Çarşamba, Aralık 13, 2006

Cümbüş

Oğlum konuşmayı, kızım da okuma yazmayı söktü iyice.
Akşamları evde bir cümbüş hali var bu yüzden. Ödevler yapıldı mı, okul nasıl geçti, kim kimi kızdırdı, öğretmen ne dedi, sofra kuruldu mu, öksürük de bitmemiş hala, ufaklık neler yaptı, akşamüstü neler yedi, meyve yendi mi bugün, ya öğlen sebze çorbası nasıl içildi, ekmek doğranmış mıydı içine, kaçta uyundu uyanıldı, keyfi nasıldı, okuldan yazı gelmiş cevap verilmeli, öğlen ne yedin okulda, o kadarcık mı, salata yapacaktım yeşillikler yıkandı mı, yarına ne yemek yapılacak, annem yaparsa yaşadık yoksa bulacağız birşeyler, yarınki beslenme için kurabiye mi tost mu yapsam, akşamüstü çok acıkıyor yoksa, bu ödevi anlamadım ben nasıl yapılacak, öğretmeni arayalım, cevap vermiyor, bildiğimiz gibi yapalım, yarın için çanta hazırlandı mı, ufaklığın uyku saati, dişler fırçalandı mı, geç kaldık bu akşam atlayalım, eller yıkansın, üst ve alt değiştirilsin, biberona taze su konuldu mu, emzikler yıkandı mı, hay allah en önemli emzik kayıp, nereye gitti, hah burda, terlik ya da çorap giy hemen öksürüğün yeni geçti, ben kardeşini uyutmaya gidiyorum, senin de yatış saatine yetişmeye çalışacağım, baban yanında neyse ki, salondaki oyuncaklarını odana götür, süt içildi mi, biz geç kaldık yatalım, önce yanyana küçük yatakta yatıp sohbet edelim, neler yaptın bugün, resim yaptın öyle mi, yarın bakayım olur mu, ben de anlatayım neler yaptığımı, hadi artık kendi yatağına yat, kapat gözlerini, emziğinle de oynama artık, sizi çok seviyorum, sen de beni seviyor musun, harika, hem de kocaman ha, hadi artık uyuyalım, uyumuşsun kardeşinin odasından çıktığımda, yetişemedim, saçlarını okşayabilirim, uyandırmayayım dikkat, sabaha temiz gömlek ve çorap hazır mı, oh var neyse ki, yarın sabah tost yaparım kurabiye için gücüm yok, yürüyüş bandı, yok ona hiç gücüm yok hem de iki yıldır, vitamin almalıyım, kilo da almışım biraz, iştahımı açmasın daha beter, mutfağı toplamışsın ellerine sağlık, kalan yemekleri ben streçlerim, ne ikram edeyim sana, film var mı bu akşam, yok mu, Coupling'in iki bölümünü seyredelim o zaman, tamam oturuyorum hemen, yemek de yapmadım, buluruz birşeyler, saat on olmuş, uykum geldi ama dayanırım, ojelerimi yine silmeyi unuttum, marketten aldıklarımı yerleştireyim birde balkonda kaldılar, hemen geliyorum, hemen...
Nihayet. Eee ne seyrediyoruz bu akşam?

29 yorum:

sevilay dedi ki...

masallah masallah, ne kadar dolu bir gün, ama hep kosturmali ve bu bütün kosturmanin ardindan birde filimmi izledin güzelim?

Allah bütün annelere sabir ve saglik versin:)

elma dedi ki...

Bir de gun icindeki is temponu ekleseymissin sanirim yuzyilin en uzun postu olurdu! Annelog anne olmak coz zor bir is, iki tane olmasi su an hayalini kuramayacagim bir durum, bi de ustune calisan annesin, bravo sana, cidden bravo...

ibeking dedi ki...

kolay gelsin annelog, diyecek başka bişi bulamadım :)

Koyubeyaz dedi ki...

Valla benim "buyuyunce dinlenecegim" hayallerimin hepsini bir anda yerle yeksan ettin saol ve ayrıca masallah diyorum nazardan saklasin allah umarim bir gun bende senin gibi hızlı bir anne olabilirim :)

zeyno dedi ki...

Yeniden hoşgeldin Annelog:))
Postu okurken nefessiz kaldım, ah bu koşuşturmacalı hayat!! Biraz durup nefes alsak ne iyi olurdu değil mi?

BoriPori dedi ki...

aaaa, ne kadar çok bizim evdeki koşuşturmaya benziyor, yoksa çocuklarımız yaşıt mı ve biz de aynı evrelerden mi geçiyoruz:)))))))))))

Annelog Atölye dedi ki...

Aslında bir değil her haftaiçi gün böyle geçiyor Sevilaycım:) Bazen de oğlumun odasında çıkamıyorum, uyuyup kalmış oluyorum:)

Sanırım "çalışan" olmayan anne yok Elmacım, öyle veya böyle koşuşturuluyor. Canları sağ, vücutları sağlıklı olsun, gerisi oluyor bir şekilde işte:)

Teşekkürler İbekingcim:)

Rutinlere bağlı kalmaya özen gösteriyoruz Koyu Beyaz. O yüzden biraz da bu şekilde hızlı çekim bir filme benziyor akşamlarımız. Haftasonları telafi ediyoruz artık:) Yok yok gözün korkmasın:) Büyüyünce gerçekten de herşey çok daha kolay. Göreceksin zaten:)

Teşekkürler Zeyno:) Yazmayı atladığım birçok detay daha var, okudukça farkediyorum:)

Siz? Yoksa siz? Evet evet tanıdığım birisiniz:)
Ebruş vanedey alıyorum haftada iki gün. İyi geliyor.

