Salı, Eylül 12, 2006

İkinci Gün

Dün okulun ilk günü, çok güzel ve problemsiz geçti. İki saat kadar kalıp döndük. Bu hafta böyle geçecek.
Bugün kızımı okula götüremedim. Annem yanında idi. Biraz önce dönmüşler. Anneme emanet ettiğim için, içim öyle rahat ki. Bizim sınıfın velileri çok güzel kaynaşmış ve bolca sohbet etmişler. Külotlu çorapları aynı yerden alalım, rengi bir olsun bile demişler. Ben orda değildim. Kıskançlıktan ölüyorum...

99 yorum:

hayal dedi ki...

ama insan her yere aynı anda yetisemez ki.. moralini bozma bence :)

Adsız dedi ki...

Aynı yerden çorap alma fikri pek enteresan yaw. Düşünüyorum, taşınıyorum, bunun kime ne yararı olacak anlayamıyorum.

Lütfen bu fikri ortaya atanın ev hanımı olduğunu söyle, zira çalışan bir annenin fikriyse, ben niye böyle yüzeysel bir anneyim diye çat diye ortadan yarılacağım.

(Bu arada %100 baba değildir diye düşünüyorum, yoksa öylemi!!!!!)

Bu arada, küçük hanıma, 2006 - 2007 öğretim yılında başarılar diliyoruz:))

Neşeli

zeyno dedi ki...

Annelog, sağlıklı, mutlu, başarılı bir eğitim yılı olmasını dilerim. Üniversitelerinin heyecanına inşallah...
Bu arada, aynı renk çorap konusunda Neşeli ye katılıyorum, kimin fikriymiş acaba? Ne kadar gerekli bu yav ben de anlamadım...

Adsız dedi ki...

Sumruşum hepimize hayırlı olsun.. Dün bizim de problemsiz geçti çok şükür.. Bugün ben de götüremedim, işyerinde yalnızım, daha kötüsü okula götürecek kimse olmadığı için evde kaldı Bora:( neyse daha çoook uzun zaman gidecek nasıl olsa.. Ece kuzumu da kutlar, gözlerinden öperim..

Annelog Atölye dedi ki...

Öyle Hayalcim, ama ben olabilmek istiyorum işte:( Moralimi bozmamaya çalışırım:)

Yok baba değil herhalde Neşelicim, yani o kadar hoş muhabbet olmuş ki ortaklaşa birşeyler yapılması düşünülmüş. Gömlekleri açık sarı, forma da lacivert ağırlıklı ekose, açık sarı çorap iyi gider dendi herhalde. Bilemiyorum ki işte:(((

Çok teşekkürler Zeyno:)Düşünemiyorum ben o zamanları:)

Çok iyi Ebruşum, şeytan seni de dürttü mü defalarca şu günlerde? Ne işin var burda, neden çocuğunun yanında değilsin, çalış da bu günler geri gelecek mi diye??:((

Aslı Cin dedi ki...

Ha ha haaa. Ben de olsam çok kıskanırdım :)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

veliler içinde fırsat yani. oturup evden işten ordan burdan sohbet etme ortamı olmuş maksat çocuklarla birlikte olunsun ha:))) fakat ben bu uygulamaya sıcak bakmıyorum pek. ya çalışan anneler ne olacak? ya çocuklarının başında bulunamayacaklarsa. misal ben olsa idim bulunamayacaktım. okula gidecek kimse de yok. benim çocugum diğerlerinin annesi veya velisi varken velisiz mi kalacaktı. hadi ben bir hafta sonra göndereyim. diğer çocuklar birbiriyle kaynaşacakta benimki sonra gelip aralarına girmeye çalışıp bunalim mi yaşayacak. veya çocuklar bir hafta sonra yeniden annelerini istemeyecekler mi.

nimet

Age35 dedi ki...

Bende aynı şeyleri düşündüm,annelogcum.Bizim bütün veliler hep beraber kantinde oturup kahve içtiler ..Bende arkama baka baka yukarda bir toplantıya katılmak üzere oradan ayrıldım..=(

