Perşembe, Eylül 07, 2006

Burası

İnsanın bu koca şehirde başına gelebilecek en güzel şeylerden ve bence başlıcalarından biri, evinin ve işinin birbirine çok yakın olması. Zamandan kazanç, trafikten muafiyet ve öğle tatilinde evde yemek demek bu. Bu yüzden yaşadığımız yeri çok seviyorum. En fazla altı yedi kilometre yarıçaplı bir daire içinde evimiz, işim, eşimin işi, kreşler, annemin evi, bakıcımızın evi, balıkçı ve köfteciler, üç dört tane semt pazarı, sahil kenarı salaş kahvesi ve daha bir dolu mekan bulunuyor. Çok pratik. Öğle tatillerinde markete gidip alışverişi hallediyorum mesela. İş çıkışında da pazara uğrayıp, çabucacıkk sebze meyve toparlıyorum.
Bir tek kızım bir miktar yol gidecek okul için. Kardeşi de okula başlayana kadar burdayız en azından. İlerde ne olur bilmiyorum tabii.
Deprem bölgesi olması koca bir soru işareti ve oldukça korkutuyor. Pek de bilimsel bulunamayacak olan buraların zemini kayaymış fısıltıları ne derece doğru, bilmiyorum...
Yine de iyi ki burdayız diyorum. Gülümsüyorum.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Sen ne diyorsun annelog,

Ben 6 sene 1.5 - 2 saat yollarda kaldım. Buraya taşındıkta ailecek kendimize geldik. Günde 2 saate insan o kadar çok şey sığdırabiliyor ki. Kendine çocuğuna, evine zaman ayırıyorsun. Kızoşumun huysuzluğu bile azaldı. 6' da eve gelip 9' da çocuğunun yattığını düşün, birde 7.5 da eve gelip çocuğunun 9 da yattığını düşün. Birlikte geçirdiğin vakit %50 daha fazla. Kayda değer bir zaman.

İmkanlar el veriyorsa işin, okulun, evine yakın olmalı. Hatta ve hatta imkan yaratılmaya çalışmalı.

Nimet bu nimet.

Neşeli

Asortik Krep dedi ki...

E herşeyi yazmışsın ama yerin adı yok! Ben şimdi çok merak ettim..Hiç değilse bir ipucu verde tahmin edelim :)

Age35 dedi ki...

Annelogcum seni çok iyi anlıyorum bir anne olarak.Çocuklarımıza ve evimize ne kadar çok zaman ayırırsak o kadar iyi hissediyoruz kendimizi..

KUGUU dedi ki...

Cok cok haklisin Annelog.

Aslı Cin dedi ki...

Çok şanslısın. Ben de senin gibi şanslılardan biriyim. Söylediğin bir çok şeyi ben de işten eve giderken yapabiliyorum. Şimdi işten uzak oturmak öyle zor geliyor ki bana.

Yaz dedi ki...

Ahh annelogcum yarama dokundun :) evim bir kıtada işim diğer kıtada. annecim ve ablalarım da aynı şekilde diğer yakada oturuyorlar. Öyle zor oluyor ki benim için işe gitmek. hergün 3 saatim yolda geçiyor malesef :( inan çok sevindim senin adına.

cenebaz dedi ki...

2 küçük çocuğu olan biri için böyle bir yer nimet,nimet. Eve ve özellikle çocuklara zaman ayırma açısından çok iyi olmuş.

Annelog Atölye dedi ki...

Sizinki de çok zormuş evvelden Neşelicim. Neyse, şahane evin ve bahçen günün her türlü yorgunluğunu alıyordur:)

Tuzla Asortikçim, önceden şehre biraz uzak diye pek kimse tercih etmezdi, şimdi oldukça kalabalıklaştı.

Öyle Age. Kesinlikle zaman niteliği kadar niceliği de önemli. Yemek hazırlama telaşındayken çocuklarınla uzmanların söylediği kaliteli zamanı geçirebilmenin imkanı var mı?

Kesinlikle Kuğucum:)

Harika Aslı:) Aksi olsaydı çalışamazdım kesinlikle diye düşünüyorum ben.

Bebişin olursa bu düzen çok daha yorucu olur sanırım, biz yakın olmamıza rağmen herşey kıtıkıtına yetişiyor. Uzun yol gerçekten zor iş. Umarım ilerde daha kısa bir güzergah olur senin için. Bu arada anneanne veya babaannenin yakın oturması büyük nimet. Biz çocukları gece hiç bırakmadık şimdiye kadar ama gündüz göz kulak olmaları bile inanılmaz rahatlatıcı. Aklında bulunsun:)

Annelog Atölye dedi ki...

