Perşembe, Nisan 06, 2006

Sobeler Devam II

Sevgili Yogun Anne sobelemişti, bir düşüneyim:

Soru: Cocuklarınız mı size adapte oldu yoksa siz mi onlara?
Kızımda biz adapte olduk. Aksini düşünemezdim zaten, zira gaz problemi, süt azlığı, uykusuzluk, v.s. derken eski düzeni korumanın imkanı yoktu. İlk dönemleri atlattıktan sonra, sanki biz şimdiye kadar hep bu düzendeymişiz gibi hissettik. Herkes birbirine adapte oldu. Zorlanmadık. Bir tek Pazar uykularını özlüyoruz. Oğluşum için de aynı şeyler geçerli oldu. İlk dönemler bocaladık, ama kızıma göre geçiş süreci daha kısa oldu. Yine hepimiz birbirimize adapte olduk.

Soru : Uyku, yemek, uslu durma v.b. konularda uyguladiginiz yontemler ?
Oldukça derin mevzular. Bir kere her ikisi de erken yatıp erken kalkarlar. Kendileri de etkilidir tabii ama, uyku saati bizde mutlaka uyulması gereken sert bir kuraldır. Tatil günleri dahil çocuklar saatinde yatarlar veya yatırılırlar. Nadiren istisnalar olur tabii. Bunun faydasını hep birlikte görüyoruz. Zira hem çocuklar uykularını alıp dinlenebiliyorlar, hem de bize akşamları ayaklarımızı uzatma vakti kalıyor.
Yemek konusunu eskiden çok problem ederdim. Şimdilerde daha rahatım, her çeşitten azar azar da olsa yedirmeye gayret ediyorum. Oğluşum için daha kolay çünkü sebze çorbası yiyor ve içinde herşey oluyor. Ama kızıma sebze yedirmek oldukça maharet gerektiriyor.
Uslu durma konusunda çok fazla sıkıntı yaşamıyoruz. Birşeyi engellediğimizde her ikisine de sebeplerini açıklıyoruz ve net tavır koymaya çalışıyoruz. İşe yarıyor genelde. Arada da yaramazlık yapmalarının hiçbir sakıncası yok. Göz yumduğumuz da oluyor.

Elma Şekeri, Sobeeeeee!

21 yorum:

CRESCENT dedi ki...

Erken yatmaları ne güzel bir şey,bu kuralı nasıl uyguluyorsunuz merak ettim doğrusu.Işıkları kapatıp,yanlarına uzanmazsak yatmıyor bizimkiler.Saat 10 olmuş,uzanmışsın ve de karanlık tabi ki biz de uykuya yenik düşüyoruz bu durumda :)) Yani ava giden avlanır misali :)))

Annelog Atölye dedi ki...

Israrlara ve gözyaşlarına kanmamaya çalışıyoruz Crescent. Ufaklık alıştı zaten, hemen kafacığını koyuyor yastığına. Ablası çeşitli pazarlıklar yapıyor tabii. Saat 10 da yaptığınız uygulamayı bence yavaş yavaş öne çekerek yapmayı denemenizde fayda var. Kızım da bir kaç ay öncesine kadar bu şekilde uyurdu. Büyüdün artık, yanlız uyumalısın dedik. Şimdi alıştı. Bir de gece lambası koyduk odasına. Zifiri karanlık olmuyor. Öyle daha rahat ediyor.

Adsız dedi ki...

Bizdede erken yatma işine İlayda uyuyor ama bende mutlaka yanında yattığım sürece.Bende onun erken yatmasını istediğm için yanına uzanıyorum ama çoğu zaman ondan önce uyuyorum.Biz sizin kadar başarılı olamadık kendi kendine yatması konusunda.

Ayşen

Annelog Atölye dedi ki...

Aynı bizde de öyle olurdu Ayşen Ablacım. Şimdi kendim yatıyorum bazen,hem de dokuzda!!:))

CRESCENT dedi ki...

Herşeyi denedik asında,güzellikle anlattık olmadı,kızdık olmadı,akşam oldu mu evde her yerde gece lambası yanıyor zaten.Erken yatmanın bir kural olduğunu kabul etmek istemiyorlar işte :(...

Annelog Atölye dedi ki...

Crescent Merhaba:) Dün sanki yukarıdakileri ben yazmamışım gibi, 1 saat oğluşu uyutamadım!!!
Ne denediysem olmadı. En sonunda babamız geldi ve uyuttu. Sonra bütün akşam nasıl "uyuttum ama"larını dinledim kendilerinin:(
Pedagogların bazen etkili metotları oluyor, sormaktan zarar gelmez bence. Çok hassas konu çoook.

zeyno dedi ki...

Annelog erken yatmak ne yaparsak yapalım kabullendiremediğim bir konu ve çok yorucu oluyor.Erken yatan çocuk ve ben Hayali bile güzel:) Bu arada beni sobelemişsin, ödevimi yaptım kontrol edebilirsin:))

Annelog Atölye dedi ki...

Zeynep hemen bakıyorum:))

sevil dedi ki...

benimkilerde cok erken kalkıyorlar hafta arası alisik olduklari icin hafta sonuda degismiyor bende haftasonu uykusunu ozledim esim uyuyor valla ona dokunan yok cocuklarin tek derdi benim

Annelog Atölye dedi ki...

Oh ne güzel eşin şanslı bu konuda:)Olan sana oluyor Sevil değil mi?:))

kedi dedi ki...

Annelog,çocukları değişebilir miyizzzz,lütfeeeen.
En azından 1 ay lan annelog.
Benimkiler geçyatma ve anneyi çıldırtma ustası olarak senin aazına bi ediversinler 1 ayda da gör ebeninkini....
Ben de bi rahat ediim olum 1 ay lan.
Göndercen mi annelog?
Hani arkadaştık len?
Alacağın olsun Annelog :(

Annelog Atölye dedi ki...

Biyonik Günaydın:))Bu cinsler anneye itinayla naz yapma konusunda süperler. Ne demek gönder tabii:)Bizde vaktinde yatıyorlar ama yine de pestilimiz çıkıyor, dokuzda uyuduğum çok oldu benim.

Adsız dedi ki...

oqClOM The best blog you have!

Adsız dedi ki...

E8Rwg8 Magnific!

Adsız dedi ki...

Please write anything else!

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

Please write anything else!

Adsız dedi ki...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

Adsız dedi ki...

Hello all!

Adsız dedi ki...

Good job!

Adsız dedi ki...

Please write anything else!