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar ben bu uygulamanın öğretmen tarafındayım. İki haftadır çocuklarımız için hazırlık yapıyoruz. Amaç onların oryantasyonu, zaten velilerin ilk günden sonra gelmesine (eğer çocuk istemiyorsa, çünkü bazıları henüz annelerden ayrılmaya hazır değil) gerek yok. Bu yüzden lütfen neden gidemedim diye üzülmeyin, çünkü annlerin okula gelişi onların okula ve öğretmene uyumunu daha zorlaştırıyor. (öRNEK:Bugün annesi okulda olan Serha tuvaleti gelince onun yanına gitmek istedi. Bu arada diğer arkadaşları bahçede oynuyorlardı. Onunla annesini de aramak zorunda kaldığımız için süre uzadı ve bahçede akrobasi hareketleri yapan Arsen düşüp kaşını ceviz büyüklüğünde şişirdi. Sonuç:Kalp spazmı ile birlikte büyük bir üzüntü yaşamam oldu tabi. ) Tüm 1. sınıf annelerinin yeni öğretim yılını kutluyorum. Güzel ve zor bir yıl olacak. Bu arada benim çocuklarım çok şeker, hepsinin gözleri boncuk boncuk bakıyor. Annelogcum, hiç kafanı takma sen işlerine bak. Bırak bu süreci kendi başına geçirsin. Siz annelerle sonra bol bol sohbet edersiniz.

Pareo Anne dedi ki...

demek 2000 doğumlular bu sene okula başlıyor. bu demektir ki 2003 doğumlular 2009' da başlayacak. ayyy 3 senesi kaldı kızımın. nasıl da az...
birlerin erken başlama olayını ben de duymuş ve şöyle düşünmüştüm: "o günlerde ben çalışıyor olursam, en fazla kaç gün izin alabilirim ki???"
neyse, nasılsa bir şekilde okula alışacaklar. bunun anne olmadan olması bence daha doğru. vicdan azabı çekme. çocuğunun sıranın dibinde kendisiyle beraber oturan bir anneden daha çok, mutlu ve özgüvenli bir anneye ihtiyacı var. sen böyle mutluysan, o da mutlu olur. düşünsene ileride, kızın sana aynı şeyleri dert edinerek geldiğinde ona ne öğüt verirdin? ben son günlerde bunu düşünüyorum. kızım işini bırakma, çocuğun böyle de gayet mutlu ve sağlıklı büyüyebilir derdim herhalde diyorum.
neyse yeni öğretim yılınız hayırlı olsun. darısı bizim bıdıkların başına.

Annelog Atölye dedi ki...

Yanlız değilim yani Aslı:))

Kesinlikle Nimet! Hiçolmazsa ilk bir iki gün yasal olarak izinli olunabilmeli. Ben izin aldım ama rica ederek, bu hafta da aksi gibi çalışma saatlerine çooook dikat eden patronum burda. Birşey demedi ama hani aksilik olsa bir daha gitmem gerekse çok zorlanırım.

Yeni bir yıl Age, umarım güzel geçer hayırlı olsun diyeyim:))

Adacım, çok teşekkürler inan içimi çok rahatlattın.Bu hafta servisler olmadığı için mutlaka geri dönüş için beklemek zorunda birimiz. Haftaya ikinci günden sonra tamamen yanlızlar. Ama inan ferahladım:))Kaza için de geçmiş olsun.

Merhaba Nefin:) Öncelikle çok teşekkürler ben böyle düşünmemiştim. Evet çok haklısın, ben de o şekilde öğüt verirdim. Sizin birazcık daha var. Darısı başına, çabucacık ilkokul zamanalrı geliyormuş meğerse:)))

cenebaz dedi ki...

Benim oğlum da 1.sınıfa başladığıdnan okul eve çok yakın olduğundan ben okula bırakıp ordan işe gidiyordum. O velilerin hepsi(40 kişilik sınıfta çalışan 2 anneydik) tüm gün okul bahçesine kamp kuruyorlar, teneffüslerde ellerinde çörek,börek ve ter havluları ile çocuklarının peşinde koşuyorlardı. Oğlum da "herkesin annesi orda,sen neden gelmiyorsun " dedi. İnsan evladına kıyamıyor,bir de vicdan azabı var tabi. 1 Hafta izin aldım. Ben de bahçede kamp kurdum. Oğlum teneffüse çıkınca şöyle yan gözle bana bakıyordu, orda olduğumu görünce yanıma bile gelmiyordu.Anladım ki tamamen diğer çocuklara olan özentisi, kıskançlığı. Yani o sürekli okulda olan veliler diğer çalışan annelerin evlatlarının da moralini bozuyorlar. İnsan hayatı boyunca çocuğunun yanında olamaz ki. Olursa da pısırık bir çocuk yetiştirir. Onun için vicdanını rahat tut. Eğer kızını n da böyle bir talebi yoksa onun okulda kendi başına olması daha iyi. Kızına başarılar.

Adsız dedi ki...