Kesinlikle Çenebaz:) Okulda iken çok zorlandım ben. 2,5 saat gidiş ve 2,5 saat dönüş şeklinde okudum. Sadece bir yarıyıl yurtta kalma imkanım oldu. Yol tam bir işkence idi. Neyse ki, sonradan şansımız döndü:)

Aslı Cin dedi ki...

Ben de öyle Annelogcuğum, herşeyi bir arada götürmek zor.

Bu arada blogumun adresini aslicin.blogspot olarak değiştirebilir misin? Tşaındım da :)

Annelog Atölye dedi ki...

Tamam hemen değiştiriyorum Aslı.

enne dedi ki...

Ne kadar şanslısın! Ben de bir ara Tuzla'ya taşınmaya karar vermiştim biliyo musun? İşyerim Gebze tarafında, evim Bostancı'da ve hergün 80-90 km araba kullanıyorum. İşimi değiştiremiyorum, bari evi değiştireyim dedim, eşim de destekledi hatta, bahçeli bir eve taşınmak istedik ama bulamadık istediğimiz gibi bir ev. Bir de zaten işyerim şehir dışında, akşamları bari şehrin içinde olurum, anneme, alışveriş merkezlerine yakın olurum diye düşündüm sanırım.
Pişmanım şimdi, Tuzla'ya taşınmanın bir yolunu bulsaydım akşamları 15 dakikada evimde olup kızımla daha çok zaman geçirebilirdim.

Sen Tuzla'yı semt olarak beğeniyor musun? Oturmak için sence hangi bölgesi en uygunu? (Belki hala yapabiliriz???)

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Enne:) İki üç katlı evlerin olduğu 6-7 bloklu siteler var burda. Bizimki de öyle zaten. Biz burda müstakil evde de oturduk ama bakımı çok zor bahçe filan hem de masraflı, rahat edemedik. Yüksek katlı da olmasın istedik. Şimdi gayet memnunuz. Bizce tek problem yakın okul olmaması. Semt olarak da biraz sahil kasabası havası vardır burda. Eskinin yazlık yeri imiş, bir bölümde muhteşem evler var. Dallas dizisinde gördüklerimiz gibi bazıları:)) Ama daha normal kesimde de güzel siteler var. Araba olunca haftasonu atlayıp gidiliyor o zaman gidilen 15-20 km fazladan çok etkilemiyor, biz üşenmiyoruz da, gidiyoruz. Komşu oluruz belki:))

enne dedi ki...

Valla bir saattir arşivini okuyorum annelog, çook beğendim. Sanki yakından tanıdığım bir arkadaşımmışsın gibi geldi, karşılaştığımız anda sohbete başlayacağımız, gülüşüp çocukları konuşacağımız zamanlar geçireceğiz gibi geldi bana.
Bir kez daha Tuzla'ya taşınmayı ciddi ciddi düşüneceğim. Gerçi bakıcımız için biraz ters olacak ama neden olmasın ki? Hafta sonu iyice bir gezelim bakalım, fikrimiz değişecek mi?
Evim işime yakın olsun istiyorum, ayrıca o bahsettiğin sahil kasabası havasını çok özledim ben, 13 yaşıma kadar öyle bir kasabada yaşadım çünkü.

Zehra dedi ki...

Beennn geldimmm :)) bugün geç kalmışım :( yoğunluktan :( yeni evinizde güle güle oturun inşallah :) ne güzel heryer birbirine yakınmış:)) hadi bakalım bu yoğun temponuzda size çook kolay gelsin:))) hadi ben gidim işler beni bekler :) :P yine gelirim :)) öptmss koccamann:))

Annelog Atölye dedi ki...

Umarım beğenirsiniz Enne:) Yardımcı olabileceğim birşey olursa söyle lütfen:))

Merak etmiştim zaten Zehra, ne iyi ettin geldin:))Sana da kolay gelsin diyeyim:)Güzel bir haftasonu olur umarım.

sammy dedi ki...

Annelog;
çok şanslısınız. Düşünsene aynı deprem korkusunu yaşayıp İstanbulun bir yakasından bir yakasına gitmek zorunda kalabilirdin. Aman nazar değmesin:)

Annelog Atölye dedi ki...

Sağol Sammy'cim. Bence de:)