Pazartesi, Eylül 04, 2006

Mahlep Şarabı, Behrengi, Martı, Tarık Dursun

Geçenlerde National Geographic'teki bir belgeselde ömrü uzatan iki besinden bahsettiler. Biri çikolata, diğeri şarapmış. Koskoca ilim bilim kanalı yalan söyleyecek değil deyip, e tabii işimize de geldiği için, haftada en az bir kez şarap içmeye başladık. Pek öyle düşkün olmadığımız için bu kadar bile içmezdik daha önce. Çikolata ise zaten olmazsa olmaz bizim evde.
Dün mahlep şarabını denedik. Değişik tadları denemeyi seviyor abim. O bahsetmişti. Bahsetmekle kalmayıp bir şişe de dün aldı bize. Aslında tam şarap değil, vermut diye geçiyor, şarap, mahlep püresi ve alkolden yapılıyormuş. Tadı çok hoşuma gitti. Yoğun ve yorucu bir Pazar gününden sonra çok iyi gidiyor.
Okul alışverişinin ufak tefek kırtasiye kısmını ve çanta işimizi de hallettik bu arada. Abim kızım için okul hediyesi olarak Behrengi'nin hikaye kitaplarından birkaç tanesini ve Richarh Bach 'ın Martı'sını aldı. Her gece yatmadan önce iki üç sayfa okuyacağız. Martı ile başladık. Tabii iki sayfa bile kızımdan gelen bolca soru ile oldukça uzun sürdü. Bir de babası Tarık Dursun K.'nın pekçok masalının birarada olduğu bir kitabını aldı. Azıcık da oradan okumaya başladık. Tekerleme tadında kafiyeli sözler kızımın çok hoşuna gitti. Zaten bizi odada tutmak ve daha geç uyumak için elinden geleni yapıyor, bu durumdan istifade ediyoruz biz de. İyi bir anlaşma bence.

15 yorum:

KUGUU dedi ki...

Annelogcgm, kizin okul hayati hayirli ugurlu ve cok basarili olsun insallah. tbrkler canm, darisi oglanin basina:)))

sammy dedi ki...

Annelog;
Çikolata konusunda ben de şimdi Deniz Gürsoy'un kitabını okuyorum. Yemesi gibi okuması bile güzel bu tatlı şeyin.

Kitap okumanın mutluluğunu çocuklarımıza aktarmamız ne güzel değil mi? Ben de oğluma her hafta mutlaka bir dergi alıyorum. Tabi kitaplarımız da var:))

Şarap konusundaki önerilerini de değerlendireceğiz:))

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Annelog (mektup başlangıcı gibi oldu)
mahlep şarabına ben de vurulmuştum ilk ictigimde. sonra bir daha da icemedim. Diren marka idi ve başka mahlep şarabı yoktu o dönem piyasada. Sevdigim ama sonra yollarımızı ayırdıgımız bir cocukluk arkadasıın elinden icmistim. Acaba ondan mı bir daha icmemem bilmem.
Bir de diger saraplara nazaran oldukca pahallı oldugunu hatırlıyorum. Bilmem hala o durumda mı.
MArtı'nın iyi seyreltilmiş hoş bir metafiziksel kitap oldugunu düşünüyorum. Kızın için aslında hem iyi bir secim hem de en sonunda kafası karısır mı acaba diye düşündüm.
Behrengi diyince kendi çocuklugum gözümün önüne geldi.
Kim okumamıstır zaten küçük kara balık'ı
Sevgiler.

Age35 dedi ki...

Annelogcum,ne güzel kitaplar seçmişsiniz..Bende bakayım Mercimek hanıma tez zamanda.Tarık Dursun un hangi kitabını aldınız?Ezop Masalları mı?

mom dedi ki...

cikolata en sevdigim sey sevmeyen olsun:P
ama bitter cikolatadan bahsediyorlar sanirim..
demek burdada okul alisverisleri var ne gusel benim oglusumda okula gitsin artik bizde kitap-defter alalim cok ozendim simdi:))
gule gule kullanip okuyun aldiklarinizi...

Annelog Atölye dedi ki...