Annelogum,

İyi anne demek, her anını onlarla birlikte geçiren anne demek değil, sen bu aralar bunu fazla dert ediyorsun gibime geliyor, iyi anne çocuğa ayakları üzerinde durmayı öğretebilen annedir bence. İçini ferah tut, yanlış olan bu uygulama ve aklınca hassasiyet gösteren velilerin iş güzarlığı. Okul çocuğun mekanı, orada düzen kurması gereken, oraya alışması gereken çocuklar. Biz ancak onlara arka planda yardımcı olup, motive etmeliyiz. Diğerleri boşa zaman öldürmek ve angarya, o kadar. Şunu söyliyeyim ki ev hanımı dahi olsam, Pınar' ı okula bırakıp, ilkgün dışında kapının önünde beklemezdim. (Bu arada ilkgün konusunda da emin değilim ya hadi neyse)

Sen içini ferah tut, bu arada ilk günden doğan sıkı fıkı dostlukların kısa sürede cılkı çıkabilir. Sen zaman içinde o velilerin içinden kendine uygun olanlarını seçer ve iyi dostluklar kurarsın zaten. Önünde o kadar uzun bir süreç varki... Takribi 11 sene gibi.

Çalışmaya ve üretmeye devam :)

Neşeli

enne dedi ki...

Okurken hep kızımı ve okula başlayacağı zamanı düşündüm. Daha çok var ama yine de içim kıpır kıpır oldu. Ben de sanırım birkaç gün izin alırdım, onunla gidip durumuna bakar, mutluysa kalmadan eve dönerdim. Çocukların kendi başlarına ayakta durmaları önemli ama onlar bizim için hiç büyümüyor ki! Her an gözümüzün önünde olsun istiyoruz değil mi?

Asortik Krep dedi ki...

Heyyy kız anneleri ..neymiş öyle aynı renk çoraplar..Ben sizi daha ileriki yıllarda üst baş toz içinde ve hergün önlüklerin bir yeri yırtık vaziyette gelen öğrencilerin annesi olarak da göreceğimi düşünerek fazla titizlenmemenizi öneriyorum..Artık kız-erkek kavramı da kalmadığına göre ne kadar titizlenirseniz o kadar belalı oluyorlar diyebilirim..İlk zamanlardaki aman oğlum üstünü kirletme seansları daha sonra hiç değilse kopan düğmeni ya da cebini yanında getire dönüştü :)
Normalde kocaman bir taş döşenmiş bahçe içindeki okulda kale direği ve top yerine kola kutuları kullanan bu yaratıcı öğrencilerle başa çıkmak zor.
Blogdaki öğretmenler o kadar kibar ki hergün gelen anneler en sinir olduklarımız demiyor..Bende çocuğu kötü etkileyeceğini düşünerek ilk dakikalardan itibaren yalnız bıraktım..Bu uygulamayı gereksiz buluyorum..Bazı ısrarcı velilerin şubat tatiline kadar okula gittiğini düşünürsek alışan çocuk hemen alışır alışmayanda bir hafta da zaten alışamayacaktır diye düşünüyorum :)
Okulun ilk senesinde her işi beraber yapsın bu çocuklar diyen velilerden çok çekmiştik..Bu konuda özellikle özel okul velileri iç bayıltacak kadar çocukları karşılaştırmalara sokarak velileri de bayıltma rekorunu ellerinde tutuyorlardı..Ne oldu aynı zamanda kantine gittiler ya da aynı zamanda ellerine harçlık verildi..Önemli olan çocuğun kişiliği ve ailenin yapısı..
Biraz uzun yazdım ama ilk senelerle ilgili hatırladıklarım bunlar :))

Annelog Atölye dedi ki...

Çok çok teşekkürler Çenebaz:)İyi ki yazmışım, çok daha iyi hissediyorum. İnsan arkadaşlarından (evet öyle!:)) duymak istiyor bazı şeyleri. Kızımın yok öyle bir talebi, hayatından memnun bıcırdıyor. Keyfi yerinde:)

Devam Neşelicim devam:) Bak tersaneleri tuzla dışına taşımaya karar vermişler. Bundan bir 5 yıl sonra istesem de çalışamayacağım galiba:(

Kesinlikle fazla duygusal olmamak gerekiyor Ennecim:) Bu bağlamda babaların bizleri dengelediğini düşünürüm ben hep. Zaman çabuk geçiyor ve bir bakıyorsun elinde kırtasiye listesi var ya da önlük alışverişindesin:))Darısı başına.

Çok haklısın Asortikcim. Yine de o anda içimden geleni yazmak istedim. Anneannemiz de mecburen gidiyor, servis olmadığı için. Uzun değil, çok sevindim yazmana.

Yaz dedi ki...

Annelogcum kızına yeni öğretim yılında ve uzuuunn yıllar sürecek olan okul hayatında başarılar dilerim :)

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Yazcım:)

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkürler Bilgecim:))Çok daha iyi hissediyorum yorumlarla:)

Nilüfer dedi ki...

