Pazartesi, Mart 26, 2007

Bursa Ziyareti ve Markalar

Haftasonu babaannemizi, amcalarımızı, yenge ve yiğenlerimizi ziyaret için Bursa'ya gittik. Anneannemiz de bizimleydi. Amcaları, babaanne ve anneanneleriyle birlikte geçirdikleri zamanda, çocukların keyiflerine diyecek yoktu doğrusu. Toplamda bir gece ve bir gün kalmış olmamıza rağmen, yoğun ve her yönden gelen ilgi ve alaka ikisini de mest etti. Hafif şımarmalar olmadı değil. Çok da üzerinde durmadık.
Giderken ve gelirken feribot çok ilgilerini çekti. Yaşları gereği farklı şekillerde tabii. Oğlum, denizde gördüğü diğer feribot ve gemilerin hepsini kaldırabileceğini söyledi bize. Dikkatle ve uzun uzadıya etrafını inceledi. Kafenin olduğu bölümde, bir güzel oturup çubuk kraker yerken insanları ve bu değişik yeri seyretti. Kızım da güverteyi yamuk yapmışlar, düz değil dedi. Neden öyle olduğunu anlattık. Bu ne diye sorduğu kutuların içlerine kaçamak bakışlar attık.
Merak etmeleri ve sormaları inanılmaz hoşuma gidiyor. Bursa'da iken abim söyledi, oğluş çağlarındaki ve daha büyük çocuklar günde ortalama 400 soru sorarlarmış! Ben bizde bu rakamın çok daha üzerinde soru sorulduğunu da düşünmüyor değilim hani. Herbirine cevap bulmak da sanıldığı kadar kolay değil. Hem de şimdiden.

Bir de Ebruş beni ebelemişti. Vazgeçemediğimiz markalar konusunda. Bursa'ya giderken ve dönerken çocukların uyudukları anlarda bu konuda düşündüm. Genelde yerine, duruma, bütçeye,ihtiyaca göre karar verip seçim yaparım ama mesela Özsüt'ten pasta alırken fiyatını sormam. Belirli bir market tercihim maalesef yok, çünkü herbirinde iyi bulduğum birşeyler varken, hepsini birarada bulabildiğim bir yer yok. Elektronik eşyada Philips'i çok güvenilir bulurum nedense. Çocukların kıyafetlerini Kanz'ın "outlet" (sezon sonu demek galiba) mağazasından alıyorum sıkça. Seri sonu ama uygun fiyatlı oluyorlar. Oldukça da dayanıklılar. LC Waikiki de fiyat kalite dengesi açısından, çocuk kıyafetlerinde cankurtaran olabiliyor. Şimdi aklıma gedi, Pınar'ın ekmeğe sürülen beyaz peynirini değiştirmiyoruz. Starbucks'ın kahvelerini, diğer kahvehanelerdekilere göre daha başarılı buluyorum ve sürpriz yaşamak istemiyorsam burayı tercih ediyorum. Pek sadık bir marka takipçisi değilim anlaşılan, zira daha fazlasını bulmakta zorlanıyorum. Aklıma geldikçe ya da yeni alışkanlıklarım oldukça eklerim artık.

19 yorum:

Nilüfer dedi ki...

Biz de geçenlerde Bursa'ya gittik. Martı sesinin taklidini çok güzel yapıyor İnci. Akrabalarla olmak çocuklar için çok güzel oluyor. Bizim için de...

İyi zaman geçirdiğinize sevindim.
Sevgiler...

Alphecca dedi ki...

Çocuklarında şımartılmaya ihtiyacı var annelog, akraba ziyaretleri de bunun için birebir :)))

Adsız dedi ki...

Ben de sobeledim sizi...

Bir Derin Masalı dedi ki...

Ne iyi yapmışsınız... Böyle yakın mesafelere kaçamak yapmak hepinize iyi gelmiştir umarım. iyi haftalar diliyorum...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Şu bitmek tükenmek bilmeyen sorular, bazen fazlasıyla bunaltsa da, çocukların doğru geliştiğine işaret olduğundan ses çıkarmıyoruz biz de.. Aslında kaydetmek gerek, ne ilginç sorular çıkıyor bazen değil mi?:)
Sevgiler.

cenebaz dedi ki...