Çok teşekkürler Kuğucum:)Oğluşumu düşünemiyorum ilkokula başlarken. Ama kızımı da düşünemezdim bak başlıyor:))

Rastlarsam kitabı alayım ben de Sammycim. Şimdiden kendi kütüphaneleri olmalı bence. Dergiler de artık çeşit çeşit. Okuma öğrendiklerinde bol bol malzeme olacak:)

Mahlep şarabının pek de hoş anıları yok sende anlaşılan Binnurcum. Bize abim (eşimin abisi ama ben daha çok sahiplendim hemencik:)aldı ve fiyatını düne kadar bilmiyordum, markette rastladım ve gözüm fiyata takıldı, diğer şaraplardan oldukça pahalı ve sadece diren yapıyormuş hala. Martı için ben de endişeliydim ama hem konuşup hem okuyoruz sorular soruyor ve aklının karışacağını düşündüğüm anda kısa keseceğim. Behrengileri daha kolay okuyacağız sanırım.

Bak tabii Agecim:) Yok Ezoplar değil ansiklopedi şeklinde ama adı neydi şimdi hatırımda değil. Akşam bakıp yarın yazayım.

Annelog Atölye dedi ki...

Teşekkürler Mom:) Darısı başına:) Bu hafta önlüğünü de alacağız. Belli etmemeye çalışıyoruz heyecanımızı gereksiz yere heyecanlanmasın diye ama ne kadar başarıyoruz bilemiyorum tabii:))

CRESCENT dedi ki...

Hımmmm, şu kitapları bir inceleyeyim bakalım. Bu arada büyük oğluşumun ilkokula,küçüğünün de kreşe başlayacak olmasını hatırlattın bana.Stres oldum birden nedense...:)

cenebaz dedi ki...

Kızına okul hayatında başarılar. Ben çocuklar okula başlayınca hem seviniyorum,hem de üzülüyorum. O güzel gamsız günler bitti. Artık hayatın içine girdi ve bundan sonra bu çarktan çıkamayacak. Okul, iş, evlilik, çocuklar falan filan. Bu yolda ona başarılar, herşeyi sular seller gibi kolaycacık gitsin. Bu arada ilk gün yanına bol mendil al. İnsan ister istemez salya sümük oluyor.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Annelog, Martı biraz kızının yaşına uygun değil gibi geldi bana ama daha önce bu tür kitaplar falan okuduysanız belki alışıktır.benim oğlum da anaokuluna başlayacak bu sene ve ben de şimdiden heyecan yapıyorum.mahlep şarabı tatlı mı?ben özellikle tatlı şarabı çok seviyorum ve Talay'ın Kuntra'sı favorim.mahlep'i de denemek isterim ama hiç görmedim daha önce.bulunca sırf sende okuyup tadını merak ettiğim için alacağım. sevgiler...

Annelog Atölye dedi ki...

Sende de telaş çok anlaşılan Crescent:) Kolay gelsin:)

Uzun bir yola çıkıyor Çenebaz evet. Mendili iyi ki hatırlattın:)

Burcu Merhaba:)Abim aldığında ben de öyle düşünmüştüm. Konuşarak okuyoruz, karmaşık gelmeye başlarsa kısa keserim diye düşünüyorum. 6 sayfa okuduk şimdiye kadar, gayet iyi gitti. Bu sabah sonunda ne olacak uçmayı başarabilecek mi diye sordu. Bilmem göreceğiz dedim.
Yok tatlı olarak tarif etmezdim. Biraz buruk biraz keskin biraz da yumuşak diyebilirim. Fazla bulunmuyor anladığım kadarıyla.

ibeking dedi ki...

annelog bir de vişne şarabı var bizim beğendiğimiz..bir gün de onu deneyin isterseniz...

Annelog Atölye dedi ki...

Deneyeyim mutlaka İbeking. Annemin bir arkadaşı birçok meyveden şarap yapıyor. Onda vardır.

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Bilge:) Umarım beğenirsin:)

Annelog Atölye dedi ki...

Agecim, kitabın adı "Onlar Ermiş muradına biz çıkalım kerevetine imiş". İlkten öyle ansiklopedi gibi almaya gerek yok bence ama bak tabii.