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

benım velılerde ögretmen ne dedı dıye soruyorlar mı acaba ? :=)

renkler dedi ki...

Geri döndüğüne sevindim. Bizim gibi yazmaya alışık insanların ayrı durması biraz zor gibi...

Evinizde yaşananlar bizimkine çok benziyor. Sanırım tüm çocuklu ve çalışan annelerin evinde benzer diyaloglar vardır...

Adsız dedi ki...

Hoş gelmişsin. Her günkü hayat değil mi? Ben bir taneye yetemiyorum bu günlerde, bu yükten boğuldum diyorum. Sen ikisiyle başa çıkabiliyorsun. Böyle söyleyince de vicdanımla hesaplaşıyorum. Ama napıyım çok yoruldum bu aralar. İşte çocuklar, evde çocuk. Hep çocuklar ve dertleri, yemek yediler mi, terlediler mi, neye üzüldüler. E ben? Beni kim kontrol edecek? Bana kim yemek yedirecek. Saat 23'ten sonra başlayan hayat bana yetmiyor.

sevil dedi ki...

yoruldum annelogcum okurken valla. bende kulupteki kızlara yazıyorum bazen onlarda bizi okurken yordun kimbilir bunları yaşarken sen nasıl yoruluyorsundur diyorlar :))

Annelog Atölye dedi ki...

Bimem ki Aqua, diyorlar mıdır?:) Bizde öğretmenin söylediğinin önceliği var herzaman. Ama bazen gerçekten ne istenildiğine emin olamadığımız noktalar oluyor. Çok değil. Bir iki kez oldu. Her zaman arayabilirsiniz demişti toplantıda. Kızım da yanlış yapmak yerine aramak istedi ısrarla.

Öyle Renkler:) Hayatın renkleri bunlar:) Hepimizde var benzer diyaloglar, tek fark saat kaçta oturabildiğimiz belki de:))

Bazen ben de aynı şekilde hissediyorum. E benimle kim ilgilenecek diye. Ben de yazıyorum:) Geçiyor:) Sizlerin işi çok çok zor bence, çocukların herbiri birer sabır sınırı test makinası iken, oncasıyla başetmek çok güç olmalı. Kolaylık dilemekten başka birşey gelmiyor elimden:(

İnsana tuhaf bir kuvvet de gelmiyor değil Sevil:) Yoksa ayakta kalmanın imkanı yok.

Yaz dedi ki...

:) annelog şuanda çarpıntım var zaten birde senin postu okuyunca kalbim yerinden çıkacak zannettim. ben okurken tükendim yahu :) Allah kolaylık versin ne diyim. Sanırım çocuk olunca bende böyle olucam :)

Annelog Atölye dedi ki...

:))Yok yok sakinleş Yaz, vücut da beyin de alışıyor yeni duruma. Arada birşekilde dinlendirmek lazım tabii her ikisini de:)

---OPTiO--- dedi ki...

oyyoyyoyyy :) valla ben okurken yoruldum..nefesim kesilicek sandim :)

oglunun konusmasi kim bilir ne tatlidir simdi..sonra masallah yaa...kizinda sökmüs herseyi...cok sevindim...
cok güzel bi gün gecirmeni dilerim..:)

Aslı Cin dedi ki...

Ann, yorumunu görünce hah dedim tamam ann gelmiş :)

Sonra yazını okuyunca neden bu zamandır gelemediğini anladım.

Ama alışıyor insan bu tempoya değil mi?

Annelog Atölye dedi ki...

Hem de nasıl Optio, ykimi kelimelere dili dönmüyor ama yine de söylemeye çalışıyor, müthiş tatlı oluyor:)

Öyle Aslı:)Çok fazla diğer bloglara bakamıyorum maalesef, öyle bir problem var:(

Adsız dedi ki...

Aaaaa ben yeni gördüm :)

Neşeli

Annelog Atölye dedi ki...

Yaaa:))) Ben de neden birşey demiyor diyordum:)))

Age35 dedi ki...

Ne güzel yazmışsın...Bizim evden bir farkı yok..=)

KUGUU dedi ki...

ogluna da kizina da masallah ANNELOGcgm diyecegim ama... bir kocaman masallah da annelerine:)))

Zehra dedi ki...

bennn geldimmm sizdee gelmişssinnniizz holeeeyyyy :)))) yuppiii :))) ayyyy ben bu tempoya nasıl ayak uydururum :)) bravo valla size :))) ufaklıklar büyüyor buarada hadi bakalım :))) güzel amaaa çoook güzel bir hafta sonur diler öper ve bennn giderimmmm :))))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

oooo annelog:) hoşgeldin ya. özledik seni vallahi.

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Sizde de değil mi Age?:)

Teşekkürler Kuğucum:) Ama tek başıma yapamıyorum, babamız ya da o olmadığında annem olmasa yetişmenin imkanı yok.

Büyüyorlar Zehracım:) Mucize gibi:))

Aaaa uğramadım mı sana Nimet?!Hay Allah, hemen bakayım:)

Nilüfer dedi ki...

Okuken bile yoruldum :)))
Sevgiler

Nilüfer dedi ki...

Okurken yazacaktım :)

Annelog Atölye dedi ki...

Okuması yapmasından yorucu Nilüfer:)

gulece dedi ki...

cok guzel ifade etmissin valla ,dogru soze ne denir..en sonuna kadar ok..ama bende ne izleyecektik bu aksam kismina enerji kalmiyor:)

Annelog Atölye dedi ki...

Bizde kalıyor Gülece, zira ancak o şekilde dinleniyoruz galiba, hem kafa hem beden olarak:)