Pazartesi, Nisan 03, 2006

Bir Başka 1 Nisan

Hastaneden anneannem aradığında, doğacağıma Babam inanmamış önce. Şaka yapıyorsunuz demiş. Anneannemin o hışımla, normalde hiç yapmayacağı birşey yapıp, ister inan ister inanma deyip telefonu kapatması babamı yeterince ikna etmiş ve hastaneye koşmuş.
Hikaye böyle başlıyor.
Ve bu güne kadar geliyor. Nereye ne kadar süre ile gideceğini bilemiyorum tabii.
1 Nisan Cumartesi günü yaşadığım en güzel doğumgünü idi. Bir süreden beri oluyor bu. Her seneki, bir öncekinden daha güzel oluyor.
Sabah gelirken bakıcımız fırına uğrayıp, bir sürü kurabiye kek ve küçük bir de pastacık almış. Bizim burdaki fırın nefis pastalar da yapıyor. Annemle, bunu önceki gün planlamışlar. Mum almayı unutmuşlar ama. Biz de salonda dekoratif amaçlı kullandığımız mumlardan birini, ki neredeyse pasta boyutlarındaydı, seçip kullanalım dedik. Öyle de yaptık. Yaşla birlikte mumlar da büyümeli tabii. Üflerken dilek dilmeyi de ihmal etmedim. Annem de bakıcımız da, birer hediye almışlar. Beklemiyordum ve gerek de yoktu ama çok mutlu oldum.
Kızım hediye almadığı için kendini kötü hissetmiş olacak ki anneannesini yanına çağırıp birşeyler fısıldadı. Benim dışarıda olacağım zaman içinde, hediyemi ayarlamaya karar vermişler. Sır saklamayı da pek bilmediği için hemen açık etti gerçi. Bak sürpriz yapacağız sana ama, sen bilmiyorsun dedi. Ben de tamam dedim. Sonradan hediyemin, bize yakın bir bi milyoncudan aldığı, benim için dünyanın tüm mücevherlerinden daha kıymetli olan, beyaz plastik bocuklu bir kolye küpe takımı olduğunu öğrendim. Paketi açar açmaz da hemen taktım. Birkaç kez beğendin mi diye sordu. Hem de çok beğenmiştim. Yakası açık bir bluz giydim ki, daha da ortaya çıksın, görünsün dedim. Tabii kendine de ufak tefek bir kaç hediye almayı da ihmal etmemiş. Bak ne şirin şeyler aldım diye onları da gösterdi.
Sabahki erken doğumgünü partimden hemen sonra evden fırladım. Kırmızı bir gül ile karşıladı beni eşim. Yine 11:00 matinesine sinemaya gittik. Bu kez film
V for Vendetta idi. Pörtlekler, kahve, film hepsi harikaydı. Çıkışta biraz koşturarak evden kızımı kapıp, yüzme dersine yetiştik. Ders bitti, yine hızla duşumuzu alıp eve gittik ve bu kez oğluşumu da hazırlayıp, hep birlikte arkadaşlarımızın yemek davetine yetiştik. Nefis yemekler, hoş sohbet, kikirdeyen çıtırlar, etrafı sürekli merak edip kurcalamak isteyen oğluşum eşliğinde güzel bir akşam geçirdik. Eve döndüğümüzde çocuklar hemen uyudular, zaten bizde de daha fazlası için enerji kalmamıştı.
Doğduğum günün 33 tam yıl sonrası, çok hareketli, çok renkli ve en önemlisi sevdiklerimle geçti. Birlikte olamadığımız arkadaşlarımla da telefonla görüştük hiç olmazsa.
Yeni yaşıma hızla girdim. Yaşadığım hergün, olduğum ve yaşadığım en güzel zaman benim için. Bunu aileme eşime ve çocuklarıma borçluyum.
Bir de annem ve babama. Annem henüz söylemedi ve babamın da beni görüp görmediğini bilemiyorum ama, umarım benimle gurur duyuyorlardır. Çünkü ben kendimle duyuyorum...

20 yorum:

CRESCENT dedi ki...

Şu kısa sürede tanıdığım kadarıyla sen iyi bir annesin ve kendinle gurur duymakta haklısın,son satırlarında biraz hüzün sezdim ama eminim senin anne babanda seninle gurur duyuyorlardır,ben öyle hissettim...

sevil dedi ki...

dogum gunun kutlu olsun sumrucum umarim her dogum gunun bir oncekinden cok daha guzel gecer seni sevenlerle ve sevdiklerinle.

Adsız dedi ki...

Sevgili Annelog,
C.tesi sana mesaj attığımda bu kız kutlamalara başlamıştır dedim ve gerçektende öyle olmuş hatta daha erken başlamışsın kutlamalara.
Nice nice senelerin olsun.
Şuna inanıyorumki babanda seni mutlaka görüyordur ve seninlen gurur duyuyordur.
Sevgiler,
Ayşen

Adsız dedi ki...

