Salı, Kasım 07, 2006

...

Hayat inanılmaz bir hızla akan ve bilinen deyimle bir daha aynı yerde yıkanamayacağımız bir nehir. Aklımıza geleni öyle çoook da uzun uzadıya tartacak lüksümüz yok bence. Yüreğin dayanmayıp aklın almayacağı binlerce yazı ve görüntü bombardımanı içinde, akıl sağlığımızı korumaya çalışmak dönüp duruyoruz dev bir atlıkarıncada. Nehir fikri daha çok hoşuma gidiyor benim. Sevmem atlıkarıncaları. Neden bir eğlence aracıdır anlayamam. Allanıp pullansa da yerinde sayan, aynı noktadan defalarca geçen, başını nereye çevirsen yine aynı manzaraları göreceğin gürültülü ve karıncasının nerede olduğunu hala anlayamadığım bu alet, hayatın kurtulamadığımız yanlarını temsil ediyor sanırım benim için.
Her yıl farklı birşeyi öğreneceğime söz vermiştim kendime. Geçen yıl temel pastacılık kursu ile başladım. Bu yıl da, ayrıca kursa gidecek vakit olmadığı için, CD'den (Türkçesi nedir compact disk'in???) hızlı okuma ile ilgili çalışayım diyordum. Bir türlü de fırsat bulamamıştım. Halbuki heryerde işime yarayacak bir beceri olurdu bu. Fırsat olunca buna da ilgi göstereceğim.
Bu yılın etkinliği hiç hesapta yokken başka birşey oluverdi. Bu öğlen kızlarla Kasım ayı yemeğimiz vardı. Durum netleşti. Cuma günü akşam çoğumuzun katılımıyla başlıyoruz. Hoşlanmazsak bir ay gidip bırakacağımız, epey ter dökmeyi umduğumuz, ama ben bunu yapmıştım zamanında diyeceğimiz bir kurs bu. Yedi buçukta başlayacağız. Tüm haftanın yorgunluğunun üzerine hem de. Ama böylece haftasonunu da bölmeyip evlerimizde olabileceğiz. Bir akşam için çocuklar babalarıyla uyuyacaklar. Bakalım nasıl olacak. Merakla bekliyorum...

17 yorum:

Zehra dedi ki...

bencede hayat dediğin gibi..zaman yok belkide..çok çabuk geçiyor..bazende hiç geçmiyor..anlamsızlaşıyor...buarada yemek fikriniz çok güzel bunu yapın mutlaka..inanın çok eğlenceli olucak ;) yoruldum galiba bugün pek enerjik yazı olmadı :P kendinize iyi bakın görüşürüzz öptm kocaman :))

KUGUU dedi ki...

Kizlarla oglen yemek yemeler:)) Olalala bloggerlar:))
Ve bu yilin kursu ne oldu Annelogcugum- ogrenebilecek miyiz siz KIZLARin verdigi karari ve kimkimsiniz:))? Bak uzaktan nasil imrendirdin. Ben de 2 gun once (pazar) ebru sanati kursuna baslamaya karar verdim denemek istedim ama arkadsm son dkk yan cizince bende tembelligi tercih ettim galiba- bahanem oldu:)) Ama denenmemis bir kurs olacagini dusunmustum:)) Anlat bize cnm ve kolay gelsin.

BoriPori dedi ki...

çok sevindim sumruş yaa, harika olur, yalr yutarsın bundan sonra kitapları:) bu kızlar hangiş kızlar, ona göre kıskanayım:)))

renkler dedi ki...

Bence çok iyi yaparsın. Ben ancak hafta içi iki gün spora gidiyorum. Onun dışında oğlumla ilgileniyorum. Bir gün emekli olunca gideceğim o kadar kurs var ki...

Annelog Atölye dedi ki...

Hoşgeldin Zehracım, yok yok yine de gayet enerjik bir yazı, çok teşekkürler:)

Her ay toplanıyoruz biz Kuğucum, ya da çocukların doğum günlerinde buluşuyoruz en olmadı. Ebru da öğrenmek ilginç bir deneyim olabilir. Bizimki biraz sıradışı işin gerçeği. Yazıp yazmamakta kararsızım:))

Yok hızlı okumaya gitmiyorum Ebruş, başka:)) Kreş zamanından beri toplanıyoruz kopmadık. Bak öyle dedin hoşuma gitti haa!!