Aaaa, Enne'de bu hafta sonu Bursa'daymış. Ne o gizli blog kızları toplantısı mı yoksa:))

sevilay dedi ki...

Selam, geziniz güzel gecmis anlasilan. Cocuklarin sorulari ve cevaplarida güzel olmus.

Marka konusuna gelince, kanz´in kiyafetleri hakikaten cok iyi, bende uygun buldugum zaman alirim.

Selamlar

Annelog Atölye dedi ki...

Sizinde mi akrabalar Bursa'da Nilüfer?:) Martı sesi mi? Feribota veya vapura bayılır o zaman İnci:) Sobeyi en kısa zamanda yazacağım:)

Kesinlikle Çocuk Gibicim, alan memnun satan memnun hesabı oldu:)

Biraz yorucu olduğunu itiraf etmeliyim Hande. Ama güzeldi yine de:)

Annelog Atölye dedi ki...

Aklıma geldikçe yazıyorum ben Fikriminincegülü. Kimilerini de yazamadan unutuyroum. Evet evet çok iyi soru sormaları:)

Öyle mi Çenebaz? Hemen Enne'ye uğrayıp bakayım:)

Merhaba Sevilay, ilk fırsatta sayfana uğrayacağım. Samet neler yapmış, Havin büyümüş mü merak ediyorum:)

enne dedi ki...

Evet evet, biz de bir düğün için Bursa'daydık. Biz de düğüne gittik de, şak diye düşüp bayılayım:) Amma yağmur yağdı değil mi?

KUGUU dedi ki...

Gunde 400 soru mu minimum carpi 2 sende:)) Olalala vallahi hele o sorularin onlarin o guzel zekalariyla ne kadar yaratici oldugunu da eklersek, cidden kolay dgl cvplamak ANNELOGcgm.

Annelog Atölye dedi ki...

Yok düğün değildi Ennecim:) Evet çok yağdı, ama iki gün her güneş çıktığına parka çıktı bizimkiler:)

Ablamızın soruları daha makul artık. Oğluşum aynı konu üzerine zincirleme soru yağmuruna tutuyor. Bayılacak gibi olduğumuz çok oluyor:)

gulece dedi ki...

NE GUZEL GEZMISSINIZ.COCUKLAR YORULMUS AMA DEGMIS.HEM BURSA ZIYARETI HEM DE IST MODERN ICIN DIYORUM.400 SORUYA DA COK GULDUM,SAYMADIM AMA OLABILIR YANI:)

Annelog Atölye dedi ki...

Evet evet güzeldi:) Ben de saymadım amasanırım bu sabah 50 kadarını cevapladım:))

Kuaybe dedi ki...

siz de gezip gelmişsiniz bizim gibi.. çocuklarla biraz zor oluyor ama değiyor doğrusu..

belki garip gelecek ama ben oğlumun bana ard arda sorular soracağı günleri sabırsızlıkla bekliyorum :)

---OPTiO--- dedi ki...

ne güzel gecmistir kimbilir gününüz :)
soru sormalarina bayilirim cocuklarin...cok seker oluyolar..bazi sorularinda cevap vermekse nerdeyse imkansiz :)) cocuklar gercekten bambaska seyler...
marka konusunda bende seninle hemen hemen ayni fikirdeyim :)
sevgilerimle..

Annelog Atölye dedi ki...

Göz açıp kapayana kadar o da olacak Minik Meleğin Annesi:)) Hiiiç merak etme:)

Merhaba Optio, uğrayamadımuzun zamandır umarım iyisindir ve herşey yolundadır:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

bursaya gitmedim ben ya annelog. çok merak ettiğim bir şehir. ne güzel gezmişiniz. demek yamukmuş ha:))))


nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Güzel bir şehir Nimet. Turlarla filan daha da güzel gezilir herhalde.Biz ziyaret amaçlı gittiğimiz için şehri gezme şansımız nadiren oluyor. Güverte sehimi deriz biz o yamukluğa ama hocalar da duysalar epey gülerlerdi herhalde:))