Çarşamba, Ocak 17, 2007

Hafıza Sorunları #2

Hüloş'la tanışıklığımız her ikimizin de bebekken yanyana ayak üzeri yastıklarda beraber sallandığımız zamanlara kadar gidiyor aslında. Ama zaman geçip te başka başka yerlere dağılınca, büyüyüp de neye benzediğimizi, hatta birbirimizin varlığını bile unutmuş bir halde iken, tesadüfen aynı okulu kazadığımızı öğrenmiştik, bundan tam 16 yıl önce (ne çok olmuş!!!). Kayıt olmaya birlikte gidelim diye sözleşip, birbirimizi Karaköy'deki Güllüoğlu'nun önünde nasıl tanıyacağımızdan bahsedip, sırt çantalarımızdan kıyafetlerimizden tanımıştık birbirimizi. Sonrası 5 yıllık birliktelik ve yine bir başka başka yerlere dağılış..
Çok fazla görüşemesek de önemlidir Hüloş benim için. Kendisi de bilir bunu. Ya da bilmelidir. Tabii onun da şanssızlığı benim gibi hafıza sorunları olan bir arkadaşı olmasıdır.
Dün, bir telaşla, geç kaldığımı da düşünüp ve bununla ilgili bir not bile yazarak, doğumgünü hediyesini gönderdim. Öyle sevinmiş ki, ağlıyorum ben diye aradı beni. Ama niye geç kaldığını düşündün ki dedi. Halbuki doğumgünü benim zannettiğim gibi geçen hafta değil, bu Cuma imiş. Üzülmeyeyim diye zaten işe giriş yıldönümüm filan dedi ama tam gününde gönderebilseydim süper olacaktı.
Neden böyle bu hafızam benim? Gerçi bazen iyi de oluyor, çok eskiden olmuş bende kötü anılar bırakmış şeyleri de pek hatırlamam. Nadiren gelirler aklıma. İyi güzel de, hatırlanması gerekenleri atlayınca olmuyor tabii. İlave hafıza kartı filan takılabilseydi ne güzel olurdu. Belli mi olur, belki ilerde yapılır böyle bir şey. İlk müşteri kesinlikle ben olacağım..

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım,bunu kafaya takma,bu sorun hepimizde var.Kafamızda o kadar çok şey varki,bazı detayları unutabiliyoruz.Önemli olan geçde olsa onu telafi edebilmek.
Ayşen

Adsız dedi ki...

O kadar çok deliğe burnumuzu sokuyoruz ki hafıza kartı olsa çatlar Annelog :)) Bilgisayarımın önünde haftalık ajanda-takvimvari bir yardımcım var. Ay başında herşeyi oraya not ediyorum. Dolayısı ile bütün bir hafta boyunca aynı notu görüp hiç unutmuyorum. Belki işe yarar ne dersin?

Neşeli

BoriPori dedi ki...

alemsin sumruş:)hafıza kartı çok hoş bir fikir.. eeee bu arada bizim de tanışıklığımız 16 yıl olmuş haaaaa.. hoş okulda birbirimiz keşfedememiştik ama yine de zararın neresinden dönülürse kardır, ve bence biz çok karlıyız:)

öperim

Zehra dedi ki...

bennnn geldimmmmmmmmmmmmmmm :)) anneleogcum senn çook şekersin yahuu :)) valla o hafıza sorunundan bende de var :) ama bunun bendeki nedeni yapıcak o kadar çok iş oluyor ki yoğunluktan, ya da beynin başka sorunlarla doluysa herbirşeyi unutman mümkün oluyor..arada bir dinlen :) buarada bende de olduğu için bu sorun :) nedenini araştırdım :D beynin üzerinde bişi var valla unuttum adını :D ( e doğal olarak :) ) bunu güçlendirmek için balık çok iyiymiş ama her balıkta geçerli değil:) uskumru ve sardalya da varmış.. balık sevmeyenler için ise bol bol ceviz yenmesi önerilmekteymiş :D

ne çok konuştum ama:) bilmiş sende ben biliyorum zaten bunları desene bana :D hehehe olsun canım yazim aaa hazır işten fırsat bulmuşuz :)))

efenim unutmadan hüloş DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN :) NİCE GÜZEL SENELERE SEVDİKLERİNLE :)

öperimm ve ben artık giderim :))) çok yazdım :) günlük limit doldu :P hehehee

EBRU dedi ki...

Sevgili Annelog eğer icat edilirse o hafıza kartından mutlaka ben de alırım. Ben de unutmayayım dediğim bazı şeyleri pek bir unutur oldum. Özellikle de isim hafızam çok çok kötü. Birisiyle tanıştırıldıktan sonra 2. karşılaşmada büyük olasılıkla ismi unutmuş oluyorum. Bu durumumdan çok rahatsızım ama ne yapayım unutuyorum işte. Yani anlayacağın bu konuda yalnız değilsin. Sevgiler...