Ben de emeklilik için birkaç plan yapıyorum ama sonra yok yok erken diyorum. Aikido'ya başlayabildin mi?

EBRU dedi ki...

Sevgili annelog çok iyi yapıyorsun valla. Şu kısacık hayatı dolu dolu değerlendirmeliyiz bence. Sürekli birşeyler öğrenmek ve fırsat buldukça yeni yerleri keşfetmek lazım. Arkadaşlarla biraraya gelip yemek yeme fikri çok güzelmiş. Ayda bir biraraya gelip stres atarsınız. Kıskandım valla. Benim hep dediğim bir laf vardır. Gün bana yetmiyor diye. Gerçekten yapacak o kadar çok şey var ki bir güne sığdıramıyorum. İşimi en güzel ve verimli şekilde yapmak, eve gelip evime ve çocuklarıma vakit ayırmak, ardından kendime biraz vakit ayırmak, spor yapmak, kitap okumak ve ayrıca farklı uğraşlar öğrenip onlarla ilgilenmek vs vs. Aslında yapacak çok şey var.

Yaz dedi ki...

Yemek fikriniz çok hoş eğlenceli olacağa benziyor. insan biraz kendine ve arkadaşlarına zaman ayırmak istiyor. Ben çocuk olmadığı halde hiçbirşeye yetişemiyorum. Bazen üzülüyorum hayat akıyor ve ben hep koşturarak harcıyorum sayılı zamanımı.

Birde CD nin Türk Dil Kurumunca verilen adı yoğun disk YD yani :)

Annelog Atölye dedi ki...

Ebru Merhaba, pedal çevirmek lazım sürekli. Çok yoruluyorum bazen ben ama çivi çiviyi söker:)


Yaz Merhaba, hepimizde durum aynı, herkesin kendine göre telaşı işi gücü var. Yoğun disk de hoşmuş bak, niye kullanılmıyor ki??

Age35 dedi ki...

EE annelogcm,paylaş bence ne kursu ??

BoriPori dedi ki...

eee amma gizemli bir kursumuş bu, hadi söylesene, ne kursu?? tahmin edeyim diycem ama cuma gecesi ne kursu olur ki bu??

Asortik Krep dedi ki...

En yoğun zamanımda ahşap boyama kursuna gitmiştim..Haftada bir gün..ama öğrendim temel bilgilerini..Bazen yapıyorum..Yine yoğun zamanlarımda Çatı Ressamlarında soğuk seramik çalıştım..Çok çalışmanın daha iyi dinlendiren bir yöntemi yok bence..Kendine vakit ayırman çok güzel..İyi yapmışsınız :)

Annelog Atölye dedi ki...

Paylaşacağım Age, ilk dersi atlatınca:))

Ebruş mail attım sana:)

Ah seramik ne güzel! İşte emeklilik için hayallerimden biri de bu. Belki o kadar beklemem kimbilir. Çivi çiviyi söker'e katılıyorsun anladığım kadarıyla Asortik:)

---OPTiO--- dedi ki...

ilk dersi atlatmani bekliyoruz :)) bende sürekli simdi sunu yapicam bunu yapicam gibi sözler veriyorum kendime...bi ton isim var aslinda...yarin ise gitmememye karar verdim..arkadaslarmla kahvalti edicem..sonra yüzmeye gidicem..ordan bi baska arkadasima...aksama kadar disarda olucam..ne zamandir kendime zaman ayirmadigimi farkettim..haftaya cok degisik planlarim var..umarim hayata gecirebilirim...görüsmek üzere..ben yine cok konustum yaa :)

Annelog Atölye dedi ki...

Mutlaka bak Mercan, zaten keşfetmişssin ne kadar insanı iyi hissettirdiğini:)

Süper Optio!:))Çok iyi yaparsın! Sonraya kalınca tamamen kalıyor pek çok şey. Çok olur mu hiç, hiç de değil:) İyi eğlenceler.

sevil dedi ki...

bunca is arasında vakit ayırman harika bisey ilk notlarını bekliyoruz

BoriPori dedi ki...

bu akşamın notlarını sabırsızlıkla bekliyorum:)))

Annelog Atölye dedi ki...

Pazartesi anlatırım Sevil:))

Biraz fire verdik Ebruş ama kalanlar azimli en azından:))