Cuma, Ekim 06, 2006

Tamirci

Oğluşum, taşınmamız sırasında ortaya çıkan alet kutusuna bayıldı. İçindeki çeşitli vidalar (vada diyor, a'ların üzerinde şapka var ama!), tornavidalar, çekiç (adı bambam), ingiliz anahtarı, çivi, biryerlerden kalmış prizler, fişler, kablo parçaları, renkli izolasyon bantları ve ne olduğunu anlayamadığım birçok ıvır zıvır, oldukça uzun bir süre meşgul etmeye yetiyor oğluşumu. Bu öğlen, yakındaki bir semtte kıyıda kenarda kalmış minicik bir oyuncakçıya rastgeldim. Acelem de olduğu için hemencecik girer çıkarım diye düşünüp içeri daldım. Hiç olmazsa alet edevatların oyuncak olanlarını alırsam, çok daha tehlikesiz olur diye düşünüyordum zaten. Oyuncakları buldum. Tam istediğim gibi olmasalar da hemen aldım. Çünkü kulakları son derece ağır işiten tonton bir oyuncakçı çıktı karşıma.
İçeri girdim. Merhaba dedim. Kafasını gazetesinden kaldırmadı önce. Herhalde müşteriye ihtiyacı yok böyle ilgisiz olduğuna göre diye düşünüp hafif hiddetle bir kez daha, ama bu kez daha yüksek sesle merhaba dedim. Bu kez beni farketti, gülümsedi. Ne istediğimi söyledim. Hemen kalem ve okuduğu gazetenin kenarını uzattı. Yaz buraya kızım, ben biraz ağır işitirim de deyince durumu anladım. Sanki ağır işitiyor diye zor da okuyacakmış gibi büyük harflerle "ERKEK ÇOCUKLAR İÇİN TAMİR ALETLERİ" yazdım. Var var tabii dedi. Birkaç kutu çıkardı. O arada da sürekli konuştu, ben de dinledim. Bazı kutular için elimle para işareti yapınca fiyatlarını söylüyor, o oyuncağın neler yaptığını zevkle anlatıyordu. Pazarlık bile yaptık. İki kez merhaba dedikten sonra tek kelime konuşmadım ama çok güzel bir alışveriş oldu. Susup dinledim kısacık zamanda.
Mutlaka tekrar uğrayacağım.

16 yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

İlk yorumu kendim yapayım. Neden erkek çocuklar için yazmışım ki? Kızlar oynamaz mı hiç?:)) Bizim hatun yeltenmedi bile ama belki oynayan kızlar da vardır. Değil mi?:) Böyle bir ayrım yapmışım işte.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

pazarlıkta nasıl anlaştınız:)))))))))


nimet
sağır duymaz uydurur

kedi dedi ki...

Oğluşunu bize de göndersene tamir edilecekler var da.

Kaç paraysa veririz yaww;P

---OPTiO--- dedi ki...

yeni oyuncaklarini güle güle kullansin :)) büyük harflerle yazdim demissinya..o kadar cok güldüm ki :)) hani turist geldiginde dil bilmeyenler yaparya..yavas ve bagirarak konusunca anlicakmis gibi davranirlar :)) o geldi aklima birden...bende cocukken cok merakliymisim..ama malesef bu aletleri radyo gibi ihtiyac olan yerlerde kulanirmisim..ben tamir ettikten sonra ayni hizla tamirciye gidermis evdeki aletler..ama cok faydasini gördüm..simdi bi cok seyi kendim acip tamir ediyorum ,tabi basit olanlari :D sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

Oğluşun yeni oyuncaklarını güle güle kullansın..
Bizim kız da önce merak etti tornavida pense falan ama tornavida tehlikeli diye izin vermedim, üstelemedi.
Ama oyunak arabaları var kızımın, ilerde F1 pilotu yapcaz onu ;))

zeyno dedi ki...

Annelogcum, içgüdü mü, genlerinde var oluşu mu bilmiyorum ama bu alet edavat işi erkek çocukların tekelinde.Abartılı bir ayrım değil sonuçta yaptığın. Ama söylemek istediğim başka, bu yaşlarda tüm erkekler ilgi duyuyor belki de, büyüdüklerinde nedense evde tamir edilecek o kadar çok şey oluyor ve hiiiç ilgilerini çekmiyor tamirat...Bizim babamız öyle mesela....

