Salı, Mart 21, 2006

Resimleri Sildim

Sevgili Biyonik uyarmış ve Taurus'un yazısından bahsetmiş. Hayatta aklıma böyle şeyler olacağı gelmezdi. Risk almaya ve acaba diye kabus görmeye gerek yok. Çocukların tüm resimlerini kaldırdım. Bundan sonra kenarlarından kıyılarından resimler çekeceğim blog için.
Dünya bu kadar mı kirlenmiş? İnanılır gibi değil!

14 yorum:

nimetin.blogspot.com dedi ki...

okudum yazdiklarinı yani taurus un yazdiklarını. fakat mail yoluyla hani sunu şunu yapmayın filanın başına şu geldi falan tarzi yazıları hiç okumam. kendi doğrularım her zaman en doğrusudur benim için. bende 1997 yılından bu yana internet aleminin içindeyim. ne denli dipsiz kuyu olduğunun bilincindeyim. sayfaya resim koyarkende ayni bilinçle hareket etmeye çalışıyorum. milyonlarca internet sitesi var. okul siteleri var. mezuniyet resimleri var. vesikalıklar var. aktivite bölümleri var. hangi birinden resim silmeye kalkışılacak. hangi birinden koruyacağız.

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Haklısın Nimet, yine de dikkatli olmakta fayda var. Ben çok tecrübeli değilim ama böyle bir ihtimal bile ihtimal olarak kalmamalı diye düşündüm.

mom dedi ki...

merhab annelog:)
ben yaziyi okumadim ne gibi tehlikeler var, ben hep resim koyuyorum:(

Annelog Atölye dedi ki...

Mom Merhaba, yazıyı okumanı tavsiye ederim ama kısaca çocuk resimlerini kullanan sapıklar ile ilgili. Panik yapmaya gerek olup olmadığı tartışılır tabii ama ben kendi adıma resimleri kaldırmayı seçtim.

Adsız dedi ki...

Merhaba ,

Yazıyı okudum ,daha önce de bu tarz şeyler duymuştum.

Eğer rahatsız oluyorsan kaldırmakla iyiyapmışsın.Ama o kadar çok bebek ve çocuk resimlerinin yüklendiği site var ki,fotobebek,bebekkokusu gibi.Eğer falsolu bir resim koymuyorsa kişi,çok sorun olacağını sanmıyorum.

benim ve bebişimin blogunda ,ziyaretçi defterinde kim olduğumuz açıkça belli.Resimlerimiz var,ama bunlar kimsenin ilgisini çekecek şeyler değil.

Ama tabii ki önlemleri alıp,dikkatli olmak lazım,uyardığın için tekrar teşekkürler

Annelog Atölye dedi ki...

Aslı Merhaba,
Bence de bize gelene kadar neler var. Yine de benim içim rahat etmeyecekti. Böyle tercih ettim. Daha rahat:)

Adsız dedi ki...

Sevgili nimet sanirim bu uyari o mail yoluyla aldigin uyarilardan biraz farkli, cunku ailedeki cocuklarimizi ilgilendiriyor, onemi cok buyuk benim icin ve o yuzdende herkesi uyarmak istedim.

Sen internet ortaminda kulanici olarak 1997'den beri oldugunu soyluyorsun, 1997'lerde zaten fazla bir goruntulu paylasim olmuyordu, bu daha cok son 2-3 yildir cogaldi ve son 2-3 yildada internet ortaminin ne dereceli tehlikeli bir ortam oldugunu bircok haberleri okuyarak gorduk. Ben kendim tanik oldum.

Dedigim gibi benim yazdiklarimla paranoyak olmaya gerek yok ama en azindan belli basli seyleride goz onunde bulundurarak sonradan pisman olmak yerine ufacik bir degisiklik yapmak belki ilerisi icin daha iyi olacaktir.

O sapiklar o resimleri buldugu yerler genelde ailelerin sayfalari cunku okul sayfalari yada bahsetigin diger sayfalarda ailelerin paylasacagi turden ayni cocugun poz poz resimleri olmaz yada sectikleri cocuklarin bebeklikten buyumesine kadar olan zamani o tur okul yada baska sayfalarinda bulmalarina imkan yok, tek bulacaklari ailelerin sayfalaridir.

Bu tur siteler ise onlar icin en guzel yer cunku sadece bir ulkeden deyil binlerce ulkeden aileler kulaniyor bu tur sayfalari.

Ben yazimin icinde belirtmedim fazla detaya inerek migde bulandirmamak icin ama resim degis tokusu yaptiklari cocuklarin yaslari bir kac aylik cocuga kadar variyor bu kisilerin. Yani sapikliklari o derece ve ilkdefa amerika tv'sinde haberlerde yetkililer aileleri yazimin icindeki sekilde uyardilar buda olayin ciddiyet boyutunu gosteriyor.

Cocuklarimiz disarda sapik var diye disariya cikarmamazlik yapmiyoruz yada okula gondermemezlik yapmiyoruz ama yinede onlari tek baslarinada hic bir yerde birakmiyoruz ve bir sekilde onlemleri aliyoruz gercek yasamimizda burda ise kimin ne oldugu, sayfalarimizin kimlerin ziyaret etigini bilmiyoruz.

Burda tek alacagimiz onlemde burdaki yetkililerin tv'de soyledigi gibi ya passwordu olan bir sitede paylasim yapip sadece passwordunu verdigimiz kisilerin resimleri gorebilecegi bir sayfa acmak yada sadece aile cevresiyle e-mail araciligi ile paylasma. Buda her halde cok zor birsey olmadigi gibi 'benim basima gelmez' demektense ileride korkulu ruya gormekten iyidir sanirim.

Adsız dedi ki...

Annelog tesekkurler bu uyariyi sayfana tasidigin icin.

Annelog Atölye dedi ki...

Cem Merhaba, asıl uyardığın için teşekkürler:)

ibeking dedi ki...

annelog sanırım artık bende resim koyamıyacağım..risk risktir..

Annelog Atölye dedi ki...

İyi olur Ibeking, farklı bir fotoğraf türü geliştiririz biz de bu durumda:)

Adsız dedi ki...

Sapiklari Allah bildigi gibi yapsin insallah.Cem'in onunde saygiyla egiliyorum.Birtanem seni de hemen onlem aldigin icin alnindan opuyorum.Hulos.

Annelog Atölye dedi ki...

Aynen katılıyor ve ben de seni öpüyorum Hüloş:)

Nilüfer dedi ki...

Ya bende geçende büyük bir hevesle kızım için günlük açtım, şimdi içime bişi oturdu. Liseden beri bilgisayarcıyım, İnternetle ise 97 de tanıştım ama inanın igrenclikler gelmiyo insanın aklına... koymiim mi şimdi incimin resimlerini :(
(uyarılar için teşekkür ederim)