Çarşamba, Mart 15, 2006

Kek Anne

Bir darbe daha aldım. Alıştım aslında bu duruma ama, yine de hafif (!) bir burukluk da olmuyor değil...

Ufaklık uyuduktan bir saat sonra yatıyor kızım. Arada kalan bu süre sadece ona ve onunla ilgili şeylere ait her zaman. Bazen kulaktan kulağa, bebek konuşturmaca gibi oyunlar oynuyoruz. Ya da sadece öylece oturup televizyon seyrediyoruz. Bir de ikimiz birlikte kek yapıyoruz. Daha doğrusu, ben tariften gerekli malzemeleri okuyorum veya unu su bardağına koymasına yardım ediyorum, gerisini kendi yapıyor. O sırada sohbet ediyoruz. Ben aşçı yamağı şeklinde kendisine malzeme yetiştirmeye çalışırken, o da kabın içindekileri karıştırmaya uğraşıyor. Sadece kakaolu veya çikolatalı kek sevdiği için pek fazla çeşit çıkmıyor ve sonuç da sürpriz değil. Ancak, tüm bu uğraş öyle keyifli ki, ikimiz de öyle hoşlanıyoruz ki bundan, tarifi mümkün değil.
Geçen akşam yine nefis çikolatalı kekimizi yaptık birlikte. Herşey harika. Ertesi sabah oldu. Odasının önünden geçiyorum ve şunları duyuyorum: "Babacım, keki sadece senin için yaptım!"
Yok kabullendim de, ben de bir şekilde konuya dahil olduğumu sanıyordum.
Aşçı yamaklığına devam...

22 yorum:

Adsız dedi ki...

:) Çok şeker değil mi ama?

Kızların babalara düşkünlüğü olur o kadar. Annelerinin on ları ne kadar sevdiğini bildikleri için onlar için ekstra çaba harcamıyorlar.

Annelog Atölye dedi ki...

Bak galiba doğru Aslı:) Biz çantada keklik gibiyiz..

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yok anne o kizlarin gonul alma yetenekliliğinden kaynaklaniyor. o da anlamış demekki erkeklerin pohpohlanmayı sevdiklerini. daha sonra nabza göre şelbet veren anne olacak oda bizler gibi:))))

nimet

zeyno dedi ki...

Annelog, sen çok yaşa emi güldürdün beni son paragrafta:) Sonuna kadar okurken herşey çok hoş canlandı gözümde, anne kız mıtfakta keyifli vakit geçiriyorlar diye.Ama o son kısım var ya, ahh bu kızlarrrr olmuyo valla tamam bizi de seviyorlar ama biraz da bizi pohpohlayın değil mi ama??

sevil dedi ki...

bir gunde benim icin yaparmisin de bakalim ne diyecek :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Annelog,kızların geneli böyle sanırım.Babacılar yani,annelerle çok vakit geçirmelerine rağmen,babalarla geçen kısa zamanlar bile çok değerli onlar için.Babaya iyi görünmek demek bu yaşlarda başlıyor.İlayda'da babasının salata yapmasından son derece rahatsız olan bir kız.Mutfak sadece annelere ait bir mekan gibi düşünüyor sanırım.O yüzden babası gelir gelmez onunlan oyun oynamak istiyor ve babyı resmen odasına hapsediyor,ta ki akşam yemeği hazır olana kadar.
Ece'ninde o minik elleri ile yaptığı çikolatalı keklere doyum olmaz.
Sevgiler,
Ayşen

Annelog Atölye dedi ki...

Nimet, doğrudur:) Biz bu yaşlarda öyle miydik bilmiyorum ama, bunlar bir acaip.

Zeynep aynen ben de senin okurken yaşadıklarını, olayı yaşarken hissettim. Mukadderat:)

Sevil Merhaba:)Evet bir de öylde deneyeyim bakalım ne diyor:)

Ayşen Ablacım, senin durumun daha vahim, babayı hapsediyor ha:)) Sen de yemek hazırlamakla görevli elemansın bu durumda:)

Alya-m Merhaba:) Yok o kadar ümitsiz değilim ben. Ama tekrar bize dönmeleri için bir 15-20 yıl beklememiz gerekecek:)

Adsız dedi ki...

Askim damardan Sezen derim ben boyle durumlarda baska bisi dindirmez ic kiyimini...Hulos.

Adsız dedi ki...

