Salı, Eylül 05, 2006

Oda

Kızım doğduğunda sadece bebek karyolası almıştık. Nasıl olsa büyüyecek, ihtiyaçları değişecek diye düşünüp. İki yaşına gelmeden de bir oda takımı aldık. Artan eşyalara ve oyuncaklara daha fazla geçici çözümler bulamadık.
Dört yılda epey bir hırpalandı bu takım. Her tarafına stikırlar yapıştırıldı, resimler çizildi, boyası yer yer zarar gördü. Boyatıp elden geçirdikten sonra tekrar rahatça hırpalaması için, yazı çizi dönemini geçirmek üzere oğluşumun olacak bu eşyalar şimdi. Kaşla göz arasında çarşafları duvarları çizdiği için bunun şimdilik en iyi çözüm olduğunu düşünüyoruz. Ablasına çalışma masalı yeni bir oda hazırlayacağız.
Önümüzdeki günler oldukça yoğun geçecek (hoş, hangisi geçmiyor ki?). Hala havasında değilim ama taşınmamıza birkaç gün kaldı. İş listesi yapmalıyım. Unutuyorum sonra...

32 yorum:

Zehra dedi ki...

off off kolaylıklar dilerimm:)) yardıma ihtiyaç olursa ben benim grupu toplayim gelelim size yardıma seve seve;)) hadi bakalım kolay gelsinn:)))

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Zehracım:))Bir şekilde çıkacağız işin içinden, yine de teklifin için çok teşekkürler:)

Aslı Cin dedi ki...

Taşınmak mı??? Eh kendine iyi bak annelogcuğum, güç lazım, kuvvet lazım .

Adsız dedi ki...

Ben üç kardeşin ortancasıyım. Bunu özellikle söylüyorum çünkü hep ablamın çantalarını kullandım, ablamın kıyafetlerini giydim, ablamın kalan boyaları benim oldu... Liste uzun. Şimdi ablamızın yeni odası gelecek, sonra onu da eskitecek. Daha sonra oğlumuz o sürece geldiği için bunları o kullanacak... Seni üzmek istemiyorum ama ben hep eskileri kullandığım için şimdi yazını okuyunca içim sızladı. Gerçi ikinci bir çocuğu yaparsam diye sakladığım onca kıyafet ve eşya da bu söylediklerimle bir tezat oluşturuyor ama ne bileyim ne yapsak? Elbette böyle düşünmekte haklısın, mantıklı olan da bu. Tekrar söylüyorum bir çocuğum daha olsa Ada'nın eşyalarını kullanacak ama bir yandan da aklım çocukluk yıllarıma gidiveriyor işte. Aslında bu hep düşündüğüm ve ne yaparım acaba dediğim bir durumdu. İşte şimdi senin de kafanı karıştırmış oldum. Ne olur beni yanlış anlama. Bu arada kolay gelsin. Taşınmak insanın gözünde büyür ama bir çırpıda da bitiverir. Seninki de öyle olur inşallah.

Adsız dedi ki...

Bizde tuzlada oturuyoruz.İstersen seve seve yardıma gelirim.
Şimdiden kolaylıklar
Seyhan

Age35 dedi ki...

Annelogcum,bende tatile gitmeden önce mercimek hanımın odasında değişikler yaptım ve okula hazır hale geldi ama epey yordu beni..Bittikten sonra ailece gidip gidip seyrettik odasını...DArısı başına ...kolaylıklar diliyorum..

CRESCENT dedi ki...

Bu okul telaşının içinde bir de taşınacak mısınız?? Kolay gelsin valla ,işiniz zor...

Annelog Atölye dedi ki...

Evet Aslıcım, kendi evimizi satıp üzerine bir miktar koyduk ve daha geniş olan üst katımızı aldık sene ortasında. Yukarıdaki arkadaşlarımız geçtiğimiz haftasonu aniden çıktılar. Bizi de telaş aldı, daha vakit olduğunu sanıyorduk. Neyse, üst kat olması itibariyle kamyon derdi yok en azından. Sağolsunlar en azından daha geçe bırakmadılar bizi.

Annelog Atölye dedi ki...

Adacım tabii ayrı uzun bir konu bu ama kısaca; biz de öyle olmamasına, yani eski eşyalar kullanmamasına dikkat ediyoruz. Ablasının tüm eşyaları cicili bicili zaten kullanmasına imkan yok. Ama oda takımı mesela, şu karalama dönemini atlatmak için ideal. Çok az şeyi ablasından kullanıyor oğlum. Kaldı ki kalemleri defterleri yine ayrı. O da zorunluluktan çünkü kızım kalemleri ve oyuncakları konusunda son derece tutucu, artık hiç işine yaramıyorsa veya rengini filan beğenmediyse kardeşine veriyor. Ama kardeşinin eşyalarını kullanmakdan önce mutlaka sembolik de olsa izin istemek zorunda, bazen oğluşumun hayır dediği de oluyor tabii:)) Bu kez paylaşmayınca nasıl hissedildiğini anlıyor. İyi oluyor:))
Taşınma işi de başladı başlayacak, biter biter değil mi?:)

Annelog Atölye dedi ki...

Ciddi mi Seyhan?:)Demek Tuzla'dasın. Teklifine çok teşekkürler, düşünmen yeter, belki kahve içmeye uğrarsın taşınmadan sonra:)

Güle güle kullansın, çooook başarılı olsun Mercimek Hanım Agecim:)Herhalde bizde de öyle olacak, ama tüm evi karşısına geçip seyredeceğiz:))

Öyle Crescent'cım:) Neyse ki daha geçe kalmadı:)

sammy dedi ki...

Annelog;
Taşınma işi benim için hem güzel, hem yorucudur. Yeni bir ev, yeni bir hayat gibi gelir bana. En azından üst katınıza gitmeniz iyi olmuş. Yavaş yavaş taşırsınız artık eşyaları.

Güzel kalem tutan el kızının ki mi? Ona da başarılar dilerim. İnşallah okul hayatının ilk günü güzel geçer. Zira çok önemli oluyor biliyorsun. Sana da bu tatlı telaşında kolay gelsin:)

cenebaz dedi ki...

Allah kolaylık versin. Allahtan bir üst kat olunca daha az yorucu olur. Kızımız yeni oda takımlarını güle güle kullansın. Şu eskileri kullanma işine gelince. Nasılsa birkaç yıl sonra cinsiyet farkından dolayı oğluna herşeyi yeni alacaksın. Kızın eteklerini ya da pembiş boncuklu pantolonlarını giyecek hali yok. Şu dönemi atlatması açısından iyi yapıyorsun bence de.

Zehra dedi ki...

bennn geldiimmm kocamannn bir günayydınnn dedmmm:)) ben şimdi gidiyorum ama döncem olar mı:))) şimdilik bye:))

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkürler Sammycim:)Boyayı atlaksak gerisi olur bir çırpıda. kalem tutan el oğluşuma ait. Bunlar da ilk resimlerinden:))

Aynen dediğin gibi boncuklu bir kotu var Çenebaz, o da çok sever boncuğu simi:)Oğluma olmaz tabii:))Dileklerin için de teşekkürler:)

Annelog Atölye dedi ki...

Çok tatlısın Zehra:))Hep gel e mi?:)

Yaz dedi ki...

Oda konusunda çok mantıklı düşünmüşsünüz bence. Taşınmak zahmetli bir iş ama üst kata taşınmak işinizi oldukça kolaylaştırır hiç gözünde büyütme. Yeni eviniz de hayırlı olsun. Güle güle oturun mutlu huzurlu bir şekilde canım.

Adsız dedi ki...

Annelogcum bende seni bize beklerim.İstediğin zaman bize gelebilirsin ve çok mutlu olurum seninle tanışmaktan.Bu arada yeni eviniz tekrar hayırlı olsun.
Sevgilerimle
Seyhan

sevil dedi ki...

tasınmak dedin tuylerim havaya kalktı birden:)) gerci 1 kez tasındım evlendigimizden bu yana ama hamileydim o zaman. gerci bu evimizde eski artık yeni ve buyuk bir eve cıkmak istiyorum nasip kısmet bakalım ne zaman olacak. Allah kolaylıklar versin canım.

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Yaz:)Umarım güzel olur:)

Çok memnun olurum Seyhan, haberleşiriz, tekrar teşekkürler:)

Teşekkürler Sevilcim, tez zamanda istediğin gibi bir eve kolaycacık taşınmanı dilerim ben de:)

Adsız dedi ki...

Kolay gelsin annelogum, bu arada hani şu beğendiğin resimleri seçecektin ve bende yeni evinin duvarlarını süslemek için birşeyler yapacaktım ya, bu hengame de fırsat bulursan seçimini yap, bende geç olmadan çalışmalarıma başlayayım.

Yardım lazım olursa haber ver, tamam mı? Biliyorsun bizim evin erkeğinin alet çantası kapının yanında bekliyor.

Öpüyorum
Neşeli

Annelog Atölye dedi ki...

Bi tanesin Neşelicim:) Yorulunca kahve içmeye gelebiliriz bak:)

hayal dedi ki...

Tasinmak hem iyi hem kötü yeni heyecan yeni yorgunlukama insanin kendi evine taşınması gibisi yoktur sanırım

Pareo Anne dedi ki...

yorgunluk hem de dibine kadar yorgunluk.
ama yeni evde, daha tam yerleşmemişken, hatta daha yeni temizlettiğin bir çok yer yeniden batmışken, aslında ne çok eksiğin olduğunu, yapacak daha ne kadar çok işin olduğunu yeni farketmişken, yorgun biraz tozlu bir şekilde boş bulduğun bir köşeye ilişip, içtiğin o ilk çay veya ilk kahvenin tadı var ya...
etrafına bakıp, çok değil 1 hafta sonra herşeyin nasıl da güzel olabileceğini hayal ederek içtiğin o ilk kahve...
çok şeye bedeldir bence...
kolay gelsin, keşke yardıma gelebilsem...

mom dedi ki...

demek tasinacaksin neyse en azindan ust kat ama ortalik karisacak yine sana kolay gelsin annelog

Annelog Atölye dedi ki...

Öyle Hayal, biraz zorlanıyoruz ama değer:)

Tam dediğin gibi Nefin:))İlk kahve!Mutlaka tadı başka olacak:)Çkk teşekkürler teklifine, ilkini değil ama bir sonraki kahvelerden birini birlikte içeriz, ne güzel olur değil mi?

Teşekkürler Momcım:)Evet epey karışacak.

Zehra dedi ki...

ben hep geliyorum fırsat buldukça zaten :)))) kocamannnnnn bi günayydınnn dedimm şimdii benn :))) ama en enerjii dolusundan :)) ihtiyacımıs var efenim di mi ama :)) hadi ben öptm kaçtım ;)

Annelog Atölye dedi ki...

Gülücük dolu mesajına teşekkürler:) İnan çok iyi geliyor Zehra:)

Zehra dedi ki...

Ayy ben bişi demeyi unutmuşum :) İYİ KANDİLLER :) Sağlıkla huzurla mutlulukla geçireceğiniz güzel kandiller olsun inşallah :) tmm ben gittim :))) bıy bıy öptmss koccemann :)

ibeking dedi ki...

annelog bu tipler ne zaman başlıyo boyalarla oynamaya..benim ali 16 aylık verim mi boyaları artık?

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

kolay gelsin işin zor valla

tatli-tuzlu dedi ki...

sevgili annelog kandiliniz mübarek olsun, sana ve sevdiklerine hayirli bir gün ve gece diliyorum, sevgilerimle behiye

Annelog Atölye dedi ki...

Sana da hayırlı Kandiller Zehracım:)

:)))Bunu ancak Ali bilebilir İbekingcim:)Bir deneme yap istersen. Tam kağıdı tutturamayabilir ama alışmaya başlamış olur en azından. Benim oğluşumda resimdeki şekilde ancak 2 dakika kalıyor zaten. Ama oldukça ilgili. Kendince karga çizip bırakıyor şimdilik:)

Teşekkürler Aqua:)

Sana da hayırlı kandiller Tatlı-tuzlu:)