Çarşamba, Temmuz 12, 2006

Son Bakıcı

Altı yılda, 8-9 tane bakıcı değiştirmişizdir sanırım. Kızım, çalışmaya başladığımda henüz 2,5 aylık mercimek kadar bir bebekti. Oğlumda ise 2. ayda işe dönmem gerekti. Ücretli izinlerin azlığı, dönünce yerini bulamamak, işi artık öğrenmiş olan ve daha uygun bütçe karşılığı çalışan genç elemanı ezmemek, aklının bebeğinde, gittikçe azalan sütünde kalması ve daha birçok gitgel bir yana, ennnn önemli konu bakıcı oldu bizim için. Kızımın ilk yılı dışında her ikisi de nadiren bakıcılarla birlikte yanlız kaldılar. Ya annem ya da anneannem mutlaka gözetmen olarak bulundular. O sayede içim rahat oldu ve o sayede en ufak bir pürüzde, bakıcı ablamıza veya teyzemize şimdiye kadarki emekleri için teşekkür edip yollarımızı çabucak ayırabildik. Hepsinde öyle veya böyle rahatsız olduğumuz bir yan vardı. Ta ki şimdiki ablamızı bulana kadar. Yaklaşık bir yıldır bizimle şu anki bakıcımız ve ilk defa hepimizin birden içi rahat. Zira benim gözüm tutsa annem hoşlanmayabiliyor, anneannem beğense ben istemeyebiliyordum.
Daha önce yapmadığımız birşey yapıyoruz bu haftasonu. Tatile annemin yanına giderken bakıcımızın ve iki oğlunun da bizimle birlikte gelmelerini istedik. Zira hem onlar için hoş bir değişiklik olacak hem de benim biraz olsun yüküm hafifleyecek diye düşündük. Artık aileden gibi oldukları için rahatlıkla davet ettik. Bu kadar kötü tecrübeden sonra birine güvenmek zor oluyor ama birkez güvenince de boşa çıkmamasını tüm kalbimle diliyorum. Umarım böyle gider...
Bu arada, oğluşum arkadaşının sandalyesinde bacak bacak üstüne (!) atarak poz verdi. Bu pozdan kısa süre sonra mini bir sandalye paylaşamama arbedesi çıktı, çabucak atlatıldı...

15 yorum:

KUGUU dedi ki...

Hepinizin icini rahat ettiren birini buldugunuz cok iyi olmus ANNELOGcgm.
Cumburcemaat hepinize cok iyi tatiller diliyorum...
Kuguboynu

hayal dedi ki...

Bakici sorunu gercekten de onemli. Cocugu olmayanlarin bile hergun dusundugu bir konu. Hatta bazen cocuk olursa isten mi ayrilsam butun maasimi verip benden daha kotu bakacak birine emanet etmektense demiyor degilim..

sammy dedi ki...

Annelog;
Dünyanın en zor kararları bence çocuklarımız konusunda verdiğimiz kararlar. Karın ağrısı gibi.Güvenilir birini bulmana ve bu konuda içinin rahat olmasına sevindim. Tatilde birbirinizi daha iyi tanırsınız. Böylece için daha rahat olur. Hep böyle gitmesini temenni ederim:)

CRESCENT dedi ki...

Çalışan annelerin eeennn büyük sıkıntısı!Ben bu konuda şanslıydım,babaannemiz sağolsun,ama ne kadar zor bir durum olduğunun farkındayım...

Adsız dedi ki...

Günaydın Annelog,

Bakıcı ablanız sabah, küçük hanımını çok güzel uğurluyor. Bana da iyi bir bayan gibi geldi. Çocuğunu emanet edebileceğin iyi birini bulmak, işte şans bu bence.

İyi tatillerrrrrrrrrrrrrrr
Neşeli

Adsız dedi ki...

Az gerçekten de böyle bir insan bulmak. Ve çok zor onu emanet etme fikrine alışıp,onunla yalnız bıraktığında huzurla işine gidebilmek.Güvenilecek biri bulunmuşken, inşallah hayal kırıklığına uğramazsınız.
Ne kadar da erken işe başlamışsın Annelog, şaşırdım gerçekten de.
İyi ve huzurlu, bol dinlenmeli bir tatil diliyorum...

Annelog Atölye dedi ki...

Gerçekten cümbürcemaat olacağız Kuğu:))Ama seviyorum ben öyle:) Çocuklar uyuyunca da zaten ortalık sessizleşiyor, o zaman da sohbet edilebiliyor.

Endişelerinde haklısın Hayal, en ideali aileden birinin gözetiminde bakıcı ile olmaları, maddi olarak olanak varsa tabii. Herkes bizim kadar da şanssız değil tabii, yıllardır aynı bakıcı hanımla çalışan arkadaşlarım da var. O yüzden biraz dikkat biraz şans gerekli.

Bak çok iyi dedin Sammy, tatilde daha iyi tanırız:)

Bizim babaannemiz de çok tatlıdır ama hem uzakta hem de yaşı var artık, şanslıymışsınız siz:)

Sağol Neşelicim:)Dönüşte sizdeyiz:)

Annelog Atölye dedi ki...

Umarım hayal kırıklığı olmaz Şeyda:) Pek sanmıyorum ama. Evet çok erken başlamak zorunda kaldım:(

kedi dedi ki...

İki kızımda da bakıcı sorunu yaşamadığımdan 3.yü doğurmayı bile düşünmüştüm bi ara ;P

Neyse işallah bu en iyisi olur annelogum:)))

Annelog Atölye dedi ki...

Şanslıymışsın Biyonik, tabii kızlar da:) Ben de umarım böyle gider:) Döndün mü bu arada? Hemen sayfana bakayım.

Aslı Cin dedi ki...

Annelog,şimdiden iyi tatiller dilerim.Arkadaşlarımdan biliyorum, o kadar zor ki güvenebileceğin bir bakıcı bulmak. Umarım her şey yolunda gider ve uzun seneler bir arada olursunuz.

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkürler Aslı, anaokuluna başlayana kadar bizim sıkıntımız, ondan sonra yarım günlük bir yardımcı bile olur ama şimdilik ablamızla mutluyuz:)

sevil dedi ki...

bakıcı konusu cok hassas gercekten Allaha şükür hiç ihtiyacım olmadı babaanne ve anneanne sayesinde Allah onlara uzun ömürler versin. iyi birini bulmak gercekten cok zor ama guvenli birini bulduktan sonrada hayat gercekten kolaylaşıyor. Hepinize iyi tatiller diliyorum

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Sevilcim:) Sen de şanslı gruptanmışsın:)

Adsız dedi ki...

Excellent, love it! » »