Annelog, ilk günü gitmişsin ya en önemlisi o..
Beni hiç kimse götürmemişti... Benden büyük bir komşu kızı ile gitmiştim ve daha 5,5 yaşındaydım. Babamın şakasını gerçek sanıp okutmazsa diye diplomamı alır almaz ortaokula kaydımı da kendim yaptırdım...

Şimdiki çocuklar çok şanslı çooook ;) Bölee anne babaları bulmuşlar yatıp kalkıp şükretsinler :))

Hayırlı olsun kızının okulu.. Allah üniv. bitirdiği günü göstersin... :)

Annelog Atölye dedi ki...

Ah çok teşekkürler, beni de ilk gün anneannem beklemişti. Annem çalıştığı için gelememişti. Ortaokula kayıt oldun ha?:)) Şanslılar değil mi? Bilgiye daha kolay ulaşıyoruz biz belki ondandır.

gazel vakti dedi ki...

Bewn dün bizim okulda elişilerini almış dedikodu yapan kadınlar gördüm ve onlardan biri olmadım hiç.Bizim okulda sokağımızda anasınıfında kural vardı veli eşliğinde götürmek getirmek şarttı.ilkokulda sadece bi gün götürdüm bu sene 3. sınıfa gidecek.Oğlum geçen yıl sen niye gelmiyosun anne çantamı beslenmemi taşımıyosun dedi.Bende hem bizim evimiz yakın hemde ben özgüveni sorumluluğu tam çocuk yetiştirmeyi amaçlıyorum dedim.Böyle bi cevap versem bile çocuğun böyle bi beklentisi olması götürmek getirmek beni çok üzdü.Götüremeyişimin sebebiyse yaramaz kardeşiydi.Bak çalışmadığım halde oluyo böyle şeyler.Okuldaki velilerse bizim okulda gereksiz kalabalık yapıyo ben sinir oluyorum.

Annelog Atölye dedi ki...

Bu tip veliler de var değil mi Gazel Vakti? Diyorum ya bizim biraz zorunluluktan, servis olmadığı için. Ama neden ben giemiyorum da dedim işte, elimde olmadan:)

Adsız dedi ki...

zsii1f The best blog you have!

Adsız dedi ki...

AcxHmA Hello all!

Adsız dedi ki...

Nice Article.

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

Good job!

Adsız dedi ki...

Good job!

Adsız dedi ki...

Good job!

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

nBeRUq write more, thanks.

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Good job!

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

Good job!

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

Change is inevitable, except from a vending machine.

Adsız dedi ki...

If ignorance is bliss, you must be orgasmic.

Adsız dedi ki...

Magnific!

Adsız dedi ki...

A lot of people mistake a short memory for a clear conscience.

Adsız dedi ki...

The gene pool could use a little chlorine.

Adsız dedi ki...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Adsız dedi ki...

The gene pool could use a little chlorine.

Adsız dedi ki...

Energizer Bunny Arrested! Charged with battery.

Adsız dedi ki...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

Suicidal twin kills sister by mistake!

Adsız dedi ki...

Oops. My brain just hit a bad sector.

Adsız dedi ki...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

Adsız dedi ki...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

If ignorance is bliss, you must be orgasmic.

Adsız dedi ki...

Save the whales, collect the whole set

Adsız dedi ki...

I'm not a complete idiot, some parts are missing!

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

Please write anything else!

Adsız dedi ki...

Give me ambiguity or give me something else.

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

640K ought to be enough for anybody. - Bill Gates 81

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

Adsız dedi ki...

A lot of people mistake a short memory for a clear conscience.

Adsız dedi ki...

C++ should have been called B

Adsız dedi ki...

Thanks to author.

Adsız dedi ki...

Nice Article.

Adsız dedi ki...

Suicidal twin kills sister by mistake!

Adsız dedi ki...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Adsız dedi ki...

Nice Article.

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

Adsız dedi ki...

The gene pool could use a little chlorine.

Adsız dedi ki...

Friends help you move. Real friends help you move bodies

Adsız dedi ki...

All generalizations are false, including this one.

Adsız dedi ki...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

Adsız dedi ki...

A lot of people mistake a short memory for a clear conscience.

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

Wonderful blog.

Adsız dedi ki...

Friends help you move. Real friends help you move bodies.

Adsız dedi ki...

A flashlight is a case for holding dead batteries.

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

When there's a will, I want to be in it.

Adsız dedi ki...

Friends help you move. Real friends help you move bodies

Adsız dedi ki...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Adsız dedi ki...

Change is inevitable, except from a vending machine.