''Hani eski zaman masalları anlatıp hüznümü huzura boğardın.Kaşım gözümden çok içim bir parçan annem sen benim yanıma kalansın.''
Kıskançlık demek anneler çocuklarını kıskanırmış demek.Tamam ben bunu koz olarak kullanırım anneme karşı :)Çok mu insafsızca oldu.Hadi içinizi biraz olsun rahatlatayım şöyle bir düşünün düştüğümüzde,korktuğumuzda hep ''anne''diye ağlarız çünkü biliriz her zaman içimizde olduğunuz gibi her zaman yanımızda da olacağınızı.Ama babalar için duru öyle deil bence evlenene kadar kızın evlendikten sonra o artık kendi yuvasını kurmuş bir kadın derler.Neyse bu arada ben neşeliye bana kek yap derken birini daha buldum kek istiycek.Hemde kakaolu seviyormuş onunla iyi anlaşıcaz demektir.Eee ne zaman geleyim kek yemek için :)

Adsız dedi ki...

Yaw bu kıza çikolatada yakışıyor annelogcuğum. Bu arada şu babalara hayranım, birşey yapmadan nasıl etkiliyorlar kızları :))

Bu arada itiraf edeyim, bende babacıydım. Neden bilmem ama öyleydim.

Öpüyorum ve o kekten bende istiyoruuuuuum,
Neşeli

Annelog Atölye dedi ki...

Hüloş yanında da bi büyük gider değil mi?:)

Çok doğru Gitarcığım, bekleyeceğiz bir süre:)Kek için ne zaman istersen bekleriz, olmadı ben biz getiririz:)

Tebii Neşeli:) Memnuniyetle...Babalar hazıra konuyor değil mi?

Mrsucar çok teşekkürler moral için:)Olsun bizim yerimiz ayrı yine de değil mi?

kedi dedi ki...

Yaa yaaa yaaa!İşte bööle anacım.
Ben kocayı çoktaaaaaan iki çıtıra kaptırdım bileeee.
Hem de benim evimde benim gözümün önünde aşk yaşıyoolar.

Annelog Atölye dedi ki...

Senin durumun daha feci Biyonik:) Hiç olmazsa ben oğlumla avunurum diye düşünüyorum:)

Adsız dedi ki...

Ne zaman,ne zaman?Hulos.

Adsız dedi ki...

Sevgili Annelog;
Kaçırdık tanışma fırsatını.Tüh dedim.Şimdi Neşelinin bloğuna baktım dün oradaymışsınız bende gelecektim hastayım diye olmadı.Neyse belki bi başka doğum gününde blog dışında tanışmayı başarırız.Bu arada Neşelide kek yapıp getirecekti ama hala bekliyorum ortada kek falan yok.Sakın sizde konu kek olunca kaybolmayın ortadan :)

Annelog Atölye dedi ki...

Her zaman Hüloşum:)

Gitacığım, çok kısa kaldık biz ama ben de umuyordum seninle tanışmayı. Öncelikle geçmiş olsun, mutlaka görüşürüz en kısa sürede. Kek hakkın her zaman saklı:)

Adsız dedi ki...

Ablamda oradaydı.Alp Efe'nin annesi yani işte onun biraz zayıf biraz düz saçlı haliyim ben.Bu arada msn kullanıyorsanız beni kaydedin mail göndermek için yada boş vakitleriniz de konuşmak için.beste_florida@hotmail.com benim adresim

Annelog Atölye dedi ki...

Gitarcığım bi kere ablan çok tatlı Alp Efe de tabii. Demek ki sen de öylesin. msn ayarını pazartesi ilk iş yapacağım. Güzel bir haftasonu dilerim, sevgiler.

crystalsdreams dedi ki...

üff bu kızlarr hep böyle babacı oluyo yaa:) anne eğliyo,kekler yapııyo, ama kek babaya yapılıyo,annenin de adı geçirilmiyo bu arada:) çok uyanık çook bu çocuklarr, anneyle yaptık keki bile demiyo,babasını anneden bile kıskandığından mı acaba:)
fakat çok tatlı bi poz bu yaa:)

Adsız dedi ki...

ahh sumruş, sen dua et ki onur'un doğdu ve evdeki durumlar eşitledi.. ya benim zavallı goncam ne yapsın?? 2 erkek anası ebru:)

gulece dedi ki...

resim cokk seker,cok eglendigi her halinden belli.bu eglenceyi anneyle yasamis,babaya da pay cikariyor iste canim yaa

Annelog Atölye dedi ki...

Crystal Merhaba:) aynen dediğin gibi:)Çok teşekkürler, bu pozunu ben de çok seviyorum.

Age35 Merhaba:) 15-20 yıl kadar sabretmek gerek, sonra yine bizim oluyorlar:) Adresi hemen düzeltiyorum.

Ebruşum dediğin doğru, biz dengelendik de sizde baba ne yapsın di mi?:))

Alıştım Gülece'cim:) Yapacak birşey yok maalesef:)