Zeynocum, e gülü seven dikanina katlanır diyelim:)

Neyse ki sen de kurtulmuşsun Elçin, tebrik ederim:)

Annelog Atölye dedi ki...

Zararsız takıntılar evet Baldan Tatlı. Çağrışımla insan neler hatırlıyor, olsun iyi ki paylaştın:)

Tekniği de bu demek ki Neşeli:)

:)Öyle Figen, benimde tuhafıma gidiyor niye tek sayı diyorum:) El yıkama konusunda yanlız değilim anlaşılan:)

Yaz Adacım yaz, hiiiç çekinme:)

Okudum Civciv, epey ilginçti söylemeliyim:)

Bloğuna yazdım Sevil, aynı yermiş ne tesadüf olurdu:)

Jilfeym dedi ki...

ben aksesuarlarımı değiştirmemek için, hiç kullanmamayı tercih ettim..
biliyorum, biraz üşengecim: )

Annelog Atölye dedi ki...

Bu da bir çözüm tabii Gulfi:))

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Annelog, bana da en ilginç gelen tek sayıda zeytin takıntın oldu. daha önce kimsede denk gelmemiştim. belki de zeytin pek sevmediğimden ve yediğim tek tür biberli yeşil zeytin olduğundan daha da ilginç geldi.
sevgiler...

Annelog Atölye dedi ki...

:)Öyle Burcu, bana da tuhaf geliyordu zaten:) Bir arkadaşım vardı, o da zeytini görmeye bile dayanamazdı.