Nesrin DERİNKUYU dedi ki...

Merhabalar :)

İlk ziyaretim merhaba demeden geçemedim :))

Banada beklerim
Sevgiler
Nesrin

gazel vakti dedi ki...

canım bundan sonrakiyaşantımda alet edevat görmek istemiyorum.Küçük oğlum 3 yaşında sabahları gözünü alet çantam diyerek açıyor saat 7.20 gibi.Tam bir senedir. Ve evdeki tüm radyatörlerin vanaları kayıp.Hepsini söktü.Olur olmaz yere çivi çakıyor.Tak tak vuruyor.Sinirmden bi tane takım çantası kırdım.Sonra devasa bi tane aldık onu taşıyamadı.Şimdi onun boyuna göre minik çanta var.Gittiğmiz yere onuda götrücem diye ağlıyor.Sağlam şeylerin mesela vcd playerın vidalarını söküyor.Vermeyince etinden et koparmış gibi ağlıyor.Kullanmaada elinin altında o malzemeler illa olcak.Oyuncak olanlarından abisinin vardı hiç yüzüne bakmadı.Yeni aldık hiç kullanmadı.Birine gideceğimiz zaman oyuncakları varmı demiyor alet çantaları varmı varsa giderim.Babasıda bozuk şeyi aylarca tamir etmez. Kime çekti bilmem. Benim işim çok zor.

Age35 dedi ki...

Ne güzel, oyuncakçı filmlerdeki gibi..=))

KUGUU dedi ki...

sanki o dukkana girmekle bir masal dunyasina girip cikmissin gibi ANNELOG.

BoriPori dedi ki...

çok güzel bir alışveriş cidden.. ancak aklıma hemen etrafın çok da sağlam olmadığı geldi, yani adamcağız bu kadar ağır işitiyorsa, dükkanı soyup soğana çevirecek, veya Allah muhafaza adama para için bişey yapmaya kalkan olmaz mı? ne fena di mi, aklıma kötülükler geliyor, zaman mı kötü yoksa ben mi fesatım:((

Annelog Atölye dedi ki...

Kesinlikle saklanmalı Mercan. Sonradan çok işe yarıyor. Ben de ayırmak istemiyorum, haftasonu kızım da oynadı mesela. Bu tip işlerden de anlasın istiyorum. Oğlum da çok güzel bebek uyutuyor:)

Şöyle Nimet: Mesela 10 lira mı dedi, elimle 8 yapıyorum, o da bana sesli yok olmaz ama 9 olur diyor gibi:) Parayı öderken pazarlıksız rakamları verdim ama:)

Tabii Biyonik, evdeki tüm vidaları keşfediyoruz bu aralar, tekrar tekrar sıkıştırıyoruz hepsini:)

sevilay dedi ki...

benim oglusumda son zamanlarda tamir aletleri ile ilgileniyor, bizde ona oyuncak aletler alik, herseysi var icinde. Bu yasdaki cocuklarda nerdeyse hepsinde ayni zevkler var galiba. Güle güle kullansin oyuncagini.

öpüldünüz

Annelog Atölye dedi ki...

Aynen dediğin gibi Optio, turistlerle konuşmaya çalışanlar gibiydim:)Demek araştırmacıydın, olsun bozulsun, öğrendiklerin daha kıymetli bence:)

Teşekkürler Nilüfer, F1 pilotu ha? Süper gerçekten:))

Kesinlikle Zeyno! Kameraya alayım bu günlerini de ileride hatırlatırım:))

Annelog Atölye dedi ki...

Hoşgeldin Wildrose:) İlk fırsatta uğrayacağım.

Deme Gazel Vakti! O derece bunaltmış seni!:))Yine de çok hoş anılar olacak ilerde:)

Aynen Age, çok hoştu:)

Öyle Kuğu, masal gibi:)

Annelog Atölye dedi ki...

Dediğin çok doğru Ebruş, hatta sahte para vermeye kalkışanlar olmuş, anlattı, çok üzülüyorum dedi:(

Evet demek herkesde böyle Sevilay, ilginç değil mi?:)