Mrsucar' ın sobelemesi sayesinde öğrenmiştim doğum gününü. Birazda şaka yollu cevapların sebebi ile acaba dalgaya alarak mı o tarihi yazdı annelogcuğum diye de düşünmüştüm hakikatten. Enteresan ve hiç unutulmayacak bir tarihte doğmuşsun gerçekten. Babacığın haklıymış inanmamakta. Gurur işine gelince tüm anne ve babalar çocuklarına hayrandır ve onlarla gurur duyarlar. Sadece bazıları duygularını açığa vurmayı bilmezler o kadar.

Sevgiler
Neşeli

Annelog Atölye dedi ki...

Crescent Merhaba:) Çok teşekkürler sözlerin için, biraz hüzün var dediğin gibi. Ama hüzün de hayatın bahratlarından. Olmazsa olmaz bence. İyi anne olup olmadığımı 20 yıl sonra çocuklarımın olduğu yer belirleyecek diye düşünüyorum ama, yine de çok teşekkür ederim:))

Sevil teşekkür ederim güzel dileklerin için:)

Ayşen Ablacım güzel başladı, öylede devam etti:))

Neşelicim kartın için çok teşekkür ederim:))1 Nisan unutulmuyor gerçekten. Ama beni arayan arkadaşlarımın doğum günlerini atladığım oluyor, nasıl mahçup oluyorum anlatamam:((

KUGUU dedi ki...

Sevgili ANNELOG,
Nice mutlu saglikli keyifli yillara. Dogum Gunun Kutlu olsun, sevdiklerin ve boyle guzel surprzileri cevrenden hic eksik olmasin.
(Kizin kac yasinda?)
Kuguboynu:)

asliberry dedi ki...

sevdiklerinle birlikte nice mutlu yaşlar diliyorum.

ibeking dedi ki...

iyi ki doğğğduuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnn annneloooogggg

elma dedi ki...

iyiki dogdun annelog. eminim gurur duyuyolardir, en az senin kadar..

sevilay dedi ki...

Dogum günün kutlu olsun canim, hersey gönlünce olsun ve allah seni ailene bagislasin.

Kizin´nin hediyeside güzel olmus.

Resim koysaydin:)

Deniz dedi ki...

Iyi ki dogdun annelooogg!

zeyno dedi ki...

Annelog, iyi ki doğdun, sevdiklerinle birlikte daha nice güzel doğumgünleri diliyorum...

Annelog Atölye dedi ki...

Kuğuboynu Merhaba:) Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Kızım 6 yaşında, oğlum 15 aylık:))

Teşekkürler Aslı:))

Teşekküüüürleeeeeer İbekiiiiing:))

Öyledir değil mi elma Şekeri? Çok teşekkür ederim:)

Sevilay teşekkür ederim:)Resim hazırlayayım dediğin gibi.

Deniz uğraman çok sevindim, teşekkür ederim:)

Zeynep çok teşekkürler, hepimiz için diliyorum ben de:)

Aslı Cin dedi ki...

Mutlu yıllar Annelog,iyi ki doğdun

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkür ederim Aslı:))

Age35 dedi ki...

İşta böyle kendi ile barışık gurur duyan anneler sağlıklı kişiliksahibi çocuklar yetiştirebiliyor...O kadar çok veli tanıdım çok azı kendi ile barışık....İyki doğdun annelogcum...İyki o güzellerin annesi oldun =)

kedi dedi ki...

Aaa kıza bak!En tatlı 1 nisan şakasısın sen len!Doğum günün kutlu olmasın (he hee 1 nisan şakası yaptım,ıyy iğrennç)Kutlu olsun canımmmmm

crystalsdreams dedi ki...

annelogcumm geçmiş doom günün kutlu olsuunn:) nisan çocukları bahar gibi ışık saçar,sen de öylesinn:)nice mutlu,eşinle,dünya tatlısı çocuklarınla,ailenle,sevdiklerinle çok güzel yaşlar tatlımm:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

nisan güzel bir ay. hele ki bir nisan ayrıcalık gibi bişey herhalde:)) iyi ki doğdun annelog:)

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Age35 Merhaba:) Senden bunu duymak gerçekten çok teşvik edici, cesaret verici. Bazen her ikisine de çok ihtiyacım olduğu da oluyor.

Biyonik Teşekkür ederim:))Şaka da o kadar kötü değildi:))

Crystal çoooook teşekkürler:) Darısı başına diyerbilir miyim?:))

Nimet Merhaba:) Bu tarihin unutulmadığı kesin. Çok teşekkür ederim.