Pazartesi, Ocak 22, 2007

Mevsim Anormalleri

Mevsim normalleri yerine, artık anormalleri diyeceğiz herhalde. Kışın tam da en ortasında ışıl ışıl sıcacık bir gün yaşayabiliyor olmak hem çok güzel, hem de çok korkutucu. Işıltı da öyle güzeldi ki, çocuk parkının her yerine anne babalar tarafından öbek öbek atılmış çekirdek kabukları, çocukların kullandığı aşikar bir alanda kumdan dışarı çıkmış tırtıklı beton yükseltiler, başıboş köpekler bile keyif kaçırmaya yetmiyordu bu Pazar günü.
Her musluğu açışta gelecek yılları düşünüyorum. Ne kadar kalabalık olduğumuzu kentlerde. Susuz yapamayacağımızı ama yine de alışmamız gerekecek olan yokluğu. Şimdiden israf etmemek gerek. Yerküre ısındıkça, biraz daha buharlaşıyor su bolluğu. Çocuklarımız neler görecek, nelere katlanacaklar. Hiç etkileri ya da kabahatleri olmadığı halde hem de.
Ama sonuçta, karlı bir günü tercih ederdim Pazar günü, gelecek yıllardan çalmamış olurduk böylece. Zamanında, mevsiminde yaşamış olurduk. Kendini bilmez bir Ocak günü yerine...

13 yorum:

Zehra dedi ki...

korkuyorum bende hemde ilk defa korkuyorum..biliyorum çölleşmeye doğru gittiğimizi ama görmek ve yaşamak ileriyi düşünmek istemiyorum..şuan ile baş etmeli sanırım.. günaydın annelogcum :) kocaman günaydın hemde.. ;)

renkler dedi ki...

Bu küresel ısınma sorunu bu yıl iyice ayyuka çıktı. Dört sene önce karlı bir kış gününde gittiğim Münih bu sene, yine aynı günlerde güneşli ve neredeyse buradaki gibiydi. Bence çok hızla çöküşe doğru gidiyoruz. Bir 50 sene sonrasını düşünemiyoruz. Ne yazık ki çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmayı beceremedik.

ciceklibahce dedi ki...

Beni de ilerisi çok korkutuyor açıkcası.

elma dedi ki...

Annelog gecen gun Terken ile bu konudan bahsettik, yineliyorum sicaklik uzerine ciddi korkularim var benim de artik.
Biz son 3 kis bu zamanlarda -30 u gorduk moskova ve cevresinde.. Bu yil sibirya yakinlarinda novosibirskteyiz ve hava 0 ve +5 lerde seyrediyor.. ustelik subat ayinda bahar gelicek diye soylentiler mevcut, ilk kez nehir buz tutmadi! Kisaca bu sene ciddi sekilde anormal bir havadurumu sozkonusu. Cok merak ediyorum halimiz ne olacak. Daha kac yil kis gorebilecegiz, cocuklarimiz kar gorebileceklermi diye suphelerim var artik..

Annelog Atölye dedi ki...

Ben de korkuyorum Zehra! İyi haftalar:)

Öyle Renkler! Hiç adil değil bence bir de. İnsanlık ne kadar bencil!

Küçük katkılar veya önlemler bile önemli bence bu konuda Çiçekli Bahçe. Elimizden ne gelirse..

O kadar ciddi demek Elmacım!! Bu yıl daha da belirginleşti, sanki birden daha etkili olmaya başladı değil mi?

Pratik Anne dedi ki...

Burasi (Chicago) bile cok ilikti simdiye kadar. Ne göl dondu, ne buranin meshur kari buzu geldi. Neyse bu haftasonu kar yagdi. Mikroplar, virusler temizlenmistir biraz. Oglush da cikip disari karda oynadi. Degisiklik cok hizli seyrediyor aslinda. Biz bile 2-3 sene oncesinden bu seneye farki ayan beyan farkediyorsak. Onumuzdeki seneler ne olacak? Bir anne olarak cocugum icin endiseleniyorum cok.

Age35 dedi ki...

Çok kötü çok...yokmuş bir sorun gibi yapıyor herkes, sadece felaket tellaları ile dolu ortalık....

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

bunları düşündükce moralım bozuluyor ama benım

Aslı Cin dedi ki...

Bu günlerde hepimizin dilinde bu var Ann. Sususzluk beni korkutmaya başladı. Bu gidişle tahminimizden de önce saatlerle su almaya alışacağız sanırım.

Bu arada sufle resmi konur mu hiç sayfaya arkadaşım, şimdi nereden bulacağım Sufle?

Adsız dedi ki...

Kaynakları dikkatli kullanmakta fayda var annelog. Çoluk, çocuk bu konuda hassas olmamız gerekiyor.

Neşeli

sevilay dedi ki...

hersey bu global isinmasindan dolayi, almanyada da hava cok berbat, gecen hafta burda firtina vardi, cok kötüydü disari cikma yazagi bile vermislerdi. ALLAH sonumuzu hayirli etsin.

Annelog Atölye dedi ki...

Kesinlikle ben de endişeleniyorum Pratik Anne! Demek sizde de durum aynı. Cuma günü yağmur gelecek deniyor ama bakalım..

Aslında bilim insanları yıllardır seslerini duyurmaya çalışıyorlar ama para tatlı geliyor dünyaya Age, güneş enerjisi ile çalışan araba yıllardır var misal.

Benim de Aqua, kesinlikle benim de..

Annelog Atölye dedi ki...

Bak şimdi bakınca benim de canım çekti Aslı!:)

Bence de Neşelicim, küçükten öğrenmeliler.

Evet Sevilay, o taraflara gelen arkaaşlarımız vardı, uçuşlar iptal olmuştu hep. Mahsur kaldılar.