Annelog Atölye dedi ki...

Ben geç değil erken telafi etmiş oldum Ayşen Ablacım:) Olsun yine de sonucu çok güzel oldu:)

Heryerin not kağıdı dolması lazım o vakit Neşelicim.:)

:))Doğru Ebruşum, kardayız tabii:))

Annelog Atölye dedi ki...

Yok yok bilmiyordum Zehra, biraz omegalara ağırlık vereim o zaman ben. İşe yarayacak mı bakalım:) Çok teşekkürler dileklerin için:)

Çok daha iyi hissettim çünkü hepimizde az çok bu sorun var anladığım kadarıyla Ebru. O kadar da balık hafızalı değilim galiba:))

KUGUU dedi ki...

ANNELOGcgm eski dostluklar.... cok güjeşşşş yaaa:))

Pratik Anne dedi ki...

En guzeli YahooMail kullananlara yahoo calendar. Ozel gunleri not ediyorsunuz (kredi karti odemeleri dahil). Duruma gore onceden hatirlatma e-maili ayarliyorsunuz. Mesela Turkiyedekilerin dogumgunu icin 10 gun (posta malum), yakindakiler icin 3-4 gun. Yok sadece mail gonderilecekse o gun. Kredi karti ise 2 gun evvel vs. Hatta iki hatirlatma koyabilirsiniz. Erteleme huyunuz varsa bir 15 gun once, bir 1 hafta once uyari maili gibi. Sonra mail kutunuza hatirlatma maili geliyor. Benim gibi e-mail bagimlisiysaniz o maili almaktan baska careniz yok. O an yapacaginizi yapmaniz lazim. hediye al yolla, kart yaz yolla, e-mail at vs. Boylece abuk subuk insanlarin dahi dogumgununu, evlenme yildonumunu hatirliyorsunuz!!!! Burada isin kotu tarafi, birseyi unuttunuz mu bahaneniz de kalmiyor.

ciceklibahce dedi ki...

Olsun bence:) Günü tam olmasa da hatırlamış olmak düşünmek önemli...
Hangimiz neyi tam gününde hatırlar olduk?

Ayçiçeği dedi ki...

Bende de var yaa:( Gerçi eşim takılır hep, işine geleni hatırlıyorsun, gelmeyeni unutuyorsun diye:) Ama valla masumum ben, ya da balık hafızalı mı?

Adsız dedi ki...

Evin ve çocukların tüm yükü bizde olunca normal böyle küçük unutkanlıklar. Hem madem kötü anılarıda unutturan bir hafızan var daha ne istiyorsun? Keşke öyle bir şey bende de olsa. Ya da çıkarılacak olan şu bahsettiğin hafıza kartı bende kötü anların tamamını silebilse. Geceleri uykumdan o anlarla uyanmasam... Yine de şükredeyim halime. Beterin beteri var di mi?

Annelog Atölye dedi ki...

Öyle Kuğucum, edinmek lazım:)

Denemeye değer Pratik Anne, bu seferde oraya not etmeyi unutma ihtimalim var ama deneyeyim bir:)

Yanız değilim galiba Çiçekli Bahçe:)

Ben bir de yanlış hatırlayıp doğru diye iddia ederim eşime Ayçiçeği! Sağolsun sakince doğruyu hatırlamamı bekler o da:) Eşlerimiz öncelikli etkileniyorlar galiba:)

Evet en iyi yanı bu Adacım:) Sakin sularda doğmadık değil mi? Çok da üzerinde durmamak gerek, geçmiş adı üstünde geçmiş!:)

sevil dedi ki...

kafası cok dolu insanlar hep yaşar bunu boşver diyorum ben :))

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Sevil, öyle diyelim umarım öyledir, bende bir terslik var diye düşünmüyor da değilim:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

annelog b12 vitamini al:)) işe yarıyor:)

nimet

elma dedi ki...

Anne olduktan sonra ben de oyle oldum, bir de saglam bir teorim var Annelog bilgisayar basinda fazla vakir gecirmek zorunda kalan insanlarin hemen hepsinde hafiza sorunu had safhada.. ne dersin bilmem?
Bunun disinda blog sorunu hallolmadi gitti, ben cok uzuluyorum, acaba yahoo mailden mi kaynaklaniyor diycem ama o da olamaz cunku yahoo adresi kullanan baskalari da var.. cozcez ama insallah! sevgiler cok cok..

cenebaz dedi ki...

Annelogcum, seni sobeledim. Çantanda neler var?

Annelog Atölye dedi ki...

Denerim Nimet, karışık birşeyler içiyorum ama bir de hedefe atış yapayım bakalım:)

Merhaba Elmacım:) Yok gene olmadı. En iyisi ben yeni birgoogle hesabı açayım ordan giriş yapmaya çalışayım tekrar.

Tamam Çenebaz:) En kısa zamanda geliyor:)