Cuma, Mayıs 09, 2008

Megatronik Nedir?

Dün akşam çok şeker bir abla geldi bize. Çocuklar bayıldılar tabii. Nasıl aklı başında, nasıl cıvıl cıvıl. Gelecek yıl okulunda branşını seçecekmiş. Megatronik okumayı düşünüyormuş. Nedir ki o dedim. Robotların içlerindeki çipleri filan yaparmış bu kişiler. Senkronizasyon ve otomasyon gerektiren her alanda çalışabilirlermiş. Ülkemizde fazla yokmuş bu bölümü bitiren. Geleceğini garanti altına almak istiyormuş. Hem de ailesinin kurulu hazır işleyen bir işi olmasına ve okul sonrası iş bulma kaygısı olmamasına rağmen. Hayatta ne olacağı belli mi olur diyor. Bravo tabii.

Ben o yaşlarda bu kadar aklı başında mıydım diye düşünüyorum. Yok. Kesinlikle değildim. Olmalıydım ama. Geçti artık. İlerinin gençleri için herşey çok farklı. Etrafta o kadar çok malzeme var ki. Oyunlar, kitaplar, filmler, çizgi filmler saymakla bitmez.

Ay'da kitabına bayılıyoruz bu aralar. kitabın sonunda belki bizim de birgün aya gidebileceğimiz yazıyor. Oğlum pek istekli değil bu konuda, ay çok uzakmış ve orda yanlız kalırmış çünkü. Yine de legolarla çeşit çeşit uzay gemileri yapıyor. Şimdilik sadece odadan odaya seyahat ediyor bu uzay gemileri.

Bir de bu kitabımız revaçta. Yatmadan önce okuyoruz. Dünyadaki en büyük hayvan hangisidir onu tartışıyoruz sonra. İleride hangi konuyu seçerlerse seçsinler, megatronik konulara dalmasalar bile, bu yaşlarda gördükleri renklerin, şekillerin, hikayelerin, seslerin izlerini taşıyacaklardır diye düşünüyorum.

Şeker abla bir de çocuklar için olan Tabu oyununu getirmiş. Ufak çaplı bir paylaşamama krizi dolayısıyla oynayamadık oyunu. Bir süre cezalı kızım bu konuda. Sanırım bir sonraki haftasonu oynayabiliriz. Ben hiç oynamadım. Eğlenceli olacağa benziyor.

10 yorum:

EBRU dedi ki...

Megatronik nedir? Ben de bilmiyordum işin açığı. Bakalım bizimkilerin zamanına kadar daha neler neler öğreneceğiz. Kitaplar çok güzelmiş. Benim oğullarım da uzaya gitmekten korkuyorlar. Uzaya karşı çok ilgililer ama iş gitmeye gelince hemen hayır diyorlar :))

Zehra dedi ki...

Canımmmm Annelogcuğum anneler günün kutlu olsun :) Melek anne :)güzel anne :)))

Öpüyorum seni ennn kocamanndan ve sıcağından :)))

Annelog Atölye dedi ki...

Haklısın Ebru, içten içe seviniyorum ben tabii, gitmek istemiyor diye:)

Teşekkürler Zehracım:) İyisindir umarım.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

senin oglun yaşlarındaydı bi gün nazanla yürüyoruz kızılaya doğdu bi taraftanda sohbet ediyoruz. birden nazan dedi ki. anne sence uzayda bizden başka yaşayan varmıdır? bende olabilir nazan dedim.
ben olduğuna inanıyorum dedi. Biz yaşıyorsak varsak, neden bi başkası da olmasın ki dedi!!!!
ben bunu kocaaa kızken tanrıların arabalarını okuduğumda düşünmüştüm:)) nesil farkı bu olsa gerek:)

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Kesinlikle Nimet!!:)) Çoook çoook ilerdeler bizden:)
Öptüm Nazan'ı ve seni.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Gümbür gümbür geliyor yeni nesil.:) Çocuklar için tabu, ilk defa duyuyorum. İlginç bir şeye benziyor. Büyükler için olanına bayılıyorum zaten.:)

Annelog Atölye dedi ki...

Evet daha basiti Fikriminincegülücüm:) Ben hiç Tabu oynamadım Junior'dan başlamak iyi fikir gibi geldi bak şimdi:)

gulece dedi ki...

o kitaplari benimki de seviyor.aslinda butun kitaplari seviyor.ve ben de bu duruma cok memnun oluyorum.gelecegi adina iyi bisi yapmisim gibi geliyor okumayi da sevecekmis gibime geliyor umarim yanilmiyorumdur.
tabu junioru bilmiyordum.ama cocuklugumda cok sevdigimden kizima dogumgununde kizma birader aldim,yilbasinda da resimli tombala.birlikte oyun oynamasi cok zevkli,ama benim kizim cok mizikci:)

Annelog Atölye dedi ki...

Benimki de Gülece:) Mızıkıyor kaybedince:)
Okumayı sevmesi süper!

sevil dedi ki...

sumrucum nasılsın uzun zamandır bakamadım size sende mayıstan beri